Els Crêpes són un esmorzar molt típic i molt fàcil de fer originari de França. Tot seguit trobareu la recepta per si no sabeu fer-ne i us animeu a intentar-ho
Ingredients:
- 250 g de farina
- 4 ous
- 1/2 litre de llet sencera
- 50 g de mantega
- 10 g de sucre
- 1 pessic de sal
Com es fa pas a pas:
- Es barregen tots els ingredients (es pot fer a mà o amb batidora).
- Es posa una paella al foc o s’endolla la crpera (nosaltres ho fem amb una crepera elèctrica).
- Quan la paella o la crêpera són calentes, s’hi posa unes gotes d’oli o una mica de mantega (per assegurar-nos que les crepes no s’enganxen) i seguidament s’hi afegeix la pasta.
- Es deixa coure uns minuts (un minut per banda, aproximadament).
- Podem saber que les crêpes són cuites i que es poden girar mirant d’aprop la massa observant si veiem les bombolletes cuites o un canvi de color de les crepes.
- El gruix de les crêpes depèn de la densitat de la massa. Si les volem gruixudes, fem la massa més espessa. Si les volem primes, fem la massa més líquida.
- Quan són fetes, es poden menjar amb dolços (mermelada, mel, sucre i canyella, cola-cao i oli, Nocilla, etc.) o es poden menjar salades foie-ras, formatge Philadelfia, formatgets cremosos, pernil dolç, etc.). De totes maneres són boníssimes!!!
Aryan Navlani