Biblioteques: il·lustració

A l’atenció del Director/a,

No sé si algú dels vostre centre va assistir a l’edició d’enguany del seminari “El gust per la lectura” que, potser ja sabeu, que des fa quatre anys s’adreça, també als mespres de les Escoles. Els materials estan penjats a l’Espai LIC (a la part esquerra del portal de la XTEC, com sabeu). Hi crida l’atenció el dossier de l’il·lustrador Agustín Comotto. No us l’envio com a pdf perqè “pesa massa”, però us recomano que us el baixeu, val MOLT la pena, no només pels responsables de la formació visual i plàstica:

http://www.xtec.cat/lic/centre/professorat/dossiersgust/gust_2010_11/gust_primaria/llegint_imatges.pdf

En el món que ens ha tocat viure, cal saber “llegir més enllà dels mots” (lectura crítica, se’n diu: critical literacy) però també CAL “llegir més enllà de les imatges”. O potser ens hem de pensar que al darrera de les imatges, de totes no hi ha ideologia? Per il·lustrar-vos-ho, us he preparat un petit entreteniment: mireu-vos amb deteniment aquest senyal de trànsit que tenim escampat per pobles i ciutats. El tenim “tan vist” que potser, no el sabem llegir. També té ideologia? Sé molt del cert que no exagero. Si voleu conèixer la meva lectura critica d’aquest senyal us demano que obriu l’adjunt i que, si ho condireu oportú, rennvieu aquest missatge i l’adjunt a la persona del vostre Consell Escolar encarregada, per normativa, d’aquesta qüestió. I no cal dir, també, a qui estimeu pertinent.

Gràcies, un cop més

Senyalstrànsit