2a sessió STAC 14-15 del Vallès Oriental I

Data:  24 de novembre 2014   Horari: 15:00h a 18:00h  Lloc: ESC Colors (Les Franqueses del Vallès)

 El passat 24 de novembre d’octubre vam realitzar la segona sessió del Seminari de Coordinació TAC al Vallès Oriental I. En aquesta ocasió vam canviar de seu, ens vàrem trobar a l’Escola Colors de les Franqueses del Vallès.

 La sessió es va desenvolupar amb total normalitat: aprovació de l’acta, resoldre dubtes TIC, treball en Grups de Seminari i desenvolupament de la part proposada des de l’Àrea TAC.

 Cal destacar, però, la intervenció del Coordinador de l’Escola Guerau de Liost, en Manuel, qui ens va explicar el projecte geolocalització del qual participa.

 Aquest projecte s’anomena GEOCATINGVO i té per objectiu fer servir la geolocalització per crear itineraris educatius de manera cooperativa tot seguint el model del joc internacional GEOCACHING.

 GEOCACHING és un projecte que va començar al 2006 als EEUU i ja hi ha més de 2,5 milions de caixes (catxés o geoamagatalls) amagades per tot el món en països sense conflictes i més de 6 milions d’usuaris. Les caixes es troben en els punts d’interès turístics i culturals dels diferents països.

 Per a fer la cerca dels geoamagatalls es creen equips que utilitzen un GPS o, en el seu defecte, un mòbil amb connexió a Internet (necessita de cobertura).

 A la zona, aquest projecte es concreta amb el projecte local Geocating VO (https://geocatingvo.wordpress.com). Aquest projecte és d’un Grup de Treball que depèn del CRP de Bigues i Riells i actualment està obert a qualsevol docent independentment del seu CRP de referència.

 En GEOCATINGVO es treballa interdisciplinarment que es comparteix amb la resta de centres i es fa públic.

 El resultat dels itineraris es pot descarregar directament des de Wikiloc i les guies didàctiques es troben en el bloc del projecte.

 Podeu veure el vídeo, de la Xarxa Local de Televisió, on s’explica l’experiència a l’escola Vilamagore de St. Pere de Vilamajor.

Link al vídeo: http://www.xiptv.cat/el-temps-oportu/capitol/buscant-tresors

Aquest article ha estat publicat en Seminaris TAC, TAC/TIC. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.