RECEPTA DE CRÊPES

Els Crêpes són un esmorzar molt típic i molt fàcil de fer originari de França. Tot seguit trobareu la recepta per si no sabeu fer-ne i us animeu a intentar-ho

Ingredients:

  • 250 g de farina
  • 4 ous
  • 1/2 litre de llet sencera
  • 50 g de mantega
  • 10 g de sucre
  • 1 pessic de sal

Com es fa pas a pas:

  1. Es barregen tots els ingredients (es pot fer a mà o amb batidora).
  2. Es posa una paella al foc o s’endolla la crpera (nosaltres ho fem amb una crepera elèctrica).
  3. Quan la paella o la crêpera són calentes, s’hi posa unes gotes d’oli o una mica de mantega (per assegurar-nos que les crepes no s’enganxen) i seguidament s’hi afegeix la pasta.
  4. Es deixa coure uns minuts (un minut per banda, aproximadament).
  5. Podem saber que les crêpes són cuites i  que es poden girar mirant d’aprop la massa observant si veiem les bombolletes cuites o un canvi de color de les crepes.
  6. El gruix de les crêpes depèn de la densitat de la massa. Si les volem gruixudes, fem la massa més espessa. Si les volem primes, fem la massa més líquida.
  7. Quan són fetes, es poden menjar amb dolços (mermelada, mel, sucre i canyella, cola-cao i oli, Nocilla, etc.) o es poden menjar salades  foie-ras, formatge Philadelfia, formatgets cremosos, pernil dolç, etc.). De totes maneres són boníssimes!!!

crepes-2

 

Aryan Navlani

CELEBRACIÓ DEL NADAL AL COLL I RODÉS

El dia 22 de Novembre, l’institut celebra l’últim dia abans de les vacances de Nadal. S’han organitzat una sèrie d’activitats per aquest dia.

 Els alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO hem anat al teatre a veure la representació d’una adaptació de l’obra “El conte de Nadal” de Charles Dickens que han realitzat els alumnes de les optatives de teatre de català i castellà de 1r d’ESO. A continució hi hagut una actuació de la coral de l’institut i, per acabar hem gaudit d’una representació de la companyia de teatre IMPRO BARCELONA. Els alumnes de cicle formatiu han fet les recepcions als alumnes.

 Els alumnes de 4t d’ESO han muntat paradetes en el pati de l’institut per vendre productes i recol·lectar diners pel viatge de fi de curs.

 A les 12, finalitzen les activitats i comença la recollida de notes.

 img-20161223-wa0012

 

Abigail Fernádez, Ainhoa Montes i Xavier Pujol

VISITA A UN TEMPLE SINGH

El divendres 16 de desembre, els alumnes de 4t d’ESO van realitzar una visita a un temple Singh.

Durant la visita, els van parlar sobre la religió i els van fer una visita guiada pel temple. Quan van entrar els van fer tapar-se els cabells amb un mocador i descalçar-se. Els van donar aigua per a que es rentessin abans d’entrar, ja que així ho dicta la religió.

Els alumnes van trobar l’experiència molt enriquidora.

 

img_3284 img_3287 img_3286-1 img_3285

Abigail Fernádez, Ainhoa Montes i Xavier Pujol

L’ARBRE DEL DESITJOS DEL COLL I RODÉS

A l’entrada de l’institut, per la part de consergeria, hi ha un enorme arbre de Nadal  fet pels alumnes de l’optativa de 2n d’ESO de “Reciclatge”. Està fet amb paper de diari.
Els tutors de cada cada classe repartiran post-it i cada alumne podrà escriure un desig de Nadal. Després s’enganxaran a l’arbre i si no hi caben tots es ficaran a les finestres.
A més a més, hi ha una decoració de flocs de neu i algunes frases de desitjos nadalencs molt bonics com:
– Mai deixis de somiar… “Sigues feliç”
– Lo único imposible es aquello que no intentas!
– Sigues feliç, és fácil.
– Que aquest Nadal els teus somnis es facin realitat.
– Vive, ama, disfruta, porque la vida está hecha para eso.
¡¡¡FELIÇES FESTES DE PART DE L’EQUIP DE L’ESTIRABOT!!!
img-20161221-wa0001img-20161221-wa0000  img-20161221-wa0011 img-20161221-wa0012 img-20161221-wa0009img-20161221-wa0008
Aroa Puertas i Azul Zilling

EL PROJECTE DELS “iROCKS” DE L’OPTATIVA DE MEDIACIÓ

Els alumnes de 3r. ESO de l’optativa de Mediació han preparat una col·laboració amb la Campanya de Recollida de joguines de la Creu Roja de Lloret de Mar.

Vendran “iRocks”. Els iRocks són unes pedres pintades amb formes de papallones, fulles, estrelles, etc. que vendran per només 1€ la unitat. Els diners aniran destinats a la campanya de compra de joguines.

img-20161216-wa0003

Adrià Anguita i Núria Asensio

 

VAGA PER LA REVÀLIDA

El dia 25/11/16 es va fer la segona vaga per la revàlida, la primera va ser fa un mes.
Es demana/protesta que es retirin les revàlides, que consten  per en obtenir el títol de Secundària i/o Batxillerat, els alumnes han de realitzar unes proves i la nota ha de ser igual o superior a 5 sobre 10. Serà un 60% de la mitjanade les qualificacions obtingudes.

La prova consta de un màxim de 350 preguntes que es divideixen en tres àrees: competència lingüística, matemàtica i bàsics en ciència i tecnologia.

 

img_0850 img_0856 img_0854

 

Júlia Folk i Marislenia

BACALLÀ AMB MONGETES I BOTIFARRA NEGRA

Una recepta que elaboren a l’hotel Olímpic els alumnes de cicle de cuina, és el plat de bacallà amb mongetes i botifarra negra. Aquest plat està catalogat a peix.

Els ingredients d’aquesta recepta són:

– Bacallà (320 grs)
– Oli (10 dl)
– Mongeta blanca cuita (200 grs)
– Botifarra negra (200 grs)
– Porro (100 grs)
– All (4 dents)
– Pimentó vermell (5 grs)

L’elaboració que duem a terme per fer aquest plat serà la següent:

Primer marquem el bacallà paella reservant la pell i l’acabem al forn amb sofregit d’all i pimentó per sobre.Després fem la guarnició de mongetes cuites saltejades amb la botifarra i cruixent de porro. Per finalitzar aquesta recepta, la presentació, l’acabat de la imatge, es representa partint el plat amb el bacallà a un costat del plat i les mongetes a l’altre i a sobre hi apliquem el cruixent de porro i la pell.

bacalla-amb-mongeta-blanca-i-buti-negra
Judit Bermúdez i Romina Martínez

GASPATXO DE XÍNDRIA AMB LLAGOSTINS

Una recepta que elaboren a l’hotel Olímpic els alumnes de cicle de cuina, és el plat gaspatxo de xíndria amb llagostins. Aquest plat està catalogat com un entrant fred.

Els ingredients d’aquesta recepta són:

– Tomàquet (0.50 kg)
– Xíndria (0.50 kg)
– Cogombre (0.20 kg)
– Pebrot vermell (0.10 kg)
– Ceba petita (0.50 unitat)
– Pa sec (0.20 kg)
– Llagostins (12 unitat)
– Cous cous- sèmola (120 grams)
– Sal (1 polsí)
– Pebre (1 polsí)
– Ous de peix (caviar color negre) (50 grams).

L’elaboració que duem a terme per fer aquest plat serà la següent:

Primer fem i triturem el gaspatxo. Seguidament escalfem la sèmola. Quan tenim fet el gaspatxo, congelem una part per a sorbet . Finalment bullim els llagostins.

Els materials que utilitzarem per l’utillatge són la túrmix i una cassola.

Per finalitzar aquesta recepta, la presentació. L’acabat de la imatge es presenta partint d’una base rodona de sèmola amb llagostins laminats a sobre, caviar i sorbet a sobre. Això es serveix al plat i el gaspatxo es serveix en una gerra.

gazpatxo-amb-llangostins

Judit Bermúdez i Romina Martínez

 

EMOTICONES PADRINS I FILLOLS

Divendres 25 de novembre, els padrins i fillols de primer i quart d’ESO han elaborat unes emoticones inspirades en les típiques de ‘whatsapp’, contra la violència de gènere.

Han elaborat dibuixos, emoticones representant la violència de gènere i el seu desig d’aturar-la. La Laura García, coordinadora del projecte Padrins i Fillols, ha organitzat un concurs sobre aquestes emoticones.

Les guanyadores han sigut la Mariamu Saho i la Kalija Touray

Ludmila Fernández, Ainhoa Montes i Xavier Pujol

2016-12-07-photo-00000044