AMPA

Associació de mares i pares d’alumnes – AMPA

L’AMPA de l’institut Almatà posa a la disposició de totes les famílies el seu correu electrònic per tal que pugueu fer arribar els vostres suggeriments.

ampaiesalmata@gmail.com

COMUNICAT DE PREMSA

La FaPaC defensa el model d’escola catalana i rebutja les declaracions que tracten de desestabilitzar un sistema que funciona fa anys

 • La desinversió progressiva i la privatització dels serveis educatius són els grans problemes que pateix l’educació catalana. Pretendre derivar el debat cap a altres qüestions és voler amagar la realitat sota consignes que res tenen a veure amb la millora de l’educació.
Barcelona, 16 d’octubre de 2017
Aquests darrers dies hem assistit a una escalada de declaracions molt desafortunades sobre el paper de l’escola catalana en ple debat sobre la independència de Catalunya. S’acusa els mestres d’adoctrinament, s’acusa el sistema de ser una màquina de rentar cervells i consciències, d’inocular el perillós virus de l’odi a tot allò que és espanyol. Per a la FaPaC, aquestes declaracions semblen més una campanya orquestrada amb un clar interès partidista que no un sentiment generalitzat compartit per la gran majoria de la societat catalana.
Com a federació que representa prop de 500.000 famílies d’alumnes de Catalunya, la FaPaC és coneixedora de les mancances i necessitats de l’escola, i també dels grans esforços que fan els equips directius i docents per mantenir la qualitat educativa. La desinversió progressiva i la privatització dels serveis educatius són els grans problemes que pateix l’educació catalana, i pretendre derivar el debat cap a unes altres qüestions és voler amagar la realitat, novament, sota unes consignes que res tenen a veure amb la millora de l’educació i que estan fora de lloc.
Les declaracions escoltades aquests dies contra el sistema educatiu català no parlen de problemes socials o educatius, només tracten de desestabilitzar un sistema que funciona des de fa anys. Els problemes es resolen treballant, no escampant mentides tòxiques i lamentables. i més encara quan qui les escampa és perfectament coneixedor de la falsedat d’allò que afirma.
Des de la FaPaC hem parlat i debatut molt sobre quins són els defectes i ineficiències del nostre sistema educatiu. Potser el principal retret és que es tracta d’un sistema on l’existència de la doble xarxa escolar no afavoreix la necessària inclusió escolar ni la convivència de diferents grups socials a l’escola. L’actual sistema no és capaç d’aconseguir compensar les desigualtats profundes que pateix la nostra societat i l’èxit educatiu continua més vinculat al punt de partida socioeconòmic o sociocultural que a les capacitats i a l’esforç de l’alumne. És a dir, es consoliden els privilegis d’alguns enlloc de brindar oportunitats a tothom.
L’escola és i serà un santuari de dedicació a la infància on es tracta de procurar sempre el millor per als alumnes. La FaPaC sabem que no és fàcil. Molts alumnes que fa trenta anys eren uns desnonats acadèmics ara poden fer estudis universitaris. Un exemple són els infants amb síndrome de Down. Això és possible perquè hi ha qui treballa molt i confia en la gent, perquè es dóna llibertat a la ment de les persones perquè arribin allà on somien.
Podem parlar molt d’escola, d’educació, d’infància i de pedagogia, però no podem entrar en aquesta dinàmica lamentable i destructiva que només vol esgarrapar quatre vots. Els vots duren una legislatura. L’educació rebuda a l’escola tota la vida.
La FaPaC, a través del seu departament jurídic, valorarà la possibilitat d’interposar querelles -civils o penals per la gravetat de les afirmacions i l’interès desestabilitzador que les motiven-  bé contra qui ha afirmat aquestes mentides o contra el partit on militen.
Les mares i pares dels alumnes de Catalunya no ens quedarem amb els braços plegats veient com s’ataca i es vol destruir l’escola dels nostres fills i filles. 
FaPaC

Jornada “Entorns familiars i dispositius digitals”

Jornada que es realitzarà el proper dissabte 11 de novembre que organitza el conjunt d’entitats i institucions que conformen l’Observatori Lleida Pantalles conjuntament amb la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC).

La Jornada té com a objectiu esdevenir un espai de reflexió i de diàleg entre els diferents agents implicats en la educació d’infants i joves al voltant de l’ús de dispositius digitals en els entorns familiars. En la Jornada es preveu la participació de joves, pares i experts de l’àmbit educatiu, per tal de fomentar l’intercanvi d’idees, perspectives i punts de vista al voltant d’una qüestió que cada cop preocupa més.

Aquesta acció segueix  la línia de treball que l’Observatori Lleida Pantalles està desenvolupant en els darrers anys a la ciutat de Lleida, com  a prevenció de les situacions de risc vinculades a les TIC en els més joves.

INSCRIPCIÓ JORNADA:

https://docs.google.com/forms/d/1SQwSp1eflfJ2PojpBAMpoxd8OoVylZvNL6kv4b4oUxA/edit

 

Reunió mensual de la FaPaC a Lleida

Des de la FaPaC Lleida ens plau convidar-vos,  el  dilluns 3 de juliol  a les 20:30 h., a la seu de Fapac-Lleida, carrer Juneda, sense número (escola Joan Maragall), La Bordeta, Lleida, a la nostra reunió mensual sota el següent ordre del dia:

 1. Propostes i calendari curs 17/18.
 2. Voluntariat FaPaC Lleida.
 3. Creació grups de treball.
 4. Precs i preguntes.

 

nasal

 

 

Una festa per celebrar el nostre compromís amb l’educació

Benvolgudes AMPA i famílies,

Us convidem, el proper diumenge 21 de juny al matí, a celebrar la Festa FaPaC al Parc de la Barceloneta. I a ajudar-nos a preparar-la.

Després d’un curs molt intens, en què ens hem relacionat i treballat més que mai amb i per a les AMPA federades i les famílies per realçar els objectius de la nostra missió com a FaPaC, volem celebrar amb una festa de fi de curs el nostre compromís col·lectiu amb l’educació.

Serà un espai per celebrar de manera relaxada i amb alegria el nostre compromís amb la defensa d’una educació pública, de qualitat, catalana, laica, equitativa, integradora, inclusiva, gratuïta democràtica i coeducativa.

Us convidem, a totes les famílies del vostre centre, a petits i grans, a amigues i amics, a gaudir d’un matí ple de d’activitats per passar-ho bé i a reforçar, amb aquesta trobada i les propostes que hi trobareu, la nostra relació.

A la festa hi haurà:

Espectacles
Contes
Música
Tallers
Jocs
Esports
Propostes d’acció
Lliurament dels Premis FaPaC

I molt més!

APUNTEU-HO JA A L’AGENDA: DIUMENGE 21 DE JUNY, DE 10 A 14h: FESTA DE LA FAPAC

……………

ENS AJUDEU A PREPARAR LA FESTA?

Voleu fer alguna aportació d’activitat o proposta per a la festa?
Estem treballant de valent perquè el programa estigui farcit d’activitats per passar un bon matí en família, i us convidem a incorporar les vostres propostes a la festa: batucades, timbals, gegants, gegants i gegantones, actuacions, castells, tallers…

Hi ha algun pare, mare, familiar o persona del vostre entorn que sigui coneguda i que vulgui acompanyar-nos i contribuir amb la seva presència i participació a l’èxit de la festa?
Els hi voleu proposar i posar-nos en contacte?

Què és allò que, segons el vostre parer, no pot faltar a la festa?

Podeu enviar les vostres propostes a fapac@fapac.cat
O a través d’aquest formulari, molt fàcil i ràpid d’emplenar: Propostes per a la festa de la FaPaC

Moltes gràcies per les vostres aportacions

Formació gratuïta a Balaguer dimecres 27 de maig: Gestió i administració de l’AMPA

Benvolgudes famílies

 • Formeu part o voleu participar més activament a la vostra AMPA, però no teniu clar com s’ha d’organitzar i funcionar?
 • Teniu dubtes sobre quins han de ser els mecanismes de decisió?
 • Coneixeu les diferències entre el paper de la junta directiva, l’assemblea general i les comissions de treball, i què implica ser soci o sòcia de l’AMPA?
 • Teniu controlats els aspectes legals i administratius que ha de tenir en compte l’AMPA per estar al dia?
 • No teniu la sensació, a vegades, que les reunions es fan molt llargues, les sessions de treball no donen els resultats esperats i a les assemblees no participen tantes famílies com voldríeu?

Si voleu contribuir a enfortir la vostra AMPA i de retruc exercir un paper més actiu i participatiu com a membres de la comunitat educativa a la vida de la vostra escola, des de la FaPaC us proposem la següent sessió formativa gratuïta:

GESTIÓ I ADMINISTRACIÓ DE L’AMPA 

On: Balaguer (CEIP Gaspar de Portola, c/ Escoles s/n)

Quan: Dimecres, 27 de maig, a les 20:00h

Aquesta sessió, de dues hores de durada, donarà resposta als vostres dubtes  i us aportarà informació, pautes i orientacions pràctiques que contribuiran a millorar el funcionament del vostre dia a dia com a associació.

Us hi apunteu?

Us preguem que confirmeu la vostra assistència

Anar al FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

Us adjuntem, també, un cartell que anuncia la xerrada perquè en pugueu fer difusió a través del vostre centre educatiu. Us convidem a penjar-lo en un lloc ben visible perquè totes les famílies interessades es puguin assabentar d’aquesta proposta.

La FaPaC, més a prop.

Més informació:

www.fapac.cat/formacio   |   formacio@fapac.cat

V Jornada de Biblioteques Escolars

Enguany des de la Xarxa hem volgut donar un format diferent a la jornada. Creiem que tota la comunitat educativa es mereix participar del final d’un projecte comú de lectura i veure néixer el proper. Per tant infants, joves, familiars, professorat, bibliotecàries i bibliotecaris, i totes aquelles persones que vulgueu gaudir del fruit d’un treball elaborat a l’escola bressol, a l’escola, a l’institut i a la universitat us esperem !. Podreu contemplar el gran ventall de riquesa que ens ha aportat el projecte “Alícia al país de les meravelles” i tindreu el privilegi de veure com el Pinotxo comença a entrar a casa, a l’escola, a la biblioteca, al teatre, a la plaça… allà on vosaltres vulguem.

Durant tot el matí ens endinsarem  en el món de l’absurd on veurem  teatre, musica i serem partícips de  tallers d’allò més divertits: conta contes, lectura en veu alta, pintura de màscares i disfresses, exposicions i de jocs entre d’altres sorpreses.

 • Què pretenem?
  • Continuar fomentant el gust per la  lectura a tota la ciutadania
 • Qui pot venir?
  • Alumnat, professorat, famílies, biblioteques, grups teatrals, museus, entitats i institucions. I totes aquelles persones que ens vulguin acompanyar. Això si, amb ganes de gaudir, llegir i imaginar.
 • On ens trobem?
  • Al Teatre de l’Escorxador de Lleida, utilitzarem tots els seus espais.
 • Quan ens veiem?
  • Dissabte dia 9 de maig  de les 10:00h a 14:00h
 • Qui organitza?
  • “La Xarxa de Biblioteques escolars de les Terres de Lleida”
 • Qui forma part d’aquesta Xarxa?
  • Referents CRP de les comarques de Lleida , Coordinació LIC, Professorat  de centres educatius, Biblioteca Pública de Lleida, Departament de Cultura;  Museu de Lleida, Grup Teatral la Baldufa, Ajuntament de Lleida, ICE, UdL (Àrea de Didàctica de la Llengua), Diputació de Lleida (Institut d’Estudis Ilerdencs)

Xerrada informativa “Per què diem NO a la LOMCE”

El divendres 6 de març tindrà lloc una xerrada sobre la LOMCE, esteu tots i totes convidats!

 • Dia:     Divendres, 6 de març de 2015
 • Hora:   de 21.00h a 23.00h
 • Lloc:    ESPAI CULTURAL DELS CANALS D’URGELL   (Avinguda Juame I) MOLLERUSSA
Xerrada No a la LOMCE

Xerrada No a la LOMCE

 

Comunicat per a les families

El divendres 16 de gener la Junta de l’AMPA es va reunir amb la representant de la FAPAC responsable de la oficina de Lleida, la qual ens volia informar i transmetre tots els punts de l’ anomenada “Llei Wert” que afecten l’ensenyament dels nostres fills i la nostra associació.

Els punts més destacats d’aquesta llei són els següents:

 1. Obre la porta a la privatització de l’educació pública.
 2. Equipara la llengua catalana a segona llengua estrangera, és a dir, deixaria de ser troncal.
 3. Centralitza i espanyolitza el sistema educatiu.
 4. Selecciona els alumnes per nivells i capacitats a partir de 2º d’ESO.
 5. Les families no podran escollir els valors religiosos que vulguin per als seus fills.
 6. Afavoreix les escoles concertades.
 7. Vol eliminar els Consells Escolars.

Per més informació:

 http://www.fapac.cat/espai-lomce

 

Acompanyament educatiu dels nostres fills i filles

 

cartell_ampa