Producte final: La casa ideal

El nostre projecte ha implicat diferents activitats en grup i, com a resultat, s’han obtingut uns materials desenvolupats pels alumnes. En conjunt, no caldria oblidar el procés d’aprenentatge de l’alumnat.

Segurament, el material més important creat pels alumnes ha estat la maqueta de l’habitatge. Per a poder arribar a dissenyar i construir la maqueta, els alumnes han hagut de desenvolupar diverses tasques.

Inicialment, a partir d’una plantilla proporcionada als alumnes per a dissenyar el plànol de l’habitatge, la superfície havia de ser inferior a 200 m2. Els alumnes, en grup, han dissenyat un croquis i, posteriorment, un plànol de l’habitatge.

View post on imgur.com

Per a construir la maqueta, s’ha utilitzat una base de contraplacat i, també, cartró ploma per a les façanes, parets i envans. També, se’ls ha proposat dissenyar el mobiliari, en 3D, amb cartolina.

Els alumnes han hagut de plantejar quin o quins tipus de recursos energètics subministrarien energia a l’habitatge i han reflexionat sobre la sostenibilitat i el medi ambient al nostre planeta.

View post on imgur.com

A més, els alumnes han hagut de dissenyar un hort hipotètic, el qual, idealment, hauria de permetre un autoconsum de fruites, verdures,…

A la part final del projecte, els alumnes, en grup, han hagut de realitzar una presentació oral en la qual han explicat les característiques de l’habitatge dissenyat i les decisions preses en relació a aspectes com els recursos energètics de l’habitatge, quines espècies han escollit per a conrear l’hort,…

(Maria García)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *