Ves per on!

A l’atenció del Director/a

Benvolguda, benvolgut,

ves per on els professors Cela i Plaou comencen la seva aportació setmanal a “l’Ara criatures” amb un argument semblant al de la meva recomanació anterior: “Per favor, que s’aturi el costum el tirar-se l’escola pel cap, els uns als altres”; si de veritat ens estimem l’escola, és urgent aquesta treva. Ells, més aguts sens dubte, ho il·lustren així: Imaginem-nos que cada dos per tres canviessin els horaris dels transports o dels espectacles. O de les visites mèdiques i de les farmàcies. S’organitzarien uns bons embolics. Doncs això.

Per la seva part, el professor Luri, ens “treu de l’actualitat” i ens fa fer atenció sobre aspectes que, realment, sí que són importants. Avui ens proposa recuperar, si el teniu, el “record” d’aquell mestre que us ha quedat gravat al còrtex cerebral. Probablement, si us agrada, particularment, alguna disciplina del saber humà és perquè, en algun moment, la vida us va permetre “ensopegar” amb algun mestre que la vivia amb passió. En aquell  punt vau experimentar una de les experiències humanes més gratificants: la de tenir plena consciència d’estar aprenent. Així de simple i profund, alhora.