DESCRIVIM UNA FRUITA: LA CIRERA

La cirera és una fruita petita i de forma rodona. Té un pinyol rodó i llis. Normalment és de color vermell, però també pot ser vermell negrós. Té una polpa de color rosa o blanquinosa que té un sabor dolç.
La cirera prové d’Europa i Àsia. Sembla que és originària de la zona entre la mar Negra i la mar Càspia.
És una fruita típica de finals de la primavera. Es poden trobar cireres d’abril a juliol.
La cirera té moltes propietats per exemple vitamines A, B i C, i és rica en ferro, calci, magnesi, potassi i sofre.
El color vermell de les cireres es deu a la gran concentració de ferro i per això és molt apropiada per a aquelles persones que tenen anèmia o que els hi falten minerals a la sang.
La manera més saludable de menjar les cireres és crues, ja sigui fresques o seques. També es poden menjar en forma de melmelada, confitades en sucre, sorbets, pastissos, gelats, etc.

Els principals països productors de cirera són els Estats Units, Alemanya, Itàlia, França, Hongria i Espanya (Saragossa, Càceres, Barcelona, Castelló, Alacant, Rioja, Salamaca, Granada, Jaén, Lleó).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *