BRIOIXOS DE PANSES I XOCOLATA

Ingredients12gr Llevat, 280gr Farina,  60gr Mantega,  40gr Sucre,  1 Ou,  Xocolata a Trossets,  160gr Nata Líquida,  Sal I 50gr panses

brioxos de panses i xocolata 003

Preparació:

1.Vam barrejar la farina, la sal, el llevat i la mantega.---brioxos de panses i xocolata 014

2. Vam aixafar la xocolata en el morter.

---brioxos de panses i xocolata 0203. A la farina hi vam afegir la xocolata i les panses.

----brioxos de panses i xocolata 0294. Vam batre l’ou i hi vam posar sucre i després la nata líquida.

----brioxos de panses i xocolata 0315. Vam fer un forat al mig de la barreja de la farina i hi vam posar l’ou, la nata i el sucre.

-----brioxos de panses i xocolata 0376. Ho vam barrejar.

-----brioxos de panses i xocolata 043

7. Vam posar farina a la taula.

----brioxos de panses i xocolata 048

8. Vam amassar la mescla.

-----brioxos de panses i xocolata 053

9. Vam deixar una massa de 3cm de gruix i per sobre hi vam posar farina.

-----brioxos de panses i xocolata 057

10. Vam fer rodones amb els motlles i vam pintar per sobre amb llet.

---brioxos de panses i xocolata 061  ---brioxos de panses i xocolata 06511. Ho vam posar al forn 12 minuts a 180º , amb el forn calent

----brioxos de panses i xocolata 070---brioxos de panses i xocolata 074

FAVES A LA MENTA I PÈSOLS AMB BACÓ

FAVES A LA MENTA I PÈSOLS AMB BACÓ

INGREDIENTS: (Les faves, pèsols i la menta són de l’hort de la Usee!!!)

-Menta

-Faves

-Pesòls

-Sal

-Oli

-Bacó

-----faves a la menta i pèsols amb bacon 007

ELABORACIÓ:

1-Vam netejar les faves i les vam escórrer.

---faves a la menta i pèsols amb bacon 014 ---faves a la menta i pèsols amb bacon 016

2-Vam posar oli, faves, sal i menta a l’olla i ho vam posar al foc.

---faves a la menta i pèsols amb bacon 019 ---faves a la menta i pèsols amb bacon 023

3- Ho vam remenar i ho vam coure 30 minuts.

-----faves a la menta i pèsols amb bacon 028 ---faves a la menta i pèsols amb bacon 024

4-Vam rentar els pèsols.

---faves a la menta i pèsols amb bacon 025 5-Vam posar el bacó i l’oli a la paella i ho vam posar al foc.

----faves a la menta i pèsols amb bacon 011---faves a la menta i pèsols amb bacon 026

6-Ho vam anar remenant i al cap de 10 minuts hi vam afegir els pèsols, ho vam deixar coure 15 minuts.

----faves a la menta i pèsols amb bacon 027----faves a la menta i pèsols amb bacon 037

AMANIDA DE L’HORT

Amanida de l’hort

  • Ingredients: (el fonoll, l’enciam, les bledes i la menta són de l’hort de la Usee)

– Fonoll

– Enciam

– Bledes

– Pastanaga

– Tomàquet

–  Menta

-----amanida de l'hort 067

  • Elaboració: 

1.Vam netejar l’enciam i després el vam tallar a trossets.

----amanida de l'hort 006----amanida de l'hort 020

2.Vam netejar el fonoll i després el vam tallar.

----amanida de l'hort 034-----amanida de l'hort 052 -----amanida de l'hort 017

3.Vam pelar les pastanagues i les vam tallar a rodanxes.

---amanida de l'hort 028 -----amanida de l'hort 038

4.Vam rentar les bledes i les vam tallar.

----amanida de l'hort 010

5.Vam rentar els tomàquets i els vam tallar.

-----amanida de l'hort 039 -----amanida de l'hort 058

6.Vam rentar la menta i la vam tallar a trossets petits.

-----amanida de l'hort 045

7.Ho vam barrejar tot i ho vam amanir.

----amanida de l'hort 071

Amanida de macarrons amb bròquil

Amanida de  macarrons amb bròquil

Ingredients:

500g macarrons, ous, sal, oli, bròquil, olives i fulles de menta

----AMANIDA DE MACARRONS AMB BRÒQUIL 001

Preparació

1. Hem posat a bullir la pasta i els ous.

----AMANIDA DE MACARRONS AMB BRÒQUIL 016----AMANIDA DE MACARRONS AMB BRÒQUIL 036

2.Hem  tallat i netejat el bròquil

---AMANIDA DE MACARRONS AMB BRÒQUIL 042 ----AMANIDA DE MACARRONS AMB BRÒQUIL 008 3. Hem posat el bròquil a bullir

----AMANIDA DE MACARRONS AMB BRÒQUIL 0234.Hem escorregut la pasta i el bròquil.

----AMANIDA DE MACARRONS AMB BRÒQUIL 020 -----AMANIDA DE MACARRONS AMB BRÒQUIL 059

5.  Hem pelat els ous durs i els hem trossejat.

---AMANIDA DE MACARRONS AMB BRÒQUIL 063 ---AMANIDA DE MACARRONS AMB BRÒQUIL 054 6. Hem tallat a trossos les olives.

----AMANIDA DE MACARRONS AMB BRÒQUIL 031

7. Hem barrejat tots els ingredients.

----AMANIDA DE MACARRONS AMB BRÒQUIL 076

6. Hem netejat i hem aixafat les fulles de menta al morter.

----AMANIDA DE MACARRONS AMB BRÒQUIL 035 ----AMANIDA DE MACARRONS AMB BRÒQUIL 0437. Hem ficat  sal i oli a la barreja del morter.

----AMANIDA DE MACARRONS AMB BRÒQUIL 049

8. Hem tirat la salsa a l’amanida de macarrons amb bròquil .

---AMANIDA DE MACARRONS AMB BRÒQUIL 082 ---AMANIDA DE MACARRONS AMB BRÒQUIL 086

Galetes de xocolata

Galetes  de  xocolata

Ingredients

2  tasses de  farina blanca

½ culleradeta  de bicarbonat de sodi

¾ de tassa de margarina (la recepta original és amb mantega, però així té menys grassa) prèviament desfeta.

1 tassa de sucre morè

1/2 tassa de  sucre blanc

1 culleradeta de vainilla  (en pols o liquida)

1/2paquet de xips de xocolata (125gr)

1 ou mitja

------cookies de xocolata 002

Preparació:

  1. Vam  barrejar  la farina , el sucre blanc i el morè, l’ou, el bicarbonat,i la vainilla.

-----cookies de xocolata 009 -----cookies de xocolata 003

2. Ho vam  amassar tot ben amassat .

----cookies de xocolata 015

3. Ho vam barrejar amb la margarina i ho vam  amassar tot molt bé.

-----cookies de xocolata 018 ----cookies de xocolata 021

4.A la massa hi vam posar  els  trossets de xocolata.

----cookies de xocolata 028

5. Vam fer les boletes  i després de fer les boletes les  vam aixafar una mica.

----cookies de xocolata 034

6. Ho vam ficar al forn160º  durant 15 a 18 minuts.

----cookies de xocolata 041

Crestes d’ ou dur i de tonyina

CRESTES D’ OU DUR I DE TONYINA

Ingredients:

------crestes d'ou dur i de tunyina 001

-Ou

-Enciam

-Olives

-Massa

-Moresc

-Tonyina

 

Preparació:

  1. Vam posar els ous a bullir al pot.

----crestes d'ou dur i de tunyina 009

2. Vam tallar l’enciam a trossos.

-----crestes d'ou dur i de tunyina 027

3. Vam barrejar l’enciam, la tonyina i el moresc .

-----crestes d'ou dur i de tunyina 016

4. Vam posar la barreja a la cresta i vam tancar la cresta amb la punta de la forquilla.

----crestes d'ou dur i de tunyina 034  ----crestes d'ou dur i de tunyina 035

5. Vam treure els ous del foc, els vam passar per aigua freda , els vam pelar i els vam tallar en trossos petits.

-----crestes d'ou dur i de tunyina 007-----crestes d'ou dur i de tunyina 054-----crestes d'ou dur i de tunyina 062

6. Vam posar  la barreja a la cresta, vam tacar la cresta amb la punta de la forquilla.

------crestes d'ou dur i de tunyina 069

7. Vam pintar amb un pinzell sucat d’ou les crestes i les vam posar a la safata .

-----crestes d'ou dur i de tunyina 059 ------crestes d'ou dur i de tunyina 070----crestes d'ou dur i de tunyina 071

8. Vam posar la safata amb les crestes 15 minuts 180º al forn.

-------crestes d'ou dur i de tunyina 076

Poma al Forn

Pomes al Forn

Ingredients:

Sucre

Pomes

Aigua

Preparació:

  1. Hem rentar les pomes.
  2. Hem tret el cor de la poma.
  3. Hem posat sucre dins de la poma.
  4. Hem posat aigua i sucre a la safata.
  5. I després hem posat les pomes al forn.

----´pomes al forn 20140310_130805--- 20140310_130837

CARXOFES AL VAPOR

  • INGREDIENTS:

– Sal

– Aigua

– Oli

– Carxofes

----carxofes al vapor 001

 

  • Preparació:
  1. Vam treure les fulles de les carxofes.

--carxofes al vapor 002----

2. Vam tallar la punta i el tronc de les carxofes.

---carxofes al vapor 020---carxofes vapor

3. Les vam ficar de cap per amunt a l’olla.

----carxofes al vapor 026

4. Les vam salar i vam ficar un dit d’aigua a l’olla.

---carxofes al vapor 034

5. Quan l’aigua bullia, vam posar oli a dins de cada carxofa.

----carxofes al vapor 039

6. Vam afluixar el foc i les vam coure 1 hora a foc lent.

----carxofes al vapor 042 ---carxofes al vapor 036

Pastís de Formatge amb Base de Galeta

Ingredients

– Llet 300cl

– Mantega 1 Paquet

– Galeta

– Gelatina neutre 3

– Sucre 100 g

– Formatge 2 Paquets

pastis de formatge 008

Preparació

  1. Aixafem la galeta.

---pastís de formatge amb base de galeta 005

2. Barregem la galeta amb mantega.

---pastís de formatge amb base de galeta 019

3. Les galetes i la mantega la posem al motlle que farà de base.

---pastís de formatge amb base de galeta 027

4. Barregem la llet 300cl, el sucre 100g, el formatge d’untar i la gelatina neutre.

---pastís de formatge amb base de galeta 033 ---pastís de formatge amb base de galeta 035

5. Ho posem ha escalfar perquè és barregi i es posi espès.

---pastís de formatge amb base de galeta 039

6. Batem tota la barreja i ho posem al motlle.

---pastís de formatge amb base de galeta 044---pastís de formatge amb base de galeta 047

7. Ho posem a la nevera i no es pot menjar fins després de 6 hores.

---pastís de formatge amb base de galeta 048

PASTA DE FULL AMB POMA

  • Ingredients:

– Pasta de full

– Poma

– Farina

– Sucre

  • Preparació:

1) Hem deixat la massa a descongelar i hem pelat les pomes i les hem deixat al bol. 

---pastis de poma 023 ----pastis de poma 008

2) Hem tallat les pomes fines.

----pastis de poma 016

3) Hem estès la pasta de full amb el corró.

---pastis de poma 026

4) Hem posat els trossos de poma per sobre.

---pastis de poma 031

5) Hem punxat la pasta amb la forquilla .

---pastis de poma 035

 

6)  Hem posat sucre per sobre la poma.

---pastis de poma 043

7) Ho hem posat a la safata i ho hem posat al forn 15-20 minuts a 200ºC.

---pastis de poma 68