La samosa és un aperitiu comú en el país de Índia. Consisteix en una massa triangular farcida de verdures com: patates, cebes, coriandre i pèsols. Ingredients:
Per a la massa:
2 tasses de farina
1 culleradeta de sal
2 cullerades d’oli o mantega clarificada
1 tassa d’aigua
Oli vegetal de fregir
Per al farciment:
1 tassa de patata bullida, tallada a daus
½ tassa de pèsols,
1/2 tassa de ceba, tallats en glaçons
2 culleradetes de gingebre fresc picat
2 cullerades d’all picat verd
1 culleradeta de llavors de coriandre
½ culleradeta de cúrcuma
2 cullerades d’oli o mantega clarificada
Sal al gust
Com es prepara?
En primer lloc, preparem el farciment de les crestes. Per a això, pelem, rentem i tallem la patata. I ho reservem en un bol. Seguidament, Incorporem al bol els pèsols, la sal, la cúrcuma, el pimentó vermell i el pebre blanc. Barregem bé fins que
els ingredients s’integrin, i ho reservem.
A continuació, preparem la massa barrejant en un bol la farina de blat, una miqueta d’oli de Girasol, l’aigua, i un polsím de sal. Quan obtinguem una textura de massa, formem una bola i deixem reposar durant uns 15 minuts en un bol cobert amb un drap de cuina.
Passats els 15 minuts, retirem la bola de massa del bol, l’estirem amb ajuda d’un corró i dividim en quadrats d’uns 10 cm. aproximadament. Una vegada tallats, els estirem amb ajuda d’un corró fins que obtinguem un grossor de 0,5 cm aproximadament.
Disposem els quadrats de massa sobre la nostra superfície de treball i afegim al centre de cadascun d’ells, una mica de farciment de patata i pèsols que teníem reservat. Tanquem la massa formant un triangle. Segellem les vores pressionant lleugerament perquè el farciment no sobresurti ni la cresta se’ns trenqui en la paella.
Finalment, posem la paella al foc amb abundant oli d’oliva o oli de Girasol i quan estigui molt calent, fregim les crestes fins que quedin daurades i cruixents.
Acabem acompanyant amb una salsa si volem.

Goldy Nankany