Les conferències de la Tessa i l’Ilenia

A la classe de la Porta del Passat hem acabat el trimestre amb dues conferències molt xules.

La setmana passada, la Tessa ens va explicar amb tot detall com és un monopatí i els diferents tipus que existeixen. Havia fet una presentació molt completa amb fotos i explicacions en un Power Point.

Ens va comentar que  havia triat el tema perquè vol tenir un monopatí i que li havia agradat preparar la conferència. No sabíem que hi havia tants tipus diferents i fins i tot alguns tenien motor.

Com ja ens havia avisat quan va explicar les parts del monopatí, després ens les va preguntar en forma de fitxa amb una foto per escriure els noms. I en acabar vam aprofitar per dibuixar-nos cadascun de nosaltres muntats en un monopatí. Quin dibuixos més macos van sortir!!!

I aquest matí, l’Ilenia ens ha demostrat que és tota una experta en el tema del cava. Ha fet una presentació molt completa sobre com es fa el cava i les seves característiques. Hem après que per fer-ho utilitzen diferents tipus de raïms i que a les ampolles hi ha uns microorganismes petits que es mengen el sucre del raïm.

Com el seu pare treballa a unes caves, va poder anar a veure-les i ens ha comentat que el que es veia a la foto del sostre de la cava no eren teranyines, sinó els fongs que amb la temperatura prenien aquesta forma.

Ens ha ensenyat un tríptic amb els diferents tipus de caves, taps, xapes i un murrió. I en pogut comprovat el pes del sucre que té un cava sec (3 grams) i un de dolç (50 grams). L’Ilenia ens ha explicat que la gent fa col·leccions amb les xapes i la Montse ens ha dit que ella té una, guardada en dues caixetes.

Ha estat molt divertit quan hem comentat anècdotes que els havien passat a alguns pares en obrir ampolles de cava i sortir disparat el tap.

Sou dues SUPERCONFERENCIANTS !!!

Ho heu fent genial!

Aquest article ha estat publicat en Conferencies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *