Una recepta que elaboren a l’hotel Olímpic els alumnes de cicle de cuina, és el plat de bacallà amb mongetes i botifarra negra. Aquest plat està catalogat a peix.
Els ingredients d’aquesta recepta són:
– Bacallà (320 grs)
– Oli (10 dl)
– Mongeta blanca cuita (200 grs)
– Botifarra negra (200 grs)
– Porro (100 grs)
– All (4 dents)
– Pimentó vermell (5 grs)
L’elaboració que duem a terme per fer aquest plat serà la següent:
Primer marquem el bacallà paella reservant la pell i l’acabem al forn amb sofregit d’all i pimentó per sobre.Després fem la guarnició de mongetes cuites saltejades amb la botifarra i cruixent de porro. Per finalitzar aquesta recepta, la presentació, l’acabat de la imatge, es representa partint el plat amb el bacallà a un costat del plat i les mongetes a l’altre i a sobre hi apliquem el cruixent de porro i la pell.
Judit Bermúdez i Romina Martínez