5 de juny: Dia Mundial del Medi Ambient

Enguany, el Dia Mundial del Medi Ambient es dedica a la prevenció del malbaratament alimentari i la promoció del consum responsable.

Segons un estudi sobre el malbaratament d’aliments, es calcula que cada any es llencen al voltant de 89 milions de tones d’aliments, la qual cosa equival a 179 kg d’aliments per càpita anuals. Per nivells de la cadena alimentària, el menjar es malbarata de la següent manera:

  • les llars són responsables del 42% del total del malbaratament
  • el sector de fabricació d’aliments, del 39%
  • els sector de l’alimentació al detall i a l’engròs, del 5%
  • els sectors de la restauració i dels servei d’àpats, del 14%

De tot el que es llença a les llars, un 60% és evitable, i es deu principalment a la falta de conscienciació, al desconeixement de l’ús eficient dels aliments, a les actituds (culturals, d’infravaloració), a la manca de planificació a les compres, a temes d’embalatge, etc.

RECURSOS I ACTIVITATS:

WEBS DE REFERÈNCIA:

PUBLICACIONS:

Article de l’Assessoria tècnica d’Escoles Verdes l’Esplai
(Vívian Escoda, Gisela Balanyà i Asun Gil)

 

Aquest article s'ha publicat dins de Escoles Verdes, Esdeveniments centres i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.