La lectura en un centre educatiu

A l’atenció de la Directora/r

Benvolgut, volguda,

suposo que ja esteu al cas dels resultats dels primer “PISA” d’adults: l’estudi PIACC d’adults (entre 16 i 65 anys), situa Espanya a la cua dels països de l’OCDE en comprensió lectora i matemàtiques. Els adults espanyols tenen un nivell 2 d’un total de 6 en comprensió lectora, i se situen els segons per la cua, només per damunt d’Itàlia. Fa pensar.

No els parlaré d’això perquè ja se n’ha parlat abastament als mitjans.

Però sí que, en relació a la lectura, us faré memòria: segur que recordeu que el curs passat es va fer la presentació d’un document que vol ser de referència per als centres educatius, “La lectura en un centre educatiu”. Es va presentar davant de la Consellera d’Ensenyament, i se’n van editar uns quants exemplars en paper per als CRP.
Doncs ara s’ha millorat, la versió “en línia”penjada a la pàgina de la XTEC, incorpora imatges, esquemes, quadres i enllaços a part que permet circular pel seu interior de manera àgil i còmoda

Us recomano molt que el llegiu i que el traspasseu a tots els docents del vostre centre: en això de la lectura no hauríem de fer broma, ens hi juguem massa.

Captura de pantalla 2013-10-13 a les 20.17.10

http://www.xtec.cat/alfresco/d/d/workspace/SpacesStore/4fcb7f08-acc8-43ad-b1bf-5f303ec82902/lectura_centre_educatiu.pdf