INICI DE CURS 2018/19

Bon dia a tothom, som els alumnes de 5è de l’escola Sant Rafael, ens em dividit en diferents equips de treball. Nosaltres som els Web Assitants.

Us volem presentar quins són els tutors aquest curs a cada classe.

A P3: Cristina Rovira

A P4:Rebeca

A P5:Cristina Amorós

A 1er: Mr.Mike

A 2on:Marta

A 3er :Judit

A 4rt:Teacher Pili

A 5è:Josep Maria

A 6è:Pau

Ara explicarem quins han sigut els primers tallers d’aquest curs.

El 28 de setembre van començar els tallers. Cada taller durara 2h durant 4 setmanes.

Els tallers són:

1- Josep Maria: Organitzar una acampada.

2- Aida: Ens relaxem.

3- Pau: Catalunya en 3D.

4- Teacher Pili : Halloween.

Autors: A.S.Q-C.F.P-A.G.A-R.M.C

Publicat dins de General | Deixa un comentari

FESTA CLOENDA GUÀRDIA URBANA 2018

Un any més els alumnes de 5è i 6è han pogut gaudir de les activitats de la Festa Cloenda de la Guàrdia Urbana.

Tallers, jocs, festa de l’escuma amb els bombers, passeig amb moto amb la guàrdia urbana…

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Els nens i nenes de 4t a P3!

Fa uns dies, els nens de P3 van venir a 4rt per donar-nos una invitació per anar un dia a veure la nova classe que tenen.

Aprofitant l’ocasió, els vam preparar un taller que tractava de només utilitzar els sentits del gust i de l’olfacte. Així que vam estar amb ells 1h jugant, provant i olorant.

Nosaltres les anàvem guiant per la seva classe per que ells portaven un mocador als ulls i anaven tastant i olorant diferents aliments i aromes; per exemple, per olorar les vam posar colònia, xoriço, etc. i per tastar, llimona, colacao, etc.

Una cosa que ens va impressionar a tots els de 4rt van ser dos nens perquè un es menjava el colacao a grapats i l’altre la llimona; els encantava i repetien tota la estona! I hi havien nens que no li agradaven gens algunes coses com la llimona o la magrana.

Periodista: R.M. – 4t.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CARNESTOLTES 2018

Aquest CARNESTOLTES 2018 els alumnes de ens hem fet la disfressa a classe.
Primer vam escollir que cultura volíem representar, i després de la votació van sortir ELS VÍKINGS.
En grup vam cercar models de disfresses i entre tots vam decidir com faríem la nostra disfressa i malgrat els petits inconvenients que ens van sorgir i gràcies a l’ajuda de les mares vam poder elaborar la nostra disfressa i gaudir d’una gran rúa i festa de carnestoltes.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

SORTIDA COSMOCAIXA

Dimarts  30 de gener els alumnes de Cicle Superior (5è i 6è) van gaudir d’una sortida al COSMOCAIXA.
Van poder visitar l’exposició permament on van descobrir i van experimentar. També van poder veure l’exposició del T-REX.
Van gaudir del bosc inundat i les espècies que viuen allà.
Per torns van entrar ha fer l’activitat de CREACTIVITY, on disposaven de materials, espai i temps per crear tot el que els vingués de gust. Van gaudir i van posar en pràctica el seu enginy.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

L’huracà Irma arrassa

El huracà Irma a arrasat les illes del Carib i el sud del Estats  Units,amb vents de més de 295 km/h que va pujar a categoria 5.

Va començar el 30 d’agost a Cabo Verde .Als 5 dies va perdre potència .A demés els Estats Units continua en alerta per un altra huracà

que es diu huracà Nate.Amès va ser més fort que el huracà de Felix en la temporada del 2007.Aixo va provocar que és classificara a Irma com el huracà més fort del Atlàntic.

Irma es va provocar donat el canvi climàtic durant el últims anys a tot el món.

Recently planted palm trees lie strewn across the road as Hurricane Irma passes by, Sunday, Sept. 10, 2017, in Miami Beach, Fla. (AP Photo/Wilfredo Lee)

Redacció: B.G.C (5è curs)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Els nadals a Sant Martí

 

Com ja sabeu s’aproxima el Nadal i el nostre barri està engalanat amb llums de
colors: als balcons, a les botigues, als carrers, …

Els veïns ja feia dies que tenien les llums enceses als balcons, però l’ Ajuntament de Barcelona encara no havia encès la resta de llums del barri. Ara ja podem dir que tota la decoració nadalenca del barri ja està encesa. Aquest any han posat uns arbres il·luminats a la sortida del metro de Sant Martí, que són molt bonics.

Us passo unes fotografies perquè veieu que maco ha quedat .

Ara només queda esperar a que arribi el trenet!

Que tingueu unes bones festes!!!!!!!!!!

 

Reportera: M.D (5è curs)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Excursió a Collserola

El passat divendres 16 de novembre  l’escola Sant Rafael va anar a Collserola de excursió.

La excursió va començar com sempre. Van vindre els autocars a les 9:30 del mati a recollir els nens. Els nens estaven il·lusionats i els pares els van acomiadar com si els nens se  n’anessin  de casa i tots sabien que farien que els pares farien una festa quan marxessin.

A les 10:20 van arribar van menjar, van jugar, van explorar fins que       els professors van decidir fer les activitats. La primera activitat, consistia en  fer com un símbol de sort però amb coses de la natura (pinyes, pals, pedres etc…) tenien un temps per agafar les coses, i un temps per fer l’amulet, van fer moltes coses (mandales,     estàtues, etc…)

Després hi havia una altre, que hi havia uns objectes, havien de posar de major a menor importància, era tot un embolic, però ho van fer.      També una que havien que trobar el arbre amb més volum.Com no, es van equivocar de camí i van haver de tornar per fer l’últim joc. Tractava de que els deien unes preguntes i ells les responien.

Van tornar per menjar, i pel camí es van trobar amb dos cavalls, un        era marró i l’altre blanc. Després de menjar, van seguir jugant.

Cap a les 15:38 es van anar, i just sortir es van xocar. Tranquils, es va solucionar, però això si, es va provocar una caravana. UPS!!!

Redacció: M.CH (5è de Primària)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ESPANYA ES EL SEGON PAÍS MÉS TURISTIC DEL MÓN

ESPANYA GUANYA EL SEU CINQUÈ ANY CONSECUTIU AMB EL RECORD DE TURISME

Supera a Estats Units com segon país del món en número de visitants estrangers.

Ja van cinc anys record sobre record. L’any passat més de 82 milions de estrangers van visitar el nostre país,(més que l’any passat), segons  l’estimació de tancament del any elaborar pel Ministeri d’energia i turisme, que ha avançat  el president del Govern: Mariano Rajoy, en Roma en la cimera del país del sud de Europa, on a qualificat aquestes xifres de molta importància.

Com aquests dades, el departament que dirigeix el ministeri calcula que España polvoritza el seu record i supera per primera vegada a Estats Units.

Es convertirà així en el segon país del món en número de turistes, només per darrera de França. Des 2012, el número de visitants Danesos ha augmentat en cas 30 milions.

Gracies a això guanyen molts diners , amb els despeses del turistes. El augmentat de despesa és major que el de turistes perquè no només ha pujat el nombre de visitants si no també el que es deixen de diners a Espanya. En concret el despesa mitja per turista va ascendir.

Los britànics segueixen sent els que més visiten España. Va arribar als 18 milions de turistes britànics. En l’escala va França en el primer lloc, després en el segon lloc esta       Espanya, i per últim lloc Alemanya.

Redactora: C.T (5è de Primària)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

FESTA NADAL 6è 2017

Aquest any era la seva última Festa de Nadal en el col·legi i és per això que els alumnes de 6è l’han preparat ha consciència.
Van preparar una gran festa de CAP D’ANY: tots vestits de gala, concurs de canapès, photocall, ball i les dotze campanadas amb els seu raïm i copa de xampany per a nens.

Publicat dins de General | Deixa un comentari