SORTIDA A CÉLLECS

El dijous 16 de febrer, sisè va anar fer una sortida a Céllecs relacionada amb el tema que estan fent a socials, la prehistòria.

En arribar allà, el primer que van fer va ser veure una gran plana que, antigament, els homes i dones del neolític es desplaçaven per ella quan necessitaven alimentar-se. També es van fixar en què aquests vivien en un lloc elevat per millorar el seu camp visual. (Ser sedentari vol dir tenir un lloc fixe per viure). Després van començar a caminar i van poder observar un dolmen, que és un monument funerari. Al cap d’una estona van veure una gran pedra amb un forat que semblava una cova. Van arribar a la conclusió que allà hi vivia algú important: un bruixot, un cap… hi van entrar i van poder comprovar que hi cabien unes 20 persones assegudes. Aquesta pedra,igual que moltes de la zona, era un gran bloc granític. No només van observar aquesta pedra, sinó que també van veure la pedra de les Orenetes, on encara s’hi poden veure pintures que feien antigament, i la pedra del molí que es diu així perquè allà molien el gra. I per acabar van veure els dòlmens de Can Gol, que un dells va acabar al jardí d’una casa, i el de Céllecs, que tenia una entrada de 2 metres i podien cabre més d’una persona.

p1020218-redimensionadap1020219-redimensionadap1020262-redimensionada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *