Una sorpresa a l’hort

L’altre dia vam baixar a recollir diferents plantes de l’hort que ja estaven llestes pel consum. Entre elles, vam recollir molts enciams, cols i cebes que vam portar al menjador per a l’hora de dinar. Estaven boníssimes!

Mentre recollíem, ens vam trobar una sorpresa: ortigues. Les ortigues són una espècie de plantes que produeixen irritació a la pell. Ens van semblar tan interessar, que vam decidir estudiar-les de més a prop.

 Ens vam posar guants per protegir-nos de les punxes i vam agafar unes quantes per estudiar-les. Vam anar al laboratori i amb ajuda de unes pinces i unes tisores vam tallar-les en diferents parts: fulles, tija i arrels.

Un cop tallades, les les vam mirar pel microscopi per veure-les de més a prop. Vam veure les fulles tenien unes línies i acabaven en punxes. La tija tenia diferents pèls i punxes que produïen picor i per dins era de color blanc i verd. Les punxes eren petites i tenien la base més ample. Les arrels eren de color blanc amb pèls foscos.  

Marlon, Salifou, Jordi

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *