Les conferències de la Ylenia, la Gaia i el Pedro

Les darreres setmanes hem pogut gaudir d’unes conferències molt interessants a la classe. La Ylenia ens va parlar sobre Els eriçons, la Gaia ens va fer tota una classe sobre Els ossos del cos i el Pedro ens va explicar un munt de coses sobre Els Zepelins.

La Ylenia s’havia preparat una exposició que ens va saber explicar de memòria sobre com són, com viuen i què fan els eriçons. Però el que més ens va agradar va ser poder veure en viu i en directe els seu eriçó, en Copito. Va ser un moment molt maco, ens vam haver d’estar en silenci perquè es calmés i el poguessin veure bé. És molt petit, però corre força i quan se sent en perill fa com una boleta i punxa.

Felicitats, Ylenia !  Ha estat una conferència molt interessant !

La Gaia ens va fer tota una lliçó sobre Els ossos del cos.  Ens va explicar molt bé perquè serveix el nostre esquelet i com són els ossos. Vam aprendre que l’os més petit del cos té la mida d’un gra d’arròs i està a l’orella i que el més llarg és el fèmur, que es troba a la cama. Portava un gra d’arròs per poder veure la mida real, la veritat és que és molt petit.  I també ens va impactar el tamany del fèmur de vaca. Ens va quedar molt clar que els ossos si es trenquen poden tornar a créixer i que les dents no són ossos, ja que si cauen no tornen a sortir, només les de llet, que són les que ens cauen ara.

Durant la setmana següent hem pogut escriure i situar els diferents ossos del cos en una fitxa que ens va preparar i també ens ho hem passat molt bé fent un esquelet en el que podem moure les articulacions. Quina bona idea, Gaia !

Felicitats, Gaia !  Ets tota una conferenciant. Has fet una molt bona feina !

Aquest divendres, el Pedro ens va parlar sobre els Zepelins amb l’ajuda d’una presentació amb unes imatges molt entenedores. Els Zepelins vam començar a fabricar-se fa 81 anys i deuen el seu nom al seu inventor, un alemany. Eren molt grans, tenien el tamany d’uns quants camps de futbol i les persones anaven en un espai que es deia góndola. El que més ens va impactar va ser la tragèdia del Hinderburg, el zeppelin que va esclatar, ja que l’hidrogen amb el que funcionaven era molt inflamable.

Felicitats, Pedro!  Ho has fet molt bé!

Aquest article ha estat publicat en Conferencies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *