Estimo el Nadal!

Ja podeu cantar des de casa la cançó de Nadal que enguany farem al centre!

Imatge de previsualització de YouTube

Sortim al Telenotícies Comarques!

Aquí et deixem l’enllaç per visualitzar l’activitat “La vida independent comença a l’Escola” que vam organitzar conjuntament amb l’Associació Aspid de Lleida.

http://www.tv3.cat/videos/5329611/TN-comarques-Lleida-06112014

Sortida Cicle Superior

Avui els alumnes de Cicle Superior, de l’escola Valeri Serra, realitzem la primera sortida d’aquest primer trimestre. Anem a conèixer millor el nostre entorn i a saber més de les nostres comarques veïnes.
De ben segur que gaudirem d’un dia entretingut i divertit amb els companys i els mestres. A més a més, aprendrem nous conceptes sobre la transformació de primeres matèries en productes elaborats i també ens endinsarem en l’Època Medieval visitant un Castell.

Aquí us deixem una mostra de la sortida que hem fet des de l’escola a les 9:00h del matí. Mireu que grans i responsables que ja som.

Si voleu saber-ne més d’aquesta sortida visiteu el nostre bloc de Cicle Superior

Nutri Show

Menjar fruita és sa i divertit! I els més petits ho descobreixen amb el Pla de consum de fruita a les escoles, una iniciativa de la Unió Europea que a Catalunya es va iniciar el curs escolar 2009/2010 i que es fa efectiva mitjançant una acció coordinada dels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Salut i Ensenyament.
La campanya, que aquest curs va adreçada als nens de cicle inicial i mitjà de primària (6 a 10 anys), consisteix a distribuir gratuïtament fruites i hortalisses als escolars dels centres educatius de Catalunya que hagin sol•licitat la participació i va acompanyada d’activitats educatives i de lleure relacionades amb l’alimentació, l’agricultura i la salut. I així, els alumnes de 4t de Cicle Mitjà, han gaudit de la participació en el taller d’hàbits alimentaris saludables.
Tallers d’hàbits alimentaris saludables
El Departament d’Agricultura va obrir al juliol passat el termini perquè els centres educatius adherits al Pla de consum de fruita de les escoles del curs 2013/2014, que estesin dintre del programa de Consum de Fruita a les escoles, poguessin demanar la participació en els 120 tallers educatius sobre hàbits de consum saludables “NUTRI SHOW”.
El Departament va rebre més de 770 sol•licituds centres educatius de participació de 770 centres educatius. Atès que el nombre de sol•licituds ha estat molt superior al nombre de tallers previstos a cada servei educatiu, es van d’aplicar els criteris de selecció establerts al punt 10 de la convocatòria.
A l’escola Valeri Serra els alumnes de 4t de Cicle Mitjà van participar en el taller Nutri Show el dimecres, 5 de novembre. El taller va tractar diferents aspectes per tal de portar una dieta sana i equilibrada de manera lúdica i participativa. Aquí us deixem una petita mostra del taller portat a terme i des d’aquí volem animar-vos a fer salut.
Com podreu veure menjar de manera sana i equilibrada és divertit!!!

5ena Fira de la Tardor

Quins colors a la natura ara que arriba la tardor. Els dies s’escurcen i les nits s’allarguen. Les fulles dels arbres esdevenen groguenques, vermelloses, ocres… i cauen a terra. Aquesta estació ens evoca l’art, el joc i la festa. I en aquest context, a l’escola Valeri Serra, celebrem la 5ena Fira de la Tardor.
Aquest any la 5ena Fira de la Tardor gira entorn del món dels jocs tradicionals i ha tingut el seu punt àlgid en la tarda d’avui, 31 d’octubre, on hem pogut jugar i gaudir dels jocs que hem elaborat prèviament.
Durant aquestes dues darreres setmanes hem treballat, de manera transversal, el joc tradicional. Hem elaborat jocs pintats amb els colors de la natura a la tardor, hem gaudit elaborant els nostres jocs i un cop els hem finalitzat, els hem exposat al vestíbul de l’escola. La tarda d’avui ha servit per gaudir-los jugant amb aquests jocs.
És a través dels jocs com, d’una manera distesa i divertida, hem entrat en relació amb els altres companys i companyes del centre a més de conèixer la cultura i tradicions pròpies.
Hem gaudit d’uns convidats molt especials, diferents membres del AEIG Ramon Folch, concretament pioners i caravel•les, i els seus caps qui ens han fet gaudir del joc. Tots els membres del Cau han sigut uns animadors excepcionals. Sense oblidar que els infants són veritables especialistes en el joc. Per tant, la modificació de les conductes i actituds per mitjà d’aquest ens serà de gran ajuda.
Quina festa tradicional més divertida!!!
La festa la hem iniciat a l’escola, però seguirà amb la celebració de la castanyada menjant fruits típics de la tardor.
Bona castanyada a tothom.
Aquí us en deixem una mostra de les activitats realitzades.

Som espectadors

Dintre del XV Programa Comarcal de suport a l’Educació organitzat pel CRP de Tàrrega
avui els alumnes de 2n, del Municipi de Bellpuig, hem pogut gaudir de l’espectacle teatral “Contes saludables” que s’ha representat al Teatre Armengol de Bellpuig.

El Consell Comarcal de l’Urgell s’ha fet càrrec del 50% de les despeses de contractació de l’espectacle i l’altre 50% ha estat pagat pels alumnes.

Obra: “Contes saludables” Cia.: Comèdies Arrencacebes

L’argument de l’obra ens ha agradat moltíssim. Tractava de que la salut no és tan sols trobar-se bé físicament, sinó que també ho són moltes altres coses: poder gaudir d’una família, d’amics, de feina, de casa, aprendre a compartir,saber estimar…i ho han explicat a través de quatre
contes curts.

Per parlar de l’amistat i de l’important que és compartir les coses, ho han fet a través de l’adaptació del conté africà ” Cuento de la Luz” que han anomenat el conte dels plàtans.

Per parlar de la família han fet servir el conte “El Regal” de Gabriela Keselman.

En el tema de la feina s’han basat en el conte “Frederik” de Leo Lioni, i finalment, per l’habitatge el conte ” La casa més gran del món” també de Leo Lionni.

Hem gaudit de valent amb la representació teatral, i la srta. Adelaida ens ha dit que ens hem portat super bé, que som grans espectadors!!!

Aquí us deixem una petita mostra d’aquest matí genial.