Autoria: Joan Funes López i Lucía García Paniello

En aquest treball de recerca fem un estudi sobre les reaccions químiques produïdes a l’hora de cuinar. El motiu pel qual vam decidir fer aquesta recerca és que som molt curiosos, i volíem aprendre tot allò que ocorre en el menjar a l’hora de cuinar-lo. També, gaudim molt de cuinar, a més a més un dels nostres pares es dedica professionalment en l’àmbit de la cuina. Sobre la química, com nosaltres som estudiants de l’àmbit científic, estudiem química. D’aquesta manera, hem decidit relacionar aquestes dues especialitats, ja que una no pot existir sense l’altre.

Els objectius d’aquest treball són: conèixer l’evolució de la cuina en relació amb la química al llarg del temps, és a dir, com van descobrir les diferents reaccions i com han canviat fins a l’actualitat; explicar la composició dels aliments; els mètodes que es fan servir per cuinar i les reaccions que es realitzen. A més a més, comprendre les propietats químiques i físiques i les conseqüències que
suposen.

Els resultats han sigut positius. Respecte als objectius, vam aconseguir complir-los tots. Els experiments que vam dur a terme van sortir com esperàvem. Addicionalment, hem après molts conceptes nous i noves tècniques de cuina.

 Tutoria: Mª Mercè Villarroya Lidón