Seguim publicant al “El Pregoner d’Urgell”

Com ja és habitual seguim amb les publicacions a ” El Pregoner de l’Urgell”.

Us convidem a seguir els articles escrits per l’equip de redacció de l’escola Valeri Serra, així com també notícies, esdeveniments, fets, cròniques…del nostre entorn a través d’aquesta publicació comarcal que trobem als nostres quioscos quinzenalment.

Aquí us deixem la portada i l’article d’aquest mes de setembre:

Portada pregoner

Artícle

Tallers de qualitat i medi

“S’entén per medi (millor que ‘medi ambient’ calc de l’espanyol) l’entorn o suma total d’allò que ens envolta i que afecta i condiciona especialment les circumstàncies de vida de les persones o la societat en el seu conjunt.

Comprèn el conjunt de valors naturals, socials i culturals existents en un lloc i un moment determinat, que influeixen en la vida de l’home actual i en les generacions venidores. És a dir, no es tracta només de l’espai en què es desenvolupa la vida sinó que també comprèn éssers vius, objectes, aigua, sòl, aire i les relacions entre ells, així com elements tan intangibles com la cultura. Aquesta accepció és menys habitual, però de gran transcendència, ja que els materials reaccionen d’una manera o d’una altra, segons el medi en què es puguin trobar. A nivell global, l’oxidació (l’acció de l’oxigen) és la que s’aprecia com a quantitativament més important. Té també molt de ressò la combinació de determinats gasos (components del CFCs) amb l’oxigen, i n’ha propiciat el fenomen conegut com el “forat a la capa d’ozó”.

En ecologia, economia i sociologia, la defensa del medi està unida al desenvolupament sostenible. Al segle XXI el medi està fortament lligat a la capacitat de càrrega humana i a l’efecte de la globalització que caracteritza aquesta època”.

Extret de Viquipèdia

Avui a la nostra escola, tots els alumnes de primària, hemm realitzat uns tallers sobre qualitat i medi per tal d’entendre millor tot aquest entorn.

Els tallers han estat dirigits per en Pol Chumillas, Llicenciat en Ciències Ambientals, i dues educadores, la Laura i la Isa. Aquests han estat:

.- Per a Cicle Inicial:S’ha tractat sobre el tema de la recollida selectiva, de la seva importància i efectes en el nostre entorn. Hem realitzat activitats competencials quan a classificació, selecció, distribució…tot acabant amb un collage cooperatiu.

.- Per a Cicle Mitjà: S’ha elaborat un compostador mitjançant ampolles de plàstic de 2 litres. Se n’ha explicat el funcionament i manteniment; i com la matèria es degrada per donar vida a un subproducte: el compost.

.- Per a Cicle Superior: Han realitzat el joc de la matèria orgànica amb un taulell central mida gran. Extraient les seves pròpies conclusions.

Des d’aquestes línies us agraïm l’esforç i la dedicació que ens heu mostrat els organitzadors dels tallers en portar a terme activitats dinàmiques i engrescadores. Motivant als alumnes en l’aprenentatge del nostre entorn i la importància del seu paper i les seves actuacions.

Gràcies!!!

Hem aprés que la conservació de l’entorn i la protecció del medi és cosa de tots.

Tots podem contribuir a millorar el nostre entorn mitjançant un comportament correcte i respectuós amb el medi que ens envolta.

Aquí us deixem unes imatges dels tallers portats a terme.

Pastorets 2015. Organitzats per l’AMPA

Pastorets 2015Com cada any, els pares i mares de l’AMPA es proposen el repte de fer la representació de:

Els pastorets catalans o l’Adveniment de l’Infant Jesús

de Folch i Torres

La representació d’aquesta obra és un canvi important respecte anys enrere; per tant, volem que serveixi de motivació per animar-vos a participar-hi.

Així doncs, convoquem a TOTHOM a la reunió informativa:

Dia: DIUMENGE, 4 d’octubre.
Hora: 19:00h.
Lloc: sala Polivalent de l’escola Valeri Serra.

Pastorets2011-2012

Cartell Pastorets 2011-2012

Treballant la perspectiva

Aquestes dues setmanes els alumnes de 5è de Primària, en l’àrea d’educació artística hem treballat la perspectiva.

Ens hem situat en diferents punts de l’exterior de l’edifici escolar per tal de poder-lo dibuixar. Els resultats han estat excepcionals. Hem utilitzat la tècnica d’un punt de fuga, amb llapis i regle per dibuixar les línies a partir del punt de fuga. Els resultats han sorprès a les senyoretes.

Primer ens han explicat que és la perspectiva:

“La perspectiva és un conjunt de tècniques per a representar gràficament objectes tridimensionals en una superfície bidimensional plana. Alguns mètodes, com la perspectiva cavallera, es basen en una il·lusió òptica que, percebuda per l’observador, ajuda a recrear la distància i dimensions relatives entre els diferents elements de la composició. En el dibuix i altres àrees, la perspectiva pot recrear profunditat i altres efectes de reducció dimensional i distorsió angular, tal com els apreciem a simple vista”. Font de Viquipèdia.

perspectivat

I amb més activitats posteriors hem iniciat els nostres dibuixos.

Aquí teniu unes imatges del treball realitzat:

Si voleu saber-ne més entreu al bloc de Cicle Superior. De ben segur que us agradarà.

Reunió d’Inici de Curs 2015-16

L’equip docent de l’escola Valeri Serra us volem agrair la vostra assistència a la reunió d’inici de curs 2015-16,acte acadèmic que marca l’inici del curs 2015-2016.

Gràcies per l’esforç que heu fet per poder compartir aquest acte amb l’escola.

És important i imprescindible saber els eixos principals que marcaran el curs escolar. Cal conèixer a les tutores, els professors que atendran als vostres fills/es, saber les tasques a realitzar durant el curs, els objectius del curs, saber quan es portaran a terme les avaluacions i el lliurament d’informes, com concertar visites amb els professors de l’escola, les activitats extraescolars que s’hi realitzen…i altres aspectes que es tracten.

Tant família com escola caminem junts en el seguiment de l’evolució acadèmica i personal dels seus fills.

Treballarem junts, amb constància i il.lusió, per arribar a l’èxit escolar.

Aquí us deixem unes imatges de l’acte:

A més a més també us deixem un resum de la presentació utilitzada com a fil conductor de la mateixa.


També agrair a l’AMPA l’oferta d’activitats per al curs 2015-16.

Animeu-vos a fer activitats, de ben segur en trobareu d’afins als vostres interessos.

Activitats dels alumnes de 1r

Aquesta primera setmana, els alumnes de 1r, ens hem anat adaptant a un nou ritme de treball.

L’educació primària comprèn sis cursos acadèmics, des dels 6 fins als 12 anys, i s’estructura en tres cicles de dos cursos cadascun: (cicle inicial, cicle mitjà i cicle superior).

Les finalitats de l’educació primària són proporcionar a tots els nens i les nenes una formació comuna que possibiliti el desenvolupament de les capacitats individuals motrius, d’equilibri personal, de relació i d’actuació social amb l’adquisició dels elements bàsics culturals, els aprenentatges relatius a l’expressió oral, a la lectura, a l’escriptura i al càlcul aritmètic. Alhora, es pretén que desenvolupin les seves capacitats individuals i es formin com a persones.

La primera setmana del primer curs és molt intensa: nous espais, horaris, noves matèries, llibres, material nou, més autonomia…i entre tanta adaptació també hi ha temps per compartir, per jugar, per llegir allò que ens agrada…estem contents de ja fer primer i ser més grans.

Aquí us deixem unes imatges d’algunes activitats realitzades aquesta primera setmana de curs. Si voleu saber-ne més entreu al bloc de Cicle Inicial