Unint el coneixement del medi natural i llengua estrangera

L’ESC Pereanton de Granollers està duent a terme un projecte anomenat Science Tube que integra dues matèries del currículum de primària: coneixement del medi natural i llengua estrangera.
Els alumnes duen a terme experiments científics que posteriorment expliquen en anglès mentre en fan la demostració. Aquest és un exemple excel·lent de sinèrgia entre les disciplines acadèmiques per afavorir l’adquisició de competències. es tracta d’un treball globalitzat fortament motivador que promou l’esperit científic i l’ús funcional de l’anglès. La professora d’anglès Rosa Garcia ha coordinat aquesta experiència. Gaudiu del vídeo!

Escola Pereanton Welcome to Science Tube! The channel where you can find easy science experiements made by our pupils. Pereanton school is braking the borders. Enjoy!
Publicat dins de Innovació Educativa, Llengües | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

L’Ins Carles Vallbona ha rebut un diploma per la millora de la qualitat educativa

http://www.iescarlesvallbona.cat/

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Conferència sobre la Robòtica educativa a Cardedeu

El proper dijous 23 de novembre de 17:00 a 19:00 se cel·lebrarà una conferència al Teatre Auditori de Cardedeu sobre robòtica educativa mBlock, un projecte de l’empresa MakeBlock basat en Arduino i Scratch. La xerrada la realitzarà Ernesto Martínez de Carvajal, autor del llibre “ROBÓTICA EDUCATIVA CON MBOT Y ARDUINO”.

 

Durant la xerrada es presentaran les característiques principals del projecte i es mostraran exemples pràctics.

S’ha habilitat un formulari Google per fer la inscripció. Cliqueu aquí.

Si sou un centre de secundària i a més a més voleu portar grups d’alumnes escriviu un missatge a crp-santceloni@xtec.cat

Publicat dins de General, Robòtica Educativa | Deixa un comentari

Premi al Treball de Recerca de Wiam Koubiss, de l’Institut Vinyes Velles

La nostra exalumna Wiam Koubiss Ajub va ser guardonada amb el tercer premi corresponen al curs 2016-2017, pel seu treball de recerca Nascuts per necessitat: bioètica del nadó medicament, fet que premia la seva bona feina i capacitat d’esforç.

Enhorabona Wiam!

Divendres dia 20 d’octubre de 2017, va tenir lloc a l’Ateneu Barcelonès el lliurament de premis i beques d’investigació sobre bioètica que ​la Fundació Víctor Grífols i Lucas atorga a alumnes de batxillerat i que han finalitzat els estudis:

La Fundació convoca cada curs tres premis a treballs de recerca sobre bioètica realitzats per alumnes de batxillerat. La finalitat d’aquests premis és estimular la inclusió de la dimensió ètica en la investigació des dels inicis de la carrera professional. Són guardonats els tres millors treballs de recerca desenvolupats en l’àmbit de la bioètica durant un curs acadèmic en els centres de secundària, públics, privats o concertats de Catalunya.

[web Fundació Víctor Grífols i Lucas. Consulta 27-10-2017. Text adaptat]

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Música i programació s’uneixen a Mollet del Vallès

El grup d’especialistes de música de Mollet del Vallès està fent una gran feina. Mireu quin piano han creat a les escales de l’escola Joan Abelló amb Makey Makey!

Vídeo: Montmelo_Piano_Makey makey

Publicat dins de General, Innovació Educativa | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

Projecte Handwork: Un model cooperatiu per Aules Obertes

La cooperativa Handwork és el motor de treball dels nois i noies de l’Aula Oberta de l’Institut Antoni Cumella de Granollers.
És la primera cooperativa d’alumnes creada per a Aula Oberta i dins d’un institut públic. Els alumnes de 3r i 4rt d’ESO que en formen part, treballen la meitat de les hores lectives reforçant les competències bàsiques i l’altre meitat, realitzant productes, serveis i activitats que ells mateixos gestionen i elaboren.
A la cooperativa operen també, els “Kumes”: moneda complementaria per remunerar la seva dedicació.
Gràcies al projecte els alumnes milloren l’assistència al centre, la puntualitat, l’autoestima, el compromís mutu,… i descobreixen les seves capacitats.
Després de tres anys de rodatge i afinament, creiem que el projecte té la forma suficient per compartir-lo amb tota la comunitat educativa.
És per això que encetem aquesta aventura del micromecenatge. Volem explicar el projecte i per fer-ho, ens cal una plataforma web col·laborativa adreçada als professionals d’Aules Obertes com a font de recursos, tenir una visió externa del projecte que ens assessori i ens marqui i en una segona fase, enregistrar en format vídeo l’experiència d’èxit d’aquests joves amb càpsules audiovisuals que il·lustraran tot el contingut pràctic del projecte. La unió d’aquestes càpsules portarà, en una tercera fase, a la realització final del documental.

Compromís social

Oferir el model cooperatiu que hem assajat i testat, amb alumnes d’Aula Oberta, a la resta d’aules obertes del territori. Desitjem que el model es reprodueixi, a fí que els nois i noies d’aula oberta, puguin fer intercanvis d’experiències entre ells, trobades i els acompanyants disposin d’una borsa d’idees i recursos.

Més informació

https://ca.goteo.org/project/handwork-model-cooperatiu-aules-obertes

Publicat dins de General, Innovació Educativa | Etiquetat com a , | Deixa un comentari

Materials elaborats als grups de treball. Curs 16-17

mansCom cada any, us facilitem els materials elaborats pels grups de treball dels Serveis Territorials al Maresme-Vallès Oriental durant el curs 16-17.

Esperem que us puguin ser útils o del vostre interès.

Enllaç als materials

Publicat dins de Formació, General, Recursos, Serveis Educatius | Deixa un comentari

Alumnes del Ins Celestí Bellera actuaran a Madrid

Alumnes de l’Institut Celestí Bellera seran a la final a Madrid dels Premis Nacionals Buero de Teatre Jove. Hi participen els nostres B2 Escènic amb el muntatge d’enguany REMUC.

L’enhorabona a la gent del Bellera i que us ho passeu molt bé.

remuc1

http://www.bellera.cat

Publicat dins de Esdeveniments centres | Deixa un comentari

5ª sessió seminari TAC Valles Oriental II (Montmeló)

La proposta feta de de l’Àrea TAC per la 5ª sessió del SEMTAC pretenia fer un repàs de la g1Competència Digital de l’alumnat.

Per dur-ho a terme els participants, van treballar sobre els materials que aprofitaven una feina feta pels companys del seminari TAC de Bigues.

Es va informar també de diferents novetats i recursos en l’àmbit de les TAC que es comenten tot seguit:

mSchoools Student Awards. Obertura del termini d’inscripcions. Engloben l’App Education , iniciativa que preten capacitar als alumnes a idear i desenvolupar apps que resolguin problemes quotidians, el Mobile History Maps, enguany vinculat amb un concurs de TV3 i l’Scratch Challenge, nou d’aquest any i adreçat a alumnes de cicle superior de primària.

Eduhack: Programa basat en el Design Thinking que tindrà una durada de 2 anys. Es duran a terme sessions inicials distribuïdes en 4 demarcacions. El Maresme Vallès Oriental estarà inclòs dins la seu de Barcelona. Per participar-hi es podrà fer aportant una proposta o sense, propostes que es pretendrà que quedin emmarcades dins els objectius del Mileni.

Recull d’activitats TAC: Calendari que recull activitats TAC que es considera que poden ser interessants pels centres.

g2

 

 

 

Publicat dins de General, Seminaris TAC, TAC/TIC | Deixa un comentari

5ª sessió seminari TAC Maresme I (Mataró)

La 5ª sessió del seminari es va dur a terme a l’escola Vista Alegre que va presentar com enfoca el treball informàtic al centre.

Un dels formadors del seminari ens fa una petita explicació sobre el que pot significar el treball amb Chromebooks a l’escola. Primer de tot, deixa ben clar que és important saber l’escola el que vol. En aquest cas, si es vol facilitar el treball col.laboratiu entre els alumnes a partir d’un correu propi d’escola, el Chromebooks és molt bona opció, ja que es treballa a partir d’un navegador, fet que fa que l’ordinador funcioni amb més fluïdesa i augmentar la seva autonomia. L’únic inconvenient és disposar d’una bona xarxa de connexió. El preu també és més econòmic que d’altres portàtils que necessitin d’altres components.

Es presenta l’activitat a realitzar durant la sessió d’avui. Prèviament, els membres del grup han penjat en el drive, una activitat relacionada en l’àmbit digital. A partir d’aquestes activitats, hem de confeccionar una graella ubicant l’activitat dissenyada, a partir de les dimensions que treballa, i quines competències es desenvolupen. Finalment, cal afegir a la graella una sèrie d’indicadors per tal de comprovar el grau d’assoliment de les competències. En la creació de grups, hi ha un grup que s’ha creat a part, per tal d’aprofundir en el coneixement de les diferents dimensions en aquest àmbit digital.

Per tancar la darrera sessió i el seminari del curs actual, es prenen els següents acords de cara a l’edició del proper curs:

  • Seguir l’any que ve, amb la mateixa dinàmica on hi hagi un coordinador TAC que dirigeixi la sessió proposada pel departament.

  • S’acorda de l’any que ve, poder fer 2 sortides, per veure centres que treballen amb chromebooks. Si pot ser un centre públic i concertat, millor.

 

Publicat dins de General, Seminaris TAC, TAC/TIC | Deixa un comentari