Notícies

Nou sistema d'identificadors d'XTEC-Blocs

Publicat el dia 28 de juny de 2010

El servei XTEC-Blocs permet a tot el professorat amb identificador XTEC crear espais de publicació d'informació i continguts digitals d'una manera molt senzilla. Fins ara, l'alumnat podia participar també en la creació i publicació de continguts gràcies als identificadors d'usuari/ària edu365.cat. La discontinuïtat de les altes d'usuaris a l'edu365.cat ha fet necessari implementar un sistema nou d'identificació que faci possible l'ús educatiu dels blocs com a mitjà on l'alumnat pugui jugar un paper actiu i protagonista, publicant i compartint informació.

El sistema que es posa en funcionament a partir d'ara permet al professorat crear identificadors addicionals associats al seu compte d'XTEC-Blocs. El professorat pot crear tots els identificadors addicionals que necessiti. Cada un d'aquests identificadors tindrà la seva pròpia contrasenya, però no disposarà d'un servei associat de correu electrònic i carpetes, com passava amb els usuaris edu365, ni anirà assignat a una persona en concret.

L'objectiu d'aquests identificadors addicionals és que puguin ser cedits a l'alumnat per tal que en faci un determinat ús educatiu, sempre sota el control del professorat. La gestió d'aquests identificadors i la responsabilitat de l'ús que se'n faci correspon doncs al professor/a d'XTEC que els hagi creat. El professor/a podrà canviar la contrasenya quan ho consideri o eliminar-los en acabar l'activitat educativa, o sempre que ho cregui convenient. La creació de blocs segueix reservada al professorat amb identificador XTEC.

Per facilitar les tasques de manteniment, els identificadors addicionals que hagin estat inactius durant tot un curs acadèmic s'eliminaran en finalitzar el curs.

Aquests identificadors addicionals d'XTECBlocs serviran també per accedir al Col·lex i al Galí. Ara bé, en el cas del Galí, s'aconsella al professorat fer servir directament els paquets JClic en un espai Moodle o Intraweb, ja que aquestes plataformes ofereixen un control molt més afinat de l'evolució del treball de l'alumnat. Els paquets JClic del Galí estan disponibles per a ser descarregats a la zonaClic.

Podeu trobar més informació sobre la creació i gestió dels identificadors addicionals als enllaços següents:

- Com puc afegir usuaris als meus blocs?

- Com puc canviar els perfils dels usuaris del meu bloc o esborrar-los?

Estem segurs que aquesta funcionalitat nova potenciarà la participació de l'alumnat en la generació i publicació de continguts compartits a la xarxa i contribuirà a desenvolupar la seva competència digital.

Aquesta notícia no té comentaris

Comments are closed.