Pagès Editors: 25 anys de publicacions, i més!

 

A l’atenció del Director/a

Benvolguda, volgut,

No sé si us ha passat darrerament, anar a la llibreria buscar un llibre publicat fa uns anys, i trobar-vos que s’ha deixat de publicar. I, encara pitjor, que en van recollir els que hi havia esparços i els han passat per la trituradora. Els temps de crisi que travessem (malgrat alguns personatges diguin que ja estem “millor”!) té molts damnificats, i el llibre, acceptem-ho, no és un producte “imprescindible”, malgrat ens pesi acceptar-ho. Moltes editorials han vist reduït el seus catàlegs, i algunes fins i tot han hagut de plegar. A banda, és clar, de la pugna amb el llibre electrònic

Vet-ho aquí, però, que aquest no és el cas de Pagès Editors , el segell “DO” de la gent de la terra ferma, que en diuen. Durant 25 anys s’ha mantingut dempeus i fins i tot poden afirmar, avui per avui, que han augmentat el seu índex de vendes en els darrers temps: 3000 títols, 2000 autors en el seu catàleg i 200 novetats anuals. Poca broma! El seu secret? Ser una editorial independent: no rep subvencions de cap mena per publicar (i per tant, tampoc les ha trobades a faltar). Mare meva! També és cert, però, que van haver de crear un segell nou per vendre els llibres en castellà. Passava allò de sempre: que quan els llibres anaven amb el segell d’origen no en venien. Sense comentaris perquè ja cansaria. Ara mateix comencen a digitalitzar una part del seu fons per arribar encara a més públic. Després de 25 anys, el seu fundador, Lluís Pagès, es jubila. Però de ben segur que “Pagès” seguirà endavant amb nous horitzons i noves propostes.

Davant de tanta “fermesa” un servidor només pot dir una cosa: Enhorabona i gràcies per la feina que heu fet, per la que feu i per la que fareu, de ben segur, per molts anys.

Potser us pot agradar veure l’entrevista que li van fer a TV3