COOPERATIVES DE 5è

 

 

La setmana passada els alumnes de les cooperatives Mil i una Creacions (5è A) i Pro-Eco (5è B) vam realitzar una visita a Ràdio-Martorell. Vam aprofitar per enregistrar unes falques radiofòniques per tal d’anunciar els productes manuals  que posarem a la venda a les nostres paradetes de la Fira de la Primavera de Martorell, el proper diumenge 27 d’Abril.

ELS ALUMNES DE LES COOPERATIVES 1001 CREACIONS I PRO-ECO VISITEM RÀDIO-MARTORELL

Martorell, 01/01/2014

Havíem preparat aquestes falques publicitàries amb anterioritat, a partir d’un taller de ràdio realitzat a l’escola de mans de la periodista de Ràdio Martorell, Irene Jurado.

Durant la visita a la Ràdio, vam tenir l’oportunitat de visitar les instal.lacions de la ràdio, de mà d’en Manuel Garrido, el cap tècnic de Ràdio Martorell.

Va ser una experiència que ens va agradar moltíssim!!

Visita-radio-CUEME

 

DEMANEM PARTICIPAR A LA FIRA DE PRIMAVERA

Martorell, 07/02/2014

Els representants de les cooperatives Pro-Eco i Mil i una creacions han sol·licitat un permís d’ocupació per a la via pública per a la instal·lació d’una parada durant la Fira de la Primavera. Ho han fet a les dependències de l’Ajuntament acompanyats del primer tinent d’alcalde, Xavier Fonollosa i la directora de l’escola, Cristina Dalmau.

 

La sol·licitud és un pas més que han hagut de fer dins el projecte Cultura Emprenedora que, aquest curs, s’està implementant a Martorell impulsat per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament. La parada que s’instal·larà durant la Fira permetrà vendre els productes que han dissenyat cadascun de les dues cooperatives.

 

Visita a la sala de sessions

Aprofitant la presentació d’aquesta sol·licitud, la cinquantena d’estudiants, de 10 i 11 anys, han presentat alhora el seu projecte a la sala de sessions amb la presència del primer tinent d’alcalde, Xavier Fonollosa i la regidora d’Ensenyament, Mercè Morera. Fonollosa ha destacat que “ara que sou ben joves és molt important que adquiriu certs coneixements com els de crear una cooperativa que us poden fer servei quan sigueu una mica més grans”. Els estudiants han estat acompanyats per les tutores de cinquè de primària del centre.

 

Un projecte innovador

El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola s’està duent a terme amb l’objectiu de fomentar les competències i els valors de l’emprenedoria a través de la creació d’una cooperativa. S’integra dins les hores lectives escolars i el treball curricular s’adapta als continguts de l’empresa. Els alumnes estan cercant una entitat social, fundació o ONG a la que donaran una part dels beneficis que obtindran, cosa que afegeix al projecte la presa de consciència i la responsabilitat social de l’empresa.

 

 

 

Cueme Sol·licitud via píblica

LA NOSTRA VISITA AL MOLÍ-VIVER D´EMPRESES

Martorell, 04/03/2014

Com ja sabeu, el passat dimarts, 18 de febrer, vam realitzar una visita al Molí-Viver Empreses (departament de Promoció Econòmica de l´Ajuntament de Martorell).

L´objectius era registrar les nostres cooperatives. Però va ser molt més que això!

Va ser una visita molt interessant, en la que vam tenir l´oportunitat de veure i escoltar els socis d´una de les empreses del Viver, que van tenir l´amabilitat d´explicar-nos tot el seu procès de constitució de la seva empresa, des de que va nèixer la  idea fins la seva consolidació dins i fora de les nostres fronteres! Quin procès tan emocionant!

IMG_0518

 

 

 

 

 

CONSTITUCIÓ COOPERATIVES PROJECTE CUEME

Martorell, 20/02/2014

Els alumnes de 5è de primària han presentat les cooperatives Pro-Eco i Mil i una creacions a les instal·lacions de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell. La cinquentena d’estudiants, de 10 i 11 anys, que formen part de les dues cooperatives han fet un pas més en el projecte Cultura Emprenedora que acabarà amb la venta dels productes que han dissenyat durant la Fira de Primavera.

 

El projecte Cultura Emprenedora l’impulsa l’Ajuntament de Martorell amb l’objectiu de fomentar les competències i els valors de l’emprenedoria a través de la creació i la gestió d’una cooperativa a l’escola. Guillem Hidalgo de 5B diu que “avui hem vingut a registrar la cooperativa que s’especialitza en productes fets a mà i els podrem vendre a la Fira”.

 

Un projecte complert, segons les mestres

Tamara Herrero, professora de 5A explica que “és un projecte molt complert perquè els alumnes treballen totes les competències bàsiques. Parlen, conversen, escriuen, fan estadística i desenvolupen altres aspectes com ara el treball en equip i la cohesió de grup. És un projecte que des de l’Echegaray n’hem estat pioners i que recomanem a la resta d’escoles de Martorell s’hi adhereixin en el proper curs”.

 

Els representants legals escollits en votació pels mateixos companys han signat la constitució de les dues cooperatives i el proper pas serà definir els productes que han d’elaborar per posar a la venda. Montse Molina B reconeix que “per als nens suposa una gran motivació i un repte conèixer tots aquests processos. Inicialment era una projecte desconegut, incert i estàvem a l’expectativa, però l’estem disfrutant”.

 

El projecte s’integra dins les hores lectives escolars i el treball curricular s’adapta als continguts de la cooperativa, de forma que les matemàtiques, la llengua o la plàstica serviran per aprendre totes les qüestions relacionades amb l’emprenedoria.

 

Els beneficis es destinaran a una ONG

Els alumnes estan cercant una entitat social, fundació o ONG a la que donaran una part dels beneficis que obtindran, cosa que afegeix al projecte la presa de consciència i la responsabilitat social de l’empresa. La tècnica de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Carme Moles diu que “el projecte ha estat molt ben acollit per a l’escola, per als estudiants i les seves famílies perquè han entès perfectament els valors que vol transmetre”.

 

El projecte Cultura emprenedora a l’Escola està impulsat per la Diputació de Barcelona i a Martorell està gestionat per l’Ajuntament a través de les regidories de Promoció Econòmica i d’Ensenyament.

 

Entrevista final

La visita ha finalitzat amb una entrevista amb els representants de les cooperatives realitzada per un periodista del gabinet de premsa de l’Ajuntament, on els nens i nenes han explicat les seves experiències fins ara. Aquesta entrevista ha sortit per la ràdio.

 


Us deixem els links de les diferents notícies on també hi podreu escolar les declaracions:

 

http://www.martorell.cat/pl217/actualitat/noticies/id2848/l-escola-echegaray-projecte-cultura-emprenedora-a-l-escola.htm

http://www.moliempresa.cat/newsItem/85/Els-alumnes-de-lescola-Jose-Echegaray-solliciten-el-NIF-de-les-seves-cooperatives-al-Moli-Empresa.ca.html

 

http://compromesosambleducacio.diba.cat/latest/all

 

TRIEM ELS REPRESENTATS DE LA COOPERATIVA

Martorell, desembre 2013

IMG_0292 IMG_0291 IMG_0295

En una votació de la Cooperativa Pro-Eco.

 

Últimes notícies Cooperatives 5è

Els nostres projectes d´emprenedoria segueixen avançant.

El proper dimarts, 18 de Febrer, les dues cooperatives anirem al Molí fariner (seu del departament de Promoció Econòmica de l´Ajuntament de Martorell) per tal de fer els CIF.

1001 Creacions ja té el logotip i alguns prototips.

Pro-Eco està acabant el seu logotip i encara ha de portar més prototips… dilluns!

ELS ALUMNES DE 5È APRENEN A FER UN LOGO PER LA SEVA COOPERATIVA

Martorell, 24/01/2014

El projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” està impulsat per la Diputació de Barcelona i a Martorell està gestionat per l’Ajuntament de Martorell, a través de les Regidories de Promoció Econòmica i d’Ensenyament. Es tracta d’un projecte pensat per fomentar les competències i els valors de l’emprenedoria a través de la creació i la gestió d’una cooperativa a l’escola.

Els alumnes de 5è A i B de Primària de l’escola José Echegaray, que participen en el projecte de foment de la Cultura Emprenedora a l’Escola al curs 2013-2014 aprenen a fer un logo per la seva cooperativa.

El projecte preveu la col·laboració de l’Ajuntament en determinants moments del curs, amb l’objectiu de donar suport al professorat i als alumnes en les diferents fases: creació, disseny del logo, comunicació, constitució cooperativa, permisos, venda…

Taller d’imatge corporativa

Aquest matí s’ha realitzat a l’escola un taller d’imatge corporativa impartit per la cap del Departament de Promoció Econòmica Carme Moles i la tècnica de Comunicació de Promoció Econòmica Raquel Moya, amb l’objectiu de conèixer de forma clara i senzilla com s’arriba a crear un logotip d’empresa.

Els alumnes han rebut una petita formació sobre com escollir la forma, la tipografia i els colors del seu logotip, tot fent una reflexió de què és el que es vol transmetre i quines són les característiques de la cooperativa i poder així plasmar-ho en imatges i lletres.

Durant el taller s’ha explicat la importància de la imatge corporativa en l’empresa, els elements que la formen i el significat i característiques dels logotips tenint en compte la comunicació del producte i de l’empresa.

Aquest procés de confecció del logotip treballa també un dels objectius principals del projecte: el treball en equip, la discussió i valoració, aprendre a valorar als companys, fer aportacions per aconseguir una finalitat conjunta pel grup, que és un dels pilars del projecte de cultura emprenedora.

Cooperatives: “MIL I UNA CREACIONS” i “PROECO”

Els alumnes, que tenen entre 10 i 11 anys, constituiran les cooperatives sota els noms “MIL I UNA CREACIONS” i “PROECO”, cadascuna d’elles compta amb tres representants legals (president, secretari i tresorer) escollits en votació pels mateixos companys. La resta d’alumnes de cada aula fan de cooperativistes. La creació de la cooperativa anirà acompanyada també de tallers per als alumnes durant els quals se’ls explicarà, entre d’altres, què significa i per a què serveix tenir un NIF.

 

Actualment els nens treballen per definir els productes que han d’elaborar per posar a la venda: quin tipus de producte, com el faran, i com desenvoluparan la promoció i publicitat.

També estan cercant una entitat social, fundació o ONG a la que donaran una part dels beneficis que obtindran, cosa que afegeix al projecte la presa de consciència i la Responsabilitat Social de l’empresa.

 

 

NOTÍCIA DE LA PRESENTACIÓ DEL PROJECTE CULTURA EMPRENEDORA A L’ESCOLA PUBLICADA AL WEB DE L’AJUNTAMENT

Martorell, 08/11/2013

A continuació teniu l’enllaç a la notícia que es va publicar a la web de l’ajuntament de Martorell on s’explica la presentació a les famílies implicades el Projecte de Cultura emprenedora a l’escola que inicia aquest curs el nostre centre amb els alumnes de 5è.

http://www.martorell.cat/pl217/actualitat/noticies/id2566/presenten.htm

 

 

 

LA CULTURA EMPRENEDORA A L’ESCOLA

Martorell, 27/11/2013

Aquest curs, els alumnes de 5è començaran el programa Cultura Emprenedora a l’Escola. Un projecte que permetrà als nostres alumnes aprendre una nova forma de desenvolupar-se dintre de la societat i els ajudarà a extreure tot el seu potencial a l’hora de prendre decisions.

L’Escola José Echegaray serà pionera a Martorell a portar a terme aquest programa que ve encaminat des de la Diputació de Barcelona i que està molt ben reconegut per les escoles que ja l’estan realitzant.

Durant el curs, us anirem informant del desenvolupament d’aquest programa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *