Escola cervantes: Equip d’Educació infantil

L’equip de mestres d’Educació infantil desenvolupem un projecte a  l’aula P5, que compartim en cicle: “Del gel a l’aigua i de l’aigua al gel”.

Tot el claustre va iniciar el curs 2010-11 l’assessorament: La ciència: què i com ensenyar i aprendre? En aquest assessorament s’incidia en el treball competencial de ciències, en el treball cooperatiu i es va fer molt èmfasi en la recerca científica i l’experimentació. Aquest assessorament ens va permetre començar a treballar, de manera conjunta, en projectes de ciències i hem anat compartint experiències i coneixements al llarg d’aquests anys.

Actualment a l’equip d’Ed. Infantil anem  compartint un llenguatge comú, tenint en compte les diferències personals a l’hora de realitzar els projectes. La nostra formació conjunta s’ha basat més en l’aspecte de l’experimentació i estem en procés d’anar relacionant més coneixements de diferents àrees per tal que sigui un projecte de treball. Tothom ha fet treball experimental a l’aula, que no vol dir que tothom hagi realitzat un projecte.

El repte que ens plantegem en aquest moment és realitzar el projecte  Del gel a l’aigua i de l’aigua al gel de manera més compartida, reflexionant sobre la nostra pràctica per poder anar aprenent i adquirint seguretat a l’hora de treballar per projectes.

Els dubtes són molts: el punt de partida, definir l’objectiu, què volem que aprengui l’alumnat, com avaluem, la intervenció de la mestra…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *