Autora: Nereyola Amores Ramos
Aquest treball de recerca consisteix a realitzar un estudi sobre la contaminació atmosfèrica de Sabadell i una comparació amb les concentracions de l’aire entre Sabadell i Zierbena, juntament amb les seves corresponents variables meteorològiques.
La contaminació atmosfèrica és un problema ambiental que provoca preocupació a la població però, al mateix temps, s’informa molt poc els ciutadans. En aquest treball trobarem nocions bàsiques sobre la contaminació de l’aire i com afecta les persones. A més, podrem conèixer les causes de l’augment de la contaminació atmosfèrica i diferents solucions per reduir-la.
Espero poder informar sobre aquest tema que ens afecta a tots. He escollit aquest tema per realitzar el meu treball de recerca perquè és actual, preocupant i, com ja he mencionat abans, la gent no està gaire informada d’on provenen realment aquests contaminants que arriben a la nostra atmosfera, del greu impacte que tenen en els éssers vius i com podem contribuir individualment a millorar la qualitat de l’aire que respirem. En conclusió, aquest treball té com a objectiu informar i conscienciar la gent sobre la contaminació atmosfèrica, concretament a la nostra ciutat, Sabadell.
La meva finalitat per a aquest treball és comparar els valors de contaminació atmosfèrica de Sabadell i Zierbena i relacionar els resultats amb les condicions meteorològiques de la població. En conclusió, la meva hipòtesi és: “comparar les concentracions dels gasos contaminants de Sabadell i el port de Zierbena amb les seves condicions meteorològiques”.
Els resultats del treball s’expressen en diferents gràfiques on es mostren les concentracions dels diferents contaminants als dos municipis durant l’any 2017. Finalment, es compleix la hipòtesi i es comparen els resultats amb les seves variables meteorològiques; això ens permet saber com ha afectat el clima les diferents concentracions, trobar els motius que expliquen la gran diferència de contaminació entre els dos municipis i treure diverses conclusions.
En primer lloc, els gasos mesurats a l’estació de mesura de Sabadell són el monòxid de nitrogen (NO), el diòxid de nitrogen (NO2), l’ozó (O3) i el PM 10. En calcular la seva mitjana durant l’any 2017, podem comprovar que el més abundant d’aquests gasos és el NO2 (37,94 μg/m³) seguit de l’O3 (35,87 μg/m³). Per altra banda, els gasos mesurats al port de Zierbena són el monòxid de carboni (CO), l’NO, l’NO2, el PM 10 i els òxids de nitrogen en general (NOX). En aquest cas, els més abundants són els NOX (30 μg/m3) i els PM 10 (20 μg/m3).
Tutor: José Fenollar Moncho
Deixa un comentari