L’ESCOLA

On està situada l’escola?                                                    Rupit

A Rupit i Pruit. Rupit està situat a Osona, concretament al Collsacabra.

Els carrers i les cases del poble són de pedra, això fa que hi hagi un hambient molt rústic.

Claustre actual de mestres:

– Direcció :  Siona Domènech

– Mestra d’infantil :  Marta Sabata

– Mestres de primària: Rosa Mª Casas i Siona Domènech

– Mestra de religió : Vicky Díaz

Tipologia d’escola:

L’escola l’Agullola de Rupit és una escola unitària que acull nens i nenes del poble de Rupit i de les masies de Pruit. Aquest curs 2011 – 2012 estarà formada per 15 alumnes, dividits en dues classes, la dels petits (de 3 a 6 anys) i la dels grans (de 7 a 12 anys).

. . . Per què aquesta escola?

Per les mestres que en formem part, cada un dels nostres alumnes és un projecte i això és possible gràcies a les característiques d’ aquest tipus d’escola.

Pensem que tots plegats som uns privilegiats. Des dels hiverns gèlids, passant pels esclats de colors de la tardor… o pel cant dels primers ocells, fins els cels blaus apartats de la boira… pensem que gaudim d’un entorn natural i únic per desenvolupar la nostra tasca com a educadores i pensem també que és una oportunitat ideal pel desenvolupament físic, psíquic i emocional dels nostres alumnes.

Trets d’identitat:

  • Som una escola catalana i laica que treballem pel desenvolupament integral de l’alumne.
  • Donem especial importància  a l’esperit crític, al raonament, al respecte per a un mateix i per l’entorn.
  • Pensem que és bàsic el treball de l’autonomia dels nostres alumnes i de tot l’aspecte emocional, bàsics per créixer com a persones i desenvolupar-se en la societat.  Cada nen i nena, per nosaltres, és únic i respectem el seu ritme d’aprenentatge, potenciant al màxim les relacions humanes i la comunicació.
  • Potenciem l’educació plurilingüe.
  • Promovem la igualtat d’oportunitats i a la vegada el dret a la diferència.
  • Estem en relació contínua amb el nostre entorn, aprofitant tot el que aquest ens ofereix, i amb l’escola de l’Esquirol, realitzant activitats i sortides conjuntament.

Projecte actual:

Des del curs passat, 2010-2011, hem començat a treballar a través de diverses tècniques les emocions, aspecte essencial per tenir èxit en tots els altres àmbits d’aprenentatge. A través del teatre, gran eina per l’aprenentatge, vam aconseguir canvis reals de comportament, maneres de pensar i valors dels nostres alumnes. Davant d’aquest èxit, tenim la intenció de seguir pel mateix camí!  I del que és més important, seguir creient en el que fem i en cada un dels nostres alumnes.

Els alumnes i els/les mestres de l’escola al llarg del temps:

2 thoughts on “L’ESCOLA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *