La Pera ’11-12: Visita a la casa de fang

La casa de fang

El dimarts 20 de març del 2012 a la tarda, vam anar a veure la casa de fang que està construint el pare d’un nen de la classe. Ens va explicar que el vàter era sec, que vol dir que funciona sense aigua. També ens va explicar que la claveguera no hi arribava i per això havien construït (amb l’ajuda d’altres persones) una mena de filtre biològic amb grava que depura l’aigua seguint processos naturals. També recullen l’aigua de pluja canalitzada pel teulat i s’emmagatzema en uns dipòsits pluvials. Les aigües, tant negres com grises de la vivenda, es reciclen i reutilitzen. El sistema de ventilació és natural, a l’estiu l’aire calent circula i surt per dalt i s’introdueix aire fresc mitjançant unes finestres de ventilació per la part baixa de la paret. La humitat de les parets fa d’aïllament i manté les temperatures interiors constants a l’hivern. En l’aïllament del teulat s’utilitza llana d’ovella tractada.

Avantatges de les cases de fang:

1- La humitat sempre és del 50% (aprox.)
2- Són més ecològiques que les cases de totxos ho de ciment.
3- També duren més temps (al Marroc n’hi ha que tenen 500 anys, són de pisos i estan intactes).

Aquest article ha estat publicat en 2011-2012, CEIP Pedra Blanca. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *