XERRADA DELS MOSSOS SOBRE SEGURETAT A INTERNET A 6è

Els alumnes de 6è de l’escola han assistit a una xerrada sobre seguretat a Internet organitzada pel cos de Mossos d’esquadra.

Ens ho expliquen la Clara Teva i l’Andrea Barón de 6è A.

Xerrada d’internet segura als més grans de l’escola

“Els dies 19 i 26 d’octubre, els Mossos van venir a les classes de 6è per fer-nos una xerrada sobre la seguretat a Internet.

L’objectiu era conscienciar-nos de com fer un bon ús a Internet. Ens van posar exemples d’allò que no havíem de fer a les xarxes socials, cercadors…

Ens va resultar de molta ajuda per ser més responsables a l’hora d’utilitzar aquesta eina.

Clara i Andrea, 6è A”

I també ens ho expliquen la Marta Garcia i la Paula Torres de 6è B.

Xerrada d’internet segura als més grans de l’escola

El dilluns 26 d’octubre va venir un mosso d’esquadra a la nostra aula per fer-nos una xerrada d’Internet segura als més grans de l’escola. Ens va donar una gran lliçó sobre lo perillós i bona eina de treball i comunicació que pot arribar a ser Internet.

Marta Garcia i Paula Torres, 6è B”

Seguiu l’enllaç.

La Castanyada, un dia molt divertit

Aquest divendres 30 d’octubre hem celebrat la castanyada tots plegats. Hem pogut gaudir de moltes activitats com decorar fulles i castanyes, decorar la nostra paperina amb els nostres fillols/es i padrins/es, ballar cada curs una dansa tradicional, ballar la cançó de la castanyera tots junts, rebre als castanyers/es ( que eren els nostres companys de 6è) i menjar castanyes amb els nostres fillols/es.

Ens ho vam passar molt bé!

Judit Sánchez ( 6è B)

La festa de la Castanyada 2015 va ser una castanyada inolvidable, plena d’alegria I d’emocions. Balls, fillols/es i les nostres castanyeres especials, els alumnes de 6è. Vam poder menjar castanyes i sobretot els alumnes tenien pati lliure per compartir moments amb els fillols/es i ballar amb ells/es.

Ivan Page ( 6è B)

Seguiu l’enllaç si voleu veure com ens ho varem passar.

TALLER: EXTREU EL TEU ADN

Els alumnes de 6è de l’escola han fet un taller a l’escola per treballar la cèl·lula: “Extreu el teu ADN”.

El Ferran Luarna de 6è A i l’Alba Iniesta i la Laia Gonzàlez de 6è B ens expliquen com s’ha desenvolupat.

Extreu el teu ADN

“Primer, ens van explicar quin ofici tenia cadascuna de les persones que formaven l’equip del Dani: una biòloga, una geòloga, una química i el Dani Jiménez que és físic.

Ens van explicar què eren els objectes que teníem a sobre de la taula i per a què servien: el tub d’assaig, la càpsula de Petri, el comptagotes, la proveta…

Vam fer uns quants experiments manipulant els instruments de laboratori que ens havien portat.

Seguidament, vam començar amb l’experiment d’extreure el nostre ADN. Vam fer-ho de la següent manera:

  • Ens van donar aigua destil·lada especial (5ml), la vam haver de posar a la boca i fer-la passar per les diferents parts per obtenir cèl·lules.
  • La vam treure dins del tub d’assaig.
  • Vam posar detergent a la càpsula de petri i sal especial a la proveta.
  • Vam barrejar la sal amb el detergent i ho vam evocar tot al tub d’assaig.
  • Vam moure tot el contingut delicadament.
  • Les bombolletes que van anar sortint formant un mena de núvol… era el nostre ADN!

M’ho vaig pasar d’allò més bé!

Ferran Luarna, 6è A”

Extreu el teu ADN

“Primerament, ens van dir els seus noms, una mica el que faríem i els instruments de laboratori que faríem servir. Després ens van donar uns líquids per barrejar-los i van sortir diferents colors.”

Seguiu l’enllaç.

SORTIDA AL BOSC

Últim dimecres d’octubre tots els nens de P3, sense cap por al fred ens vam posar les nostres jaquetes i vam sortir al parc a veure el paisatge de la tardor, com als arbres els queien les fulles perquè el vent les feia caure i s’anaven despullant. A més, va ser la primera vegada que la nostra amiga Lila la cangur i el nostre amic Petitó el cotxe ens acompanyaven.

Vam fer un tren súper divertit i poc a poc vam arribar.  Ens ho vam passar genial recollint les fulles dels arbres, les branques que havien caigut per la pluja i a més també ens vam trobar algun cargol.

Mireu, mireu!!

EM COMPRES UN SOMRIURE?

El dia 13 d’octubre els alumnes de 6è vam fer una activitat del programa “Ciutat i escola” anomenada “Em compres un somriure?”.

L’objectiu era conscienciar-nos dels elements que formen part de l’acte de comprar i valorar elements no materials que són necessaris per viure: una rialla, un petó…

L’activitat va ser molt motivadora per a tots nosaltres!!!

Cliqueu aquí.

Reunió Inici de Curs del Servei de Menjador Escolar.

A Inici de curs els responsables del servei de menjador s’han reunit amb la comissió de menjador i els han presentat el nou Projecte Educatiu que durant a terme i han facilitat una documentació informativa de com s’han de fer els pagaments i comunicar la no assistència dels alumnes en aquest servei.

Tota aquesta informació la podreu trobar a l’apartat de documents de la Pagina Web.