VALLESBOT

Alguns dels notres alumnes de CS participarem enguany en el projecte Vallesbot. Un projecte relacionat amb l’entorn i la robòtica educativa. El tema d’enguany és “La mobilitat al nostre entorn”.

La iniciativa sorgeix del Centre de Recursos del Vallès Oriental I  amb el patrocini dels difernets Ajuntaments dels municipis participants (La Roca del Vallès, Granollers, Les Franqueses del Vallès i Canovelles).

Serà de ben segur un projecte motivador i engrescador pels nostres alumnes en que tots plegats aprendrem molt sobre el món de la tecnologia.

Aquí teniu aquest vídeo resum del projecte:

Imatge de previsualització de YouTube

21 de desembre

Benvolgudes famílies,

Us informem que el proper 21 de desembre de 2017, degut a la convocatòria d’eleccions al parlament de Catalunya, l’activitat escolar queda anulada. Per tant, el proper 21 de desembre les escoles romandran tancades, no hi haurà classe.
Aprofitem també per recordar-vos que el dia següent, el dia 22 de desembre fem jornada intensiva de 9h a 13h del migdia. El servei d’acollida matinal i menjador per aquell dia l’heu de parlar directament amb la Rosa coordinadora del menjador.

Perdoneu les molèsties que això pot ocasionar.

Salutacions,

Escola Santa Agnès

VAGA 8 DE NOVEMBRE

Benvolgudes famílies:

Ens posem en contacte amb vosaltres per tal d’informar-vos sobre la vaga general convocada per dimecres 8 de novembre de 2017.

El dret a vaga és un dret personal i com a tal hi ha mestres de l’escola que han decidit exercir-lo i seguir aquesta convocatòria.

Per la qual cosa aquest dia no es pot garantir el normal funcionament de l’escola.

L’escola funcionarà amb serveis mínims però no es seguirà la dinàmica habitual.

Aquest dia s’anul·len les extraescolars i el menjador escolar tindrà serveis mínims, tant en horari d’acollides com de servei de menjador.

A través del dret de vaga els sindicats, Intersindical-CSC i USTEC-STEs, volen:

–  Rebutjar frontalment l’empresonament de totes les preses i presos polítics i exigim el seu alliberament immediat, raó per la qual volem teixir les aliances més àmplies possibles donant suport i cridant a participar en les concentracions i manifestacions que es duran a terme.

–  Davant de l’aplicació del 155 a Ensenyament volem deixar molt clar que el  sistema d’immersió lingüística no es toca i que les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores no poden empitjorar, de manera que qualsevol atac que pateixin no quedarà sense resposta. En aquest sentit volem fer valer els compromisos de millora de condicions laborals dels treballadors i treballadores que representem. Aquestes condicions s’han de negociar en el marc d’uns nous pressupostos catalans que han quedat completament enterrats fins que s’aixequi la intervenció de les nostres institucions.

Per qualsevol dubte o aclariment us podeu dirigir a la direcció del centre en el seu horari d’atenció.

EQUIP DIRECTIU

6 de novembre de 2017

LA CASTANYADA 2017

FESTA DE CASTANYADA 2017

Benvolgudes famílies,

Us informem que properament celebrarem la festa de la Castanyada a l’escola. Amb aquesta circular us volem explicar el seguit d’activitats que anirem fent durant aquests dies per treballar tant la tardor com la festa.

El dimecres dia 25 d’octubre farem un tastet de fruits de la tardor amb els alumnes d’educació infantil. Es tracta d’un tastet i per tant cal que portin igualment el seu esmorzar.

El divendres dia 27 d’octubre amb els alumnes d’infantil farem una sortida al matí pels voltants del bosc i poder observar el nostre entorn en aquesta estació de l’any. Recollirem fulles, pinyes, pals i altres elements naturals de la tardor. És una sortida de matí, per tant cal que els vostres fills i fill/es portin una ampolleta d’aigua per a la sortida amb l’esmorzar. Tornarem per dinar a l’escola com cada dia.

El dilluns dia 30 d’octubre pel matí farem panellets a l’escola amb els alumnes d’educació infantil. Seria convenient que tots els nens i nenes portin un davantal per fer aquesta activitat.

El dimarts dia 31 d’octubre amb tots els alumnes de l’escola per la tarda celebrarem la festa de la Castanyada. Ens vindrà a visitar la Castanyera i li ballarem una dansa que estem preparant amb la mestra de música. Aprofitem per convidar-vos a menjar castanyes i panellets amb tots nosaltres a les 16.00h. Us informem que cap a les 16.20h sentireu tocar el timbre per tal que els nens entrin a les aules i puguem fer-vos l’entrega dels vostres fills i filles de forma ordenada.

  • Necessitem famílies voluntàries per coure panellets i castanyes. Les famílies voluntàries hauríeu de recollir els panellets el dia 30 d’octubre al migdia i tornar-los el dia 31 d’octubre per la festa de la Castanyada abans de les 15.00h. Les famílies que vulguin col·laborar coent panellets, cal que us poseu en contacte amb les tutores dels vostres fills i filles.Castanyera150

Moltes gràcies per la vostra col·laboració

GLORR FUNDACIÓ

Benvolgudes famílies:

GLORR Fundació continua amb els projectes de col·laboració a traves del centres educatius al nostre país.

El nostre objectiu, és que la situació econòmica que pateixen les famílies no repercuteixi negativament en el desenvolupament educatiu integral dels nostres menors.

Us convidem a formar part del nostre projecte, aportant tot tipus de productes tèxtils (roba, calçat, mantes, etc…) que tingueu a casa i ja no feu servir, portant-los al vostre centre educatiu a les bosses que trobareu al mateix.

LES DONACIONS A LES NOSTRES CAMPANYES VAN DESTINADES A L’AJUDA DE NENS I NENES NECESITATS AL NOSTRE PAÍS.

Us preguem que tingueu en compte la data prevista de recollida que apareix en el cartell de l’escola.

30/10/2017

—————————————————————————————————

Us convidem  a conèixer aquest i altres projectes entrant a la nostra pàgina www.glorr.org

GLORR Fundació us agraeix la vostra col·laboració.

Sin título

 

PROJECTE FOMENT DE LA LECTURA

“CRUSPILLETRES” PROJECTE DE DINAMITZACIÓ LECTORA INFANTIL PER A INFANTS ENTRE 9 I 10 ANYS EN COL·LABORACIÓ AMB LES ESCOLES DE PRIMÀRIA DE LA ROCA.

Amb l’objectiu de promoure la lectura i incentivar els nens i nenes roquerols d’entre 9 i 11 anys a llegir, la biblioteca de la Roca organitza el Club Cruspilletres. Unes trobades literàries on els infants poden compartir sentiments i experiències entorn al món de la lectura i realitzen taller didàctic al voltant dels llibres.

En matèria de Foment de lectura al 2015 Biblio.laroca va veure la necessitat d’arribar a un major nombre d’infants del municipi i d’una manera sistemàtica es va acordar de fer un treball conjunt amb les escoles i on tots els nens que cursin 4t de primària de la Roca poguessin participar. Així és com es va iniciar el projecte amb 2 escoles del municipi, amb sessions integrades dins d’horari escolar. Al curs 2016-2017 van participar les altres 2 escoles del municipi que no havien pogut participar. Vista la bona valoració de l’activitat, tant per part de les escoles, dels alumnes, com de la pròpia biblioteca; aquest curs 2017-2018 el projecte integra a les 4 escoles de primària del municipi. S’oferten 3 sessions, una per trimestre a cada escola, que funcionen com a activitats didàctiques acompanyades de molts llibres, imatges evocadores, personatges i ninos de contes i d’unes galetes caseres amb el nom de cruspilletres, marca del club que es cruspeixen els infants a l’igual que cruspeixen lletres i lectures…

Derivat dels tallers que els nens realitzen a partir de cada sessió, la biblioteca recull tots els treballs fets i fa un catàleg que es promociona a la sala infantil.

Reportatge sobre el projecte a Canal Televisió Vallès

http://bibloca.blogspot.com.es/2016/03/els-cruspilletres-valles-oriental-tv.html

Més informació al bloc de la biblioteca

http://bibloca.blogspot.com.es/2016/02/els-cruspilletres-gran-exit-de.html

image001

VAGA GENERAL 3 D’OCTUBRE

Benvolgudes famílies:

Ens posem en contacte amb vosaltres per tal d’informar-vos sobre la vaga general convocada per demà 3 d’octubre de 2017.

El dret a vaga és un dret personal i com a tal hi ha mestres de l’escola que han decidit exercir-lo i seguir aquesta convocatòria.

Per la qual cosa aquest dia no es garanteix el normal funcionament de l’escola.

L’escola funcionarà amb serveis mínims però no es seguirà la dinàmica habitual.

Des de diferents sindicats i davant els esdeveniments que s’han produït durant l’últim mes a Catalunya volem manifestar el nostre total rebuig a l’escalada repressiva del Govern de l’Estat Espanyol.

Front això cal donar la resposta contundent que es mereix, l’eina més temuda de la classe treballadora: la Vaga General.

Una Vaga General que aquest dimarts 3 d’octubre plantarà cara a la repressió i promourà una gran mobilització per donar-hi resposta.

Avui dia 2 d’octubre a les 12h i fins les 12.15h farem una aturada com a resposta a la greu vulneració de drets i llibertats viscuda durant el dia passat, diumenge 1 d’octubre de 2017.

Aquí us deixem l’escrit que llegirem durant aquesta aturada amb els alumnes i mestres de l’escola.

CARTA DE LA TERRA. PREÀMBUL

Ens trobem davant d’un moment crític en la història de la Terra, un moment en el qual la societat ha d’escollir el seu futur. A mesura que el món es fa més interdependent i fràgil, el futur presenta alhora grans riscos i grans promeses. Per continuar avançant hem de reconèixer que, enmig d’una magnífica diversitat de cultures i formes de vida, som una sola família humana i una sola comunitat de la Terra amb un destí comú. Hem d’unir-nos per crear una societat global sostenible basada en el respecte a la natura, els drets humans universals, la justícia econòmica i la cultura de la pau. Amb aquest objectiu, és imperatiu que nosaltres, els pobles de la Terra, declarem la nostra responsabilitat els uns vers els altres, vers la gran comunitat de vida i vers les generacions futures.

Salutacions,

L’equip directiu

2 d’octubre de 2017

MANIFEST DIRECTORS MARESME – VALLÈS ORIENTAL

COMUNICAT DEL PLENARI DE LES DIRECCIONS DE LES ESCOLES DEL MARESME VALLÈS ORIENTAL REUNITS A MATARÓ A DIA 21 DE SETEMBRE DE 2017 DAVANT DELS GREUS ESDEVENIMENTS QUE ESTAN TENINT LLOC A CATALUNYA

Les darreres hores i dies hem vist com han estat vulnerats els nostres drets fonamentals.

Hem vist com les forces i cossos de seguretat de l’Estat irrompien en impremtes, regiraven la nostra correspondència, intimidaven els diaris, assaltaven les Conselleries i detenien treballadors i representants públics.

Hem vist com la llibertat d’expressió, el dret a decidir, el dret a pensar i el dret a ser lliure s’han anat coartant i esmicolant davant nostre.

Per tot això, les direccions d’escoles del Maresme-Vallès Oriental volem manifestar la nostra indignació i rebuig absolut a la situació que estem vivint. La nostra tasca ens implica en la formació de ciutadania crítica i proactiva fonamentada en els valors democràtics del respecte, l’entesa, el diàleg i la llibertat.

No podem restar en silenci i mantenir-nos al marge i denunciem la deriva autoritària del govern central i fem la petició de retorn al diàleg i al respecte dels drets fonamentals.

Per tot plegat volem manifestar el nostre suport al Govern i representants de les Institucions catalanes, al Departament d’Ensenyament i a tota aquella gent que treballa per garantir tots aquells drets que ara estan fortament amenaçats.

Només des de la llibertat i el respecte a les persones i a les idees és possible educar els nostres infants i joves per tal que esdevinguin autèntics ciutadans solidaris, respectuosos i compromesos amb els altres.

Reunits a Mataró, 21 de setembre de 2017.

SORTIDES CURS 17-18

Benvolgudes famílies,

Com ja sabeu l’escola realitza sortides escolars fora la localitat de Sta. Agnès de Malanyanes per complementar les activitats dins l’aula.

Us recordem que la forma de pagament de totes les sortides del curs es farà a partir d’un únic ingrés a realitzar a principi de curs al següent número de compte (ATENCIÓ, és diferent al número on es fa el pagament del material escolar d’inici de curs).

EL PAGAMENT S’HA DE FER EN EL SEGÜENT NÚMERO  DE COMPTE:

ES22 2038 9905 9260 0302 8461

RECORDEU POSAR EL NOM, COGNOMS I CURS DEL VOSTRE FILL/A EN EL CONCEPTE DE PAGAMENT.

Una setmana abans de cada sortida, s’entregarà a les famílies el full informatiu juntament amb l’autorització, que els pares hauran de signar i portar abans de la data de la sortida.

Per altra banda, l’escola participa a les activitats culturals que ofereix la Fundació Privada Cultural de Granollers AC. Aquestes sortides són tres al curs i suposen un cost per cada alumne. D’aquesta manera, el pagament d’aquestes tres activitats culturals de tot l’any també s’inclouran en l’ingrés que es faci per les sortides escolars abans comentades.

En cas que l’alumne hagi pagat les sortides i el dia de realització d’aquesta no hi pugui assistir, només es retornarà l’import corresponent a l’entrada individual de l’activitat, NO en el cas de les entrades grupals. En el cas dels espectacles de la Fundació AC NO es retornaran els diners, tampoc en el cas de la sortida a la localitat. Es contractaran monitors/es per acompanyar a les sortides.

Juntament a aquesta carta us adjuntem el detall de les sortides a realitzar aquest curs.

Us informem que el pagament de les sortides escolars s’haurà de realitzar abans del 30 d’octubre de 2017. En cas de necessitar el fraccionament del pagament de les sortides, contacteu directament amb la Secretària del centre (Tània Fenollosa) via telefònica, o via mail a secretaria@escolasantaagnes.cat

Atentament,

Direcció

Sta. Agnès de Malanyanes, 29 de setembre de 2017.

SORTIDES INF SORTIDES PRI