Tènics en Animació Sociocultural i Turística

Si tens el títol d’Animació Sociocultural i Turística estàs habilitat com a Director d’Activitats en el Temps Lliure Infantil i Juvenil.

Després de fer la consulta a la Direcció General de Joventut podem confirmar que el títol oficial de Animador Sociocultural i Turístic, expedit per el Departament d’Ensenyament, després d’haver cursat i aprovat el corresponent Cicle Formatiu de Grau Superior (regulat per el Real Decreto 1684/2011), habilita per a exercir com a Director/a d’Activitats d’Educació en el Temps Lliure Infantil i Juvenil.

Ara bé, en aquest cas concret el document acreditatiu vàlid és el títol expedit pel Departament d’Ensenyament i no porta associat cap carnet.
Si, de tota manera, tens especial interès en obtenir el carnet que expedeix la Direcció General de Joventut, amb la titulació d’animació sociocultural es convaliden alguns mòduls formatius del Curs Oficial de Direcció d’Activitats d’Educació en el Lleure Infantil i Juvenil, de manera que pots optar a la versió abreujada d’aquest curs. Per tenir més informació per a fer la versió abreujada del curs pots adreçar-te a qualsevol de les Escoles d’educació en el lleure reconegudes per la Direcció General de Joventut.

Nota 1: Aquesta resposta també és aplicable a les persones que tenen el Títol Superior d’Animació Sociocultural, regular per el Real Decreto 2058/1995 i expedit per el Departament d’Ensenyament.

Aquesta resposta es basa en les següents disposicions normatives:

Real Decreto 1684/2011  que regula el títol d’animació sociocultural i turística

  • L’article 7.2 estableix de les diverses habilitacions professionals que facilita aquest títol
  • La Disposició addicional tercera, punt 2, que parla dels efectes professionals en l’antic títol d’animació sociocultural regulat per el Real Decreto 2058/1995

 

Decret 267/2016, de 5 de juliol, de les activitats d’educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys

  • La disposició transitòria cita explícitament que el títol superior d’animació sociocultural i turística habilita per a fer de director/a.

El 20% dels joves entre 15 i 19 anys pateix assetjament a través de les xarxes socials

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) posa en marxa un projecte educatiu per prevenir i abordar les violències masclistes i les relacions abusives que es donen entre adolescents i joves a través de les xarxes socials o altres entorns digitals. El programa s’implementarà en tots aquells centres de Secundària i entitats d’educació no formal que ho demanin.

Segons dades de l’Observatori Català de la Joventut, un 14,3% de les persones joves afirma haver estat objecte d’amenaces o insults a les xarxes durant l’últim any, i aquesta proporció augmenta al 20% en la franja d’edat entre els 15 i els 19 anys. Els motius més assenyalats són el gènere, l’orientació sexual, les creences i l’origen.

Una de les principals línies de treball del projecte, que porta com a títol Unfollow a les violències masclistes, és una guia que explica diferents situacions de sexisme a les xarxes a través de la història fictícia però quotidiana d’una noia que viu un cas de l’anomenat sexpreading, és a dir, la difusió sense consentiment de fotografies de caràcter sexual o interpretades com a tal. També compta amb unes fitxes de suport destinades a professorat i persones educadores de diferents àmbits que pretenen ser un recurs per al treball amb adolescents.

El CNJC posa a la disposició dels instituts i les entitats diferents sessions formatives. El curs passat es va dur a terme una prova pilot del projecte en tres centres de secundària de l’Hospitalet de Llobregat, Sabadell i Granollers, amb el suport de l’IEMed.

En la primera fase del projecte es posarà especial èmfasi a presentar la guia i formar el professorat català. La CNJC han comptat amb la col·laboració d’entitats expertes en la temàtica, com la Cooperativa Candela Acció comunitària i feminista i Educació per a l’Acció Crítica (EdPAC).

https://www.social.cat/noticia/8978/el-20-dels-joves-entre-15-i-19-anys-pateix-assetjament-a-traves-de-les-xarxes-socials?platform=hootsuite

DONEM LA BENVINGUDA A L’ALUMNAT NOU

Durant al matí del dia 14 de setembre, vam donar la benvinguda a l’alumnat de Serveis a la Comunitat al nostre institut. Tot i que a hi havia molts nervis per part dels alumnes i les alumnes de segon d’animació, han intentat fer passar una estona divertida, ballarina i musical.

Bona sort en aquesta nova etapa!

Imatge de previsualització de YouTube

“Al adolescente le toca ser un poco descerebrado” , Jaume Funes

https://www.lavanguardia.com/lacontra/20180912/451774370085/al-adolescente-le-toca-ser-un-poco-descerebrado.html

“Estimam’m…”

15 – 05 – 2018 / Barcelona / Jaume Funes – Psicologo – Sobre adolescentes / Foto: Llibert teixido

“Persona en obras”, define Funes al adolescente: persona, en suma. Una persona que pide cariño y comprensión de formas torpes y rudas. Las descifra Funes, que vuelca su experiencia y saberes en el libro Estima’m quan menys ho mereixi… perquè és quan més ho necessito (Columna), una buena guía para padres y profesores de adolescentes. Funes se recuerda a sí mismo recién llegado del pueblo a un pisito de Cornellà, serrando las patas de la cama de matrimonio de sus padres para que cupiese en el dormitorio… “¡Estudié para que estuviesen orgullosos de mí!”, evoca. Hoy se esmera para ofrecernos claves a padres con las que paliar el encontronazo con los adolescentes de hoy.

ASSOCIACIÓ GENERA

Avui ens ha visitat l’assocciació GENERA. Ens han fet un taller sobre la treballadora del sexe. Molt enriquidor. Possiblement no hauriem de prejutjar a ningú i estimar-nos més entre totes i tots. No ho penseu?

No somos brujas, ni somos magas pero tampoco somos sirenas. Somos mujeres igual que todas somos nosotras y no cualquieras. Se nos antojan las mismas cosas que a todo el mundo y a los demás. Ya lo dijo la gran Sor Juana a quién más vamos a culpar… la que peca por la paga o el que paga por pecar, la que pica por la droga o el que droga por picar, la que todo el día le chinga o el que chinga por chingar, o la culpa que es culposa y no sabe a quien culpar.

No somos santas, ni somos cosas pero tampoco tan peligrosas. Somos mujeres de carne y hueso, tenemos esto, tenemos eso. Tenemos ganas entre otras cosas de mantener nuestra dignidad. Ya lo dijo la peor de todas a quién más vamos a culpar… La mujer porque se deja o el que deja a la mujer, la madrota porque explota o el padrote al explotar. La moral porque se dobla o el que dobla la moral o los socios de la sucia mentirosa sociedad. Que nos dejen libremente por las calles circular porque pase lo que pase no nos van a centavear porque de hoy en adelante nos haremos respetar, ¡somos libres y queremos trabajar! porque todos los derechos nos los van a respetar,

¡y que vivan las mujeres!

¡Viva nuestra libertad!

No nos van a centavear. Himno a las trabajadoras sexuales independientes.

 

 

SUPORT DOMICILIARI

Avui hem anat més enllà del Suport domiciliari … hem convertit un tros de roba amb un clauer !!
Els/les alumn@s han treballat de valent …

Espai JOVE de MARTORELL

Els i les  joves de 2n CFGS d Animación sociocultural i turística han visitat el nou Espai Jove de Martorell, ubicat a l’antic Centre Cultural del municipi. Hem visitat les instal.lacions, i ens han explicat el proces participatiu on els joves han fet les propostes per a decidir-ne els espais i serveis. Fantàstic espai i idees!