2a sessió STAC 14-15 del Maresme I

A la sessió del dia 24 de novembre 2014 vàrem assistir el 85% dels inscrits incorporant-se representants de dos centres nous, escoles concertades, que en el seu dia no es vàrem assabentar.

Els temes tractats a la sessió foren:

  • Personalització del GoogleMaps

Vàrem fer diferents pràctiques de crear una capa, ubicar 2 emplaçaments, un itinerari en cotxe i un itinerari lliure.

També vàrem delimitar zones i férem diferents mesures de distàncies i superfícies.

A partir d’aquestes possibilitats vàrem parlar de la seva aplicació a l’aula en activitats de geolocalització o de càlculs geogràfics.

  • Identitat digital

Després d’una primera experiència sobre la opinió d’un centre, o d’una persona, que creàvem a partir d’algunes cerques a internet, vàrem reflexionar sobre la identitat digital, com es creava i com es podia gestionar.

Hi havia la inquietud de com contrarrestar la mala imatge o com controlar el posicionament a la web. Es va concloure que publicar bones notícies és una forma al nostra abast de millorar la imatge digital.

  • Publicar i compartir

Es varen repassar els diferents recursos per publicar i compartir recursos educatius tant a l’xtec com a internet en general.

S’ha analitzat les característiques de cadascun d’ells, les facilitats que ofereixen a l’hora de publicar i els continguts més adequats.

En una part final vàrem repassar algunes novetats que els preocupen especialment del Catàleg de compres del Departament, que els va semblar molt car.

Es poden consultar els materials treballats a: https://sites.google.com/a/xtec.cat/stac-mataro/curs-2014-2015/sessio-2

Aquest article ha estat publicat en Seminaris TAC, TAC/TIC. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.