PREMI ESCOLES VERDES ’17

Convocatoria 2017

Setembre 2017.-

L’escola participa en la convocatòria al Premi Escoles Verdes 2017

Presentem el nostre projecte de confort acústic que hem anat desenvolupant al llarg dels darrers anys i que es pot consultar a través de la pàgina “So i Escola” d’aquest bloc i també en el següent pdf:

TEMPORALITZACIÓ SOROLL ESCOLA

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PLANETA RUIDO-Eva Millet /La Vanguardia

El ruido es omnipresente, uno de los grandes retos de la salud pública mundial. Mientras la Organización Mundial de la Salud alerta de que puede causar sordera precoz a 1.100 millones de jóvenes, nuevos hallazgos lo relacionan con la hipertensión, la diabetes e, incluso, la mortalidad fetal. Y la contaminación acústica también llega a los mares, donde no existe un rincón libre de ruido, con efectos devastadores para este ecosistema.

Podeu accedir a l’article a través del següent enllaç:

http://www.magazinedigital.com/historias/reportajes/planeta-ruido

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Conta contes a l’autocar

emoticono1re

Els grups de tercer de l’ escola Rosella hem iniciat una nova activitat per reduir el nivell de soroll i promoure un ambient de calma quan sortim en autocar.

Uns dies abans de la sortida, quatre alumnes, dos de cada classe, comencen a preparar-se la lectura o explicació d’un conte que realitzaran dins de l’autocar.  Aquests alumnes seuen al costat del mestre/a en primera fila per poder accedir fàcilment a l’ús del micròfon del vehicle. Després, una vegada iniciat el viatge, comencen la lectura o explicació del conte.

Els resultats obtinguts fins ara són molt positius tant per la motivació que suposa aquesta pràctica oral pels alumnes que llegeixen o expliquen el conte com per la tranquil·litat i escolta atenta que mostren els companys i companyes des dels seus seients de l’autocar.

DSC00311AreDSC00316-2AreNueva imagen re

?

Publicat dins de General | Deixa un comentari

DIA SENSE SOROLL 2017

emoticono1re 26 d’abril de 2017- Dia Internacional de Sensibilització vers el Soroll 

A l’ escola estem celebrant la jornada de sensibilització vers el soroll amb activitats de ioga i relaxació.

Pel matí, alumnes de segon s’han organitzat en petits grups per anar a les diferents aules de l’escola a explicar el seu projecte de treball sobre LA MEDITACIÓ.                                       Ens han parlat dels seus beneficis i ens han portat un bonic detall embolicat format per una vareta d’encens, un porta-encens fet amb plastilina i una espelma amb l’objectiu de que a cada classe avui es dediqui una estoneta a practicar meditació.

DSC00237a1reDSC00239a1aDSC00246-3are

També es realitza a nivell d’escola una sessió de ioga amb cada grup-classe guiada per la Montse, una persona especialista en aquesta disciplina.  Durant dos dies, dimecres i dijous, els diferents grups van passant en franges horàries de mitja hora per l’aula de psicomotricitat a on la Montse els explica alguns conceptes bàsiscs i realitzen diferents exercicis de respiració, estiraments i relaxació amb els que poden comprovar els efectes beneficiosos del ioga.

DSC00261areDSC00264areDSC00299areDSC00303are

 

Avui dimecres al migdia, els mestres també hem pogut gaudir d’una sessió de ioga i relaxació molt ben aprofitada.


Publicat dins de General | Deixa un comentari

SSS! Setmana sense soroll- “mediambient.gencat”

 

http://mediambient.gencat.cat/ca/05_

“Del 24 al 30 d’abril se celebrarà a Catalunya la 1a Setmana Sense Soroll (SSS).

Durant aquesta setmana se celebraran tot un seguit d’activitats associades a la divulgació i la sensibilització dels problemes de la contaminació acústica, així com el seu control i les eines de gestió per poder reduir-la.

Aquestes activitats es duran a terme per tot Catalunya, amb la col·laboració de tots els agents implicats: administracions, ciutadania, centres escolars o empreses relacionades.

Les dates escollides per commemorar la Setmana coincideixen amb el Dia Internacional de Conscienciació envers el Soroll (International Noise Awareness Day – INAD), el 26 d’abril de 2017, que aquest any arribarà a la seva 22a edició, iniciativa promoguda pel “Center for Hearing and Comunication”, organisme no governamental dels Estats Units que té com a objectiu ajudar a gent amb sordesa.

La SSS pretén donar continuïtat al Congrés Acústic de Catalunya, ACUSTI.CAT, que va tenir lloc en la seva 1a edició el 28 i 29 d’abril de 2016, amb caràcter biennal.

La SSS és una iniciativa del grup organitzador del Congrés ACUSTI.CAT, amb la coordinació del Departament de Territori i Sostenibilitat”

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ROSELLA-CONFORT ACÚSTIC 5è

El curs passat els alumnes de l’ actual 5è vàrem realitzar un treball sobre el confort acústic

Aquest curs hem pensat que era interessant continuar amb aquesta línea, per això hem organitzat una activitat on hi ha participat tota l´ escola.

Aquesta, va consistir en organitzar-nos en petits grups per anar a les diferents classes  a presentar un Power Point i  proposar el joc “Nivell de so”

Aquest joc consisteix en esbrinar, a partir d´imatges de diferents indrets de l´escola  i d´ un mural  on es poden visualitzar diferents nivells de volum de so, quin nivell és el més adequat per cada situació.

A totes les aules es va participar molt i ho van fer molt bé.  Ara, el nostre objectiu és que tothom prengui més consciència i aplicar-ho sistemàticament per tal de continuar millorant el Confort Acústic a l’escola.

01-re02-re

Un grup d’alumnes de cinquè,  van presentar aquesta activitat el divendres 3 de novembre a la trobada de la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Terrassa (XEST)

img-20161104-wa0001

Publicat dins de General | Deixa un comentari

OCU salud.- MEDIR EL RUIDO

La revista “OCU salud” d’abril/maig 2016, ha publicat  aquest  interessant estudi de fiabilitat de les diferents aplicacions per a smartphones que realitzen medicions de soroll.

Aquestes aplicacions poden ser una primera eina a utilitzar a l’hora de poder disposar de dades aproximades de nivell de soroll però caldrà tenir en compte que els resultats poden estar per sota dels que mesuraria un sonòmetre ben calibrat.

PDF complet: Medir ruido

MEDIR RUIDO ocu

 

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

29 d’abril de 2015.- ESCOLA ROSELLA

POSIT DIA MUNDIAL SENSE SOROLLabril2015

A l’escola Rosella de Viladecavalls, com cada any celebrem el Dia Internacional de Conscienciació vers el Soroll. Aquest any tenim un programa amb novetats molt interessants.

Podeu veure més fotografies d’algunes de les activitats una vegada realitzades, clicant la icona de cada apartat.

camera, electronics, multimedia, photo, photography, picture icon

Imagen1 Els alumnes de tercer, aprofitant que han treballat la seva localitat, han elaborat un mapa de sons de Viladecavalls que presentaran als seus companys de l’escola mitjançant unes exposicions orals.  Per la tarda, realitzen la presentació del MAPA SONOR a la biblioteca Pere Calders.

 

IMG_0573 -1re

IMG_0576Are

camera, electronics, multimedia, photo, photography, picture icon

Imagen1També han fet un “XIUXIUEJADOR DE POEMES” i estan encantats de fer-lo servir al pati de primària i a les classes d’ Educació Infantil recitant el poema que cadascú s’ha inventat en relació al tema de la natura.


xiuxiuejador de poemes

 

 xiuxiuejador 1 (16)re

camera, electronics, multimedia, photo, photography, picture icon

Imagen1 Els alumnes de Cicle Inicial realitzen una activitat d’audició musical amb una instrumentista d’ARPA que també ofereix un concert durant l’estona del migdia als mestres de l’escola.

IMG_0553-2re

camera, electronics, multimedia, photo, photography, picture icon

Imagen1 A les aules dels alumnes més grans es parla també de la campanya que promou l’ Organització Mundial de la Salut “Escuchar sin riesgos”. S’imprimeixen  els cartells i es pengen per l’escola.

Escoltar sense risc

Imagen1 Es participa en l’activitat que organitza el Departament de Medi Ambient  amb mesures a l’escola i també informant i convidant via e-mail a les famílies a fer-ho.

Publicat dins de General | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

29 d’ abril de 2015: MAPA DE SOROLL DE CATALUNYA

POSIT DIA MUNDIAL SENSE SOROLLabril2015

emoticono1re Amb motiu del dia internacional de conscienciació vers el soroll, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, promou realitzar una fotografia acústica del territori català amb la participació de ciutadans voluntaris que desitgin participar en les mesures de so amb els seus telèfons mòbils.

A continuació podeu veure un vídeo explicatiu de com realitzar les mesures:


emoticono1reTambé podeu consultar el pdf amb la informació detallada clicant damunt de la imatge:


 

blog so i soroll 29 abril 2015

 

emoticono1reTota la informació de l’activitat la podeu trobar a la web de Medi Ambient i Sostenibilitat:  http://mediambient.gencat.cat

 

emoticono1reA MÉS: 

Podeu accedir a la següent notícia del diari LA VANGUARDIA clicant damunt de la imatge:

Captura de 2015-04-13 18:17:12

 

 

 

Publicat dins de General | Etiquetat com a , , | 1 comentari

CARTA A “EL PERIÓDICO” DE L’EVA MILLET

Molt interessant el punt de vista de la periodista Eva Millet respecte a la diferent manera d’actuar a l’hora de protegir als nens d’agents externs que poden perjudicar als òrgans dels sentits.

Si cliqueu damunt de la imatge accedireu a l’article sencer de El Periódico

Captura de 2015-04-13 18:06:25

Publicat dins de General | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari