Ser o tenir

A l’atenció de la Directora/r
Benvolgut, volguda,

avui us proposo un joc d’agudesa visual. Com aquelles que tota la vida es publiquen a La Vanguardia fetes per un tal LA PLACE, però d’aquest nou Papa. A veure si trobeu les 7 diferències

SET diferències

  1. Ha fet substituir el tron daurat (a saber si era d’or i tot) per una cadira de respatller alt amb braços, de fusta. Una cosa més adient per a un deixeble de fill de fuster.
  2. No ha volgut l’estola vermella, brodada en or i diamants (no és broma) hereva de l’Imperi Romà; i tampoc l’esclavina vermella (la capa petita, símbol de reialesa)
  3. Fa servir les mateixes sabates negres, de tota la vida. No ha pas demanat les vermelles del seu predecessor.
  4. Usa la seva creu metàl·lica, des fa molts anys, res de robins ni diamants, tampoc.
  5. Es diu que el seu anell papal és de plata, no pas d’or
  6. I, finalment, per sota de la sotana blanca s’endevinen uns pantalons negres. Potser per no oblidar que, abans de res, és sacerdot, un més.

 

Força gent pensem que ja que tants polítics es declaren públicament “fans” de la cosa vaticana, estaria bé que s’apliquessin en la mateixa direcció. Una proposta per les senyories que són eurodiputats. Fa poc, els tres del grup català, i un de basc si no ho recordo malament, van proposar de fer els vols a Brusel·les amb classe turista, com tothom. Doncs bé, pel que sembla els del Partit Popular van coincidir, en això també, amb els del Partit Socialista, s’hi van negar en rodó i la proposta no va prosperar, vet-ho aquí..

I per cert, heu descoberta la setena diferència? Si, no? Ha fet treure la catifa vermella de sota els peus i ha fet reduir l’alçada de la tarima per estar més a prop de terra. Es veu que, potser, no està tan interessat en això de la fama i els aplaudiments.
Digueu-me ingenu, però penso que aquesta mena de coses, també, són importants, no?
Que tingueu un bon diumenge