RECEPTA DE CRÊPES

Els Crêpes són un esmorzar molt típic i molt fàcil de fer originari de França. Tot seguit trobareu la recepta per si no sabeu fer-ne i us animeu a intentar-ho

Ingredients:

  • 250 g de farina
  • 4 ous
  • 1/2 litre de llet sencera
  • 50 g de mantega
  • 10 g de sucre
  • 1 pessic de sal

Com es fa pas a pas:

  1. Es barregen tots els ingredients (es pot fer a mà o amb batidora).
  2. Es posa una paella al foc o s’endolla la crpera (nosaltres ho fem amb una crepera elèctrica).
  3. Quan la paella o la crêpera són calentes, s’hi posa unes gotes d’oli o una mica de mantega (per assegurar-nos que les crepes no s’enganxen) i seguidament s’hi afegeix la pasta.
  4. Es deixa coure uns minuts (un minut per banda, aproximadament).
  5. Podem saber que les crêpes són cuites i  que es poden girar mirant d’aprop la massa observant si veiem les bombolletes cuites o un canvi de color de les crepes.
  6. El gruix de les crêpes depèn de la densitat de la massa. Si les volem gruixudes, fem la massa més espessa. Si les volem primes, fem la massa més líquida.
  7. Quan són fetes, es poden menjar amb dolços (mermelada, mel, sucre i canyella, cola-cao i oli, Nocilla, etc.) o es poden menjar salades  foie-ras, formatge Philadelfia, formatgets cremosos, pernil dolç, etc.). De totes maneres són boníssimes!!!

crepes-2

 

Aryan Navlani

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *