Sortida al Museu del Ferrocarril de Vilanova

El passat dijous 13 de febrer vam visitar el Museu de Ferrocarril de Catalunya. Vam veure com ha evolucionat  el ferrocarril al llarg del temps, des de la primera locomotora de vapor, passant per dièsel fins arribar als trens actuals.

Aquí trobareu un recull del que van veure.

https://photos.app.goo.gl/UirKFYprmLDVRdid8

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Tarda de ciència

La tarda de dimecres la  Clara Fermoselle , mare de P4, va preparat un interessant experiment que ens va sorprendre a tots. Vam aprendre que barrejant vinagre i bicarbonat podem inflar un globus sense bufar. Vam observar la reacció que es produeix quan es barregen aquest dos productes i els seus efectes.

Moltes gràcies Clara!

https://photos.app.goo.gl/tUnFyiSN9ZA2S1fb7

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Dona ciència. Taller Art i Ciència

El dimecres 19 de febrer els grups de 1r i 2n vam participar en el Taller d’Art i Ciència, subvencionat per l’Ajuntament. En aquest taller vam observar com des de la prehistòria fins ara  l’art i la ciència han avançat plegats.

Aquí podeu veure el Taller de 2nhttps://photos.app.goo.gl/D5ZpdXxf1baTWpqN6

i  en aquest altre enllaç el de primer https://photos.app.goo.gl/jd8WkBy8ip5ssSWd9

Publicat dins de General | Deixa un comentari

La Festa d’aniversari del Pupi

Aquest dimecres hem celebrat la festa d’aniversari del Pupi. Hem aconseguit ajudar al nostre amic, que fa dies ens va demanar ajuda. Volia saber on podia comprar els anys i celebrar una festa d’aniversari.

Hem treballat molt per poder descobrir quin dia és el seu aniversari i hem organitzat una gran festa! Berenar i pastís, el joc de Missió no Impossible decoració i fins i tot una pinyata. Tot ho hem pensat i fet nosaltres. Pupi esperem que t’hagi agradat!.

Cliqueu a la foto i podreu veure l’àlbum de la festa.

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Vigila amb el Sol, solet!

Aquest passat dimecres 30 d’octubre els nens i nenes de primer i segon vam poder aprendre, tot jugant, com és d’important protegir-nos del Sol. Van participar en un taller promogut per la Diputació de Barcelona. En aquest taller van aprendre la importància de protegir-nos dels raigs ultraviolats i vam fer una polsera que canvia de color quan li dona la llum del Sol.

Si cliqueu el Sol trobareu l’àlbum de fotografies del taller.

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Dona ciència al cicle inicial

La màquina dels enigmes de l’escola ens ha fet arribar dos enigmes per les classes de primer i segon.  Sabeu el nom d’aquestes inventores i quin és el seu invent?

Angela Ruiz Robles

Els nens i nenes de primer ja sabem que l’Angela Ruiz Robles va inventar la primera enciclopèdia mecànica. Va ser la precursora del llibre electrònic o ebook.

Mary Anderson

A segon ja sabem qui va inventar l’eixuga-parabrises dels vehicles. Va ser durant  un viatge a Nova York que a  la Mary Anderson se li va ocórrer inventar un aparell per no haver  de baixar del cotxe cada vegada que s’embruta el parabrises.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PATI ART DE PATINETS de 2n

El passat divendres 27  un grupet  de la classe de 2n  van fer el primer pati-art del curs.  Al llarg de la setmana a l’hora del pati van preparar l’espectacle. Felicitats! Ho heu aconseguit!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

TELEPUIG edició especial.

Atenció atenció. Aquí teniu la darrera notícia del Telepuig. Tot un projecte de periodisme d’investigació dut a terme pels periodistes de 2n A.

[youtube]https://youtu.be/16QzsayA-64[/youtube]

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Ens visita el pare de l’Alba

El pare de l’Alba ens ha visitat per explicar-nos coses de la seva feina. Treballa a un institut de profe de tecnologia i ha portat unes màquines molt guais que ha fet amb els seus alumnes.

Alberto Gutiérrez

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Arrels, fulles i fruits… Quin menjar!

Sabeu com es cultiven els calçots? Sabeu quines parts de les plantes ens mengem? Sabríeu diferenciar unes hortalisses d’altres segons els seu gust, tacte, olfacte,…? Tot això i molt més hem aprés en la nostra visita a l’Espai Agroambiental de la fundació Sigea a Viladecans. Us deixem un enllaç al seu blog on també sortim!!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qqfGvpJStro[/youtube]

Viladecans

Publicat dins de General | Deixa un comentari