01.- Per a ser declarats patrimoni de la Humanitat.-

Cal que primer ens ho creguem nosaltres.

Després ho traslladem a la UNESCO. I tot seguit iniciem un procés per a la petició formal a les Nacions Unides.

“Que ens estimem que el que fem, sentim, expressem, toquem, olorem, tastem i pensem són també patrimoni immaterial de la Humanitat”.

Més informació. Clica:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Patrimoni_de_la_Humanitat

L’autor del suport cooperatiu bàsic personalitzat 003B+ADN dels valors i dels jocs cooperatius creatius vol cedir-lo a la UNESCO i estem convençuts pels valors i pels jocs cooperatius que es poden generar que també és patrimoni immaterial.

A la vegada volem expressar tots els continguts culturals relacionats de pobles, barris i ciutats al voltant del 3B.

I també t’invitem per a la Declaració de l’ONU del Dia Mundial de la Cooperació Educativa Ciutadana per la Justícia i per la Pau que recollirem també totes les mostres de serveis i recursos cooperatius creatius de Catalunya en defensa del model d’escola catalana d’inclusió social multilingüe.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

02.- Com apuntar a la llista, materials digitals i produccions cooperatives creatives.-

Per entrar a la llista sols cal que el mateix autor o alguna altra persona que consideri que la producció és cooperativa i creativa ho comuniqui a info@cooperis.cat .

Cooperis és la coordinadora de persones, professionals i entitats per la cohesió i la inclusió social en la justícia i la pau.

Estem en construcció:  www.cooperis.cat

Les obres poden ser blocs, links, etc que es troben a la xarxa per internet mitjançant un link. No més cal facilitar el link.

Pensem que estar a la llista és voluntat darrera dels seus propietaris i/o autors de les obres.

Poden estar escrites en català o en altres llengües com la castellana que es cooficial i la resta de llengües estrangeres . Sempre que estiguin dins del marc del model de cohesió social de l’escola catalana.

També recollim material digital o altres produccions en format paper o altres materials. Aquests s’han de digitalitzar per mitjà de fotos, veus gravades o vídeos curts. Si es poden penjar a internet millor.

En el cas de no poder estar a internet sols cal dir on es troben, es poden cedir als Arxius Comarcals més a prop i des d’allí ja farem un cens i un llistat.

S’entén com a producció cooperativa creativa aquella que és fruit de la pròpia creació de les persones (mai simples còpies, ni fotocòpies…) i que es fan amb més d’una persona de forma col·laborativa, participativa i/o cooperativa. Sempre respectant els drets d’autor i la propietat industrial en el seu cas.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

03.- El nostre patrimoni immaterial de Catalunya.-

Patrimoni de les produccions cooperatives i creatives de Catalunya, amb pressupost zero euros, accès lliure per a la ciutadania per a conèixer-lo, tendència zero consumisme i zero auto exclusió sense cap afany lucratiu amb els valors dels drets humans, dels cívics i del voluntariat. Tenim cinc categories.-

Aquí pengem els links de persones i/o entitats que són dignes de ser considerades exemples de cooperació educativa ciutadana.-

1.- Patrimonis cooperatius creatius d’escoles, instituts i altres centres educatius. Iniciatives docents, AMPES, etc.-

 

Institut escola Pi del Burgar de Reus. http://pidelburgar.blogspot.com.es/

Orquestra de l’institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona  http://webfacil.tinet.cat/orquestramf

2.- Patrimonis cooperatius creatius de persones i de professionals (personals o d’equips).-


3.- Patrimonis cooperatius creatius de recursos i serveis per a les persones

 

4.- Patrimonis cooperatius creatius d’interès cultural de pobles, de barris i de ciutats.-

Poble de Cabacés.

713 fotografies antigues del poble de Cabacés. També són patrimoni de Catalunya i podem ser patrimoni de la Humanitat  http://www.panoramio.com/user/7304049 Patrimoni arqueològic de Cabacés  http://cabaces.blogspot.com.es/2008/08/museu-laire-lliure.html Inventari arquitectònic de Cabacés http://www.cabaces.com/

5.- Patrimonis més privats d’entitats, associacions, organitzacions i federacions, empreses i altres.-

APYDA. Associació cooperant en Cooperis http://www.apyda.com/

Associació Down de Tarragona http://www.downtarragona.org/

ASTAFANIAS http://astafanias1966.blogspot.com.es/

FAPAC   http://www.fapac.cat/

 

6.- Cooperis com a coordinadora puntual i altres produccions digitals al voltant del 003B+ADN.-


7.- Altres Priorem (persones,recursos, iniciatives, organitzacions, rutes, espais, museus i centres d’interpretació artística, cultura i/o científica).

 

Publicat dins de General | 1 comentari