El caqui és una fruita de color ataronjat o d’un vermell pujat i brillant, i la seva textura és semblant a un tomàquet. Té una pell fina i llisa que protegeix una polpa sucosa, gelatinosa i de gust dolç que pot tenir fins a 8 llavors.
El caqui prové de les zones septentrionals de la Xina, Japó i Corea. És una fruita típica dels mesos de setembre a desembre.
El caqui té un alt contingut en fibra i vitamina A. També és una fruita rica en sucre. El seu consum ajuda a rebaixar la inflamació intestinal. És una fruita molt recomanable per casos d’anèmia i desnutrició. També és bona pels casos de diarrea i colitis.
El caqui s’ha de menjar ben madur; si no, té un sabor aspre i una mica picant. Quan es menja com fruita fresca i està ben madur la polpa és dolça i tova, i va molt bé menjar-se’l amb cullereta.
També s’utilitza per fer dolços i per preparar begudes refrescants.