CICLE FORMATIU DE CUINA

El passat divendres 7 d’octubre de 2016, vam anar aveure una classe pràctica d’un cicle formatiu, en aquest cas va ser de cuina.

Quan vam arribar, la classe estava dividida en dues parts :

-Els cambrers estaven practicant com parar la taula i portaven i deixaven els plats.
-Els cuiners estaven elaborant diferents menjars pel personal i pels clients.

Vam parlar amb el professor de cuina. En aquest cicle hi ha grau mitjà i grau superior . Els alumnes que estaven en aquesta classe eren de segon grau. Aquests alumnes ja fan cuina més elaborada ja que cuinen per a gent de fora, és a dir, per a clients.

Segueixen un organigrama, un ordre, per a què els plats surtin bé. A la cuina hi ha un cap de cuina, que s’encarregad’explicar diferents plats als companys a classe i després fan les pràctiques l’hotel. Cada alumne té la seva feina organitzada per elaborar el menú.

Abans de què s’obri el menjador pels clients els alumnes mengen; això és a les 12.00h. Després es comença a servir als clients a les 13.15h.

A la cuina tenen les dades de la quantitat de gent que hi anirà a dinar i així saben la quantitat de menjar que han de fer. Cal que hi hagi equilibri de plats i que el menjar sigui variat (hi ha entrants freds, peixos, postres, etc.).

Judit Bermúdez i Romina Martínez

 

img_20161007_115810img_20161007_115754img_20161007_120701

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *