Avaluació de competències

Sabem que l’avaluació es una eina molt important per afavorir el procés d’ensenyament i aprenentatge. Un dels instruments que ens permeten recollir informacions i evidències dels aprenentages dels alumnes són les rúbriques. Però..per on començo?

Passos per elaborar una rúbrica

http://xtec.gencat.cat/ca/curriculum/xarxacb/avaluarperaprendre/rubrica/

https://www.upf.edu/web/usquid-etic/rubriques

Florence Nightingale

Florence Nightingale és considerada la mare de la infermeria moderna, creadora del primer model conceptual i de la primera escola seglar.

Se la coneix com “la dama del llum” degut a les rondes nocturnes que feia per tenir cura dels soldats durant la guerra de Crimea.

El dia del seu aniversari, e 12 de Maig, celebrem el Dia Internacional de la Infermera.

Pots escoltar la seva veu gravada el 1890, per Edison Bell, aquí.

Escolta la cançó “Lady with the Lamp” que el cantant Country Joe MacDonald li dedica a Florence Nightingale.

El seu obituari, publicat al The New York Times, el 15 d’agost de 1910.

La seguretat del pacient en l’àmbit odontològic

El Departament de Salut ha portat a terme diferents iniciatives amb l’objectiu de promoure i millorar la seguretat dels pacients.

cropped-dental.jpg

Però, en què consisteix? Doncs en fer accions per reduir i prevenir els riscos associats a l’atenció sanitària. Per exemple, les infeccions hospitalàries, errors de medicació, cirurgies en lloc erroni,…

En l’atenció odontològica s’han prioritzat les estratègies per prevenir les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària, com ara: la higiene de les mans; la neteja, desinfecció i esterilització de l’utillatge odontològic; la desinfecció de superfícies; els residus a odontologia i la profilaxi i tractament antibiòtic en odontologia,…

Una altra acció ha estat l’elaboració i publicació d’un manual de bones pràctiques, on trobareu informació basada en evidència científica per prevenir la transmissió d’infeccions i promoure la seguretat:  Manual de bones pràctiques

https://twitter.com/ypinolc/status/838149123475922944

Hola!

Aquest bloc vol ser una prolongació de les activitats d’aula, una eina d’intercanvi, d’ampliació i reforç,… amb enllaços, articles i links,  i un lloc de participació motivador que desperti l’interés en la formació continuada als futurs professionals en els àmbits de la sanitat i dels serveis a la comunitat i socioculturals.Us hi espero!