Autoria: Erika Rubio Castillo i Judith Guijo Fernández

El nostre interès era fer un treball que tractés temes de biologia i química. Per aquest motiu vam pensar a fer-ho sobre la xocolata, un aliment molt consumit i al qual se li atribueixen beneficis i perjudicis que afecten la nostra salut.
Els objectius que en un principi ens vam plantejar van ser, conèixer els beneficis i perjudicis que aquest aliment realment ens proporciona, indagant sobretot en els compostos que la conformen (química) i els efectes que aquest tenen sobre el nostre organisme (biologia). Per complementar la part teòrica vam realitzar dues pràctiques relacionades amb la composició nutricional de la xocolata i la composició química d’aquesta (prova de determinació de biomolècules orgàniques)
A més vam estudiar la història d’aquesta i la seva elaboració, per poder comprendre com hem arribat aconseguir la xocolata que avui en dia consumim i com aquesta ha canviat al llarg del temps. Vam dur a terme una pràctica d’un subprocés, l’atemperat, molt important en l’elaboració d’aquest producte.
Una vegada realitzat el nostre treball vam poder afirmar que la xocolata té certs efectes sobre el nostre cos, assolint així el nostre objectiu principal. I a més ens vam adonar que el procés d’elaboració d’aquesta era molt més complex del que pensàvem, ja que tractem amb un aliment fermentat.

Tutoria: Toni Castillo