EXPERIMENTS- LA DENSITAT

A medi natural estem treballant la densitat. Per entendre què és, vam anar al laboratori a comprovar-ho. Vam portar de casa diferents substàncies (oli, vinagre, mel, melmelada, sal, farina, sucs, etc) i en pots transparents els anàvem barrejant:

oli i aigua

oli, aigua i mel

aigua i melmelada,

etc…

Observàvem quina s’enfonsava i quina quedava amunt; vam veure  quines substàncies tenen més densitat que l’aigua i per tant s’enfonsen i quines en tenen menys i per això suren. Amb aquests experiments ho hem entès molt bé.

Mireu les fotografies

5è A

5è B

 

Publicat dins de General | 4 comentaris

PORT BALÍS

Dilluns 4 de juny, vam anar a Port Balís a fer la sortida lúdica de final de curs.

Ens vam dividir en tres grups i vam realitzar 3 activitats diferents al mar: caiac, vela i paddel surf. Ens ho vam passar genial, malgrat alguns de nosaltres ens vam marejar una miqueta ja que hi havia moltes onades. El dia ens va acompanyar, ja que va fer molta calor.

Quan vam acabar, vam anar a la platja. Vam dinar, vam jugar i ens vam banyar al mar. Hi havia moltes onades i va ser molt divertit. Vam acabar tots arrebossats de sorra!

Vam passar un dia fantàstic tots plegats!

FOTOS

Publicat dins de General | 11 comentaris

DIBUIXAR TRIANGLES AMB COMPÀS I REGLE

Aquí teniu els enllaços dels vídeos per repassar i practicar com es dibuixen triangles amb regle i compàs.

Practiqueu a casa, i repasseu el dossier de polígons.

Publicat dins de General | 6 comentaris

ACTIVITAT BICICLETES

El passat divendres 18 de maig vam anar a realitzar l’activitat del circuit de bicicletes que cada dos anys ens ofereix la policia local de Sant Vicenç de Montalt.

Vam fer un petit circuit que simulava els carrers d’una ciutat amb els respectius senyals de trànsit i semàfors. Alguns fèiem de conductors amb les bicicletes i altres passejàvem com a vianants.

Ens ho vam passar molt bé.

A continuació podeu veure les fotos que vam fer:

FOTOS

Publicat dins de General | 2 comentaris

EDAT ANTIGA ENLLAÇOS

Us passem els enllaços dels vídeos de l’edat antiga. 

https://youtu.be/kKn2NGak9n8 Quèquicom : Ibers: no hi ha qui els entengui

https://youtu.be/i3wDVsDia8I Les cases dels ibers

https://youtu.be/CfNymmk_Jn8 Egipto exploradores de la historia

https://youtu.be/dlmiUSaivkI Mesopotamia exploradores de la historia

https://youtu.be/u4fqMN8h8Wg Grecia exploradores de la historia

https://youtu.be/TfMeWbYKv64 Les polis griegas

https://youtu.be/u4fqMN8h8Wg Alejandro Magno el conquistador (Reporteros de la Historia)

https://youtu.be/-8lGCTFGEJs Roma (completo)

https://youtu.be/BL7bBGw9btM el imperio romano

Publicat dins de General | Deixa un comentari

LA CANTANIA

AVUI HEM ANAT A L’AUDITORI A INTERPRETAR L’OBRA PARTÍCULES.

Aquest any amb la Cantata Partícules assistim a l’origen i evolució de l’Univers. Ara fa uns tretze mil vuit cents milions d’anys hi va haver una gran explosió: un magma ben espès que de cop s’espandeix. És l’origen del món; tot és calent i roent. Una mena de sopa caòtica i incandescent…

Les escoles treballen una obra durant tot l’any, amb 3 sessions de formació obligatòries per als professors. Finalment la interpretaran a l’escenari.

Els científics afirmen que fa aproximadament tretze mil milions d’anys, una gran explosió va originar el nostre Univers. En els primers instants de la seva existència, es varen crear les quatre dimensions que ara anomenem “espaitemps”: tres d’espai i una de temps. Quatre forces també es van separar ja en el primer segon de vida: la força electromagnètica, les dues forces nuclears -forta i dèbil- i la força gravitacional. També des d’aquests primers instants, apareixen les partícules: protons, electrons, neutrons. En aquests inicis, tot té la forma d’una mena de sopa caòtica i incandescent. Després, l’Univers progressa i la temperatura, extremadament calenta, es va refredant de mica en mica.

Aquest refredament provoca que les partícules comencin a agrupar-se entre elles. I és així com començaran a aparèixer els àtoms: combinacions de nuclis de neutrons i protons amb electrons donant-hi voltes. I l’Univers es refredarà encara més i els àtoms es combinaran entre ells conformant molècules. I les molècules s’ajuntaran entre elles, etcètera. Es crea, d’aquesta manera, el que anomenem “matèria”. L’Univers continuarà avançant en la dimensió temporal i es refredarà cada cop més, i apareixeran tota mena de combinacions de partícules que conformaran galàxies, nebuloses, estrelles, planetes…

En un d’ells, anomentat Terra, milers de milions d’anys més tard, aquestes combinacions de partícules i d’elements produiran aigua i altres components que faran sorgir la vida. I la vida crearà éssers amb capacitat d’observar i de recrear tota aquesta història: la música de l’Univers.

SI VOLEU VEURE LES FOTOGRAFIES CLIQUEU AQUÍ

.

Publicat dins de General | 3 comentaris

LA CONFIANÇA EN ELS COMPANYS/ES

Aquest trimestre, en l’àrea de valors, estem treballant els diferents aspectes que s’han de tenir en compte quan treballem amb els nostres companys i companyes: solidaritat, respecte, empatia, confiança,… per tal que els grups funcionin.
És molt important confiar en els membres dels nostres equips base. Per tal de treballar aquest aspecte tan important, vam realitzar un joc a l’aula en què per parelles havíem de dirigir a un company/a que duia els ulls tapats per la classe.
Va ser molt divertit!

Aquí teniu les fotos que vam fer:

FOTOS

Publicat dins de General | 3 comentaris

XERRADA ANTIC EGIPTE

El passat divendres dia 4 de maig, vam assistir a una xerrada sobre l’antic Egipte que ens va fer el pare d’un alumne de l’escola que és egiptòleg.
Ens va explicar coses sobre les mòmies, les piràmides, els déus, els jeroglífics… Egipte va ser una època de la història màgica i amb molts misteris que encara perduren avui en dia. Vam aprendre moltíssim!

Imatges de la xerrada

Publicat dins de General | 7 comentaris

TALLER HIGIENE POSTURAL

El passat dijous dia 3 de maig, ens van venir a fer un taller a l’escola sobre higiene postural.
Ens van parlar de la importància de tenir cura de la nostra esquena per tal de que no ens faci mal en un futur i ens van donar pautes i consells per tal de cuidar-la. Ens van explicar la millor postura per dormir, com hem de portar pes o la motxilla de l’escola, com aixecar-nos de terra per no fer-nos mal,…
Va ser una xerrada molt interessant!

Podeu veure les fotos que vam fer als enllaços següents:

Fotos 5èA
Fotos 5èB

Publicat dins de General | 13 comentaris

“ROMEO Y JULIETA”

Per Sant Jordi, els alumnes de cinquè vam representar una adaptació per a teatre de la coneguda obra de Shakespeare “Romeo y Julieta”.

Ens vam dividir en dos grups i cada grup representava tres de les sis escenes que tenia l’obra. Ens ho vam passar genial tant amb la preparació com amb la representació. Vam riure molt veient als companys i companyes!

Aquí teniu els vídeos del resultat:

5èA

5èB

Publicat dins de General | 13 comentaris