ACTIVITATS: LA VISTA

Durant aquesta setmana hem realitzat diferents activitats i jocs per treballar la vista, és cert, que a vegades un sentit porta a un altre, però ens hem centrat en aquest.  Aquí us deixo una mostra d’algunes activitats fetes.

Mural fet pels nens amb les imatges que havien portat de casa.v3

1.Qui sóc? Amb els ulls tapats amb un antifaç havien de reconèixer a un altre company.v1

2. Què hi ha? Amb els ulls tapats amb un antifaç havien de reconèixer què hi havia dins la caixa.

v2

3. Els prismàtics

v4

4. El telescopi

v5

5. Els calidoscopis.

v6

6. Les lupes; han mirat diferents tipus de fòssils i minerals del laboratori de l’escola.

lupa1

7. Les caixes lupes: han mirat diferents tipus de petxines, cargols…

lupa2

8. Antifaç: per veure la vida de color verd, finalitzem la setmana amb un antifaç

antifaz

PROJECTE DELS SENTITS: LA VISTA

Avui hem començat el projecte dels sentits. La vista és el primer sentit que treballarem durant aquesta setmana. El primer que hem fet ha estat conèixer l’interior de la caixa de la vista i el seu material. L’hem estat traient poc a poc aprenent el nom de cada cosa. A continuació,  lliure exploració i manipulació de tot per poder analitzar que feien amb ell. Demà farem el mural, per tant haurien d’anar portant les imatges demanades.

1.Coneixem el material de la caixa de la vista.

p1 p2

2. Lliure exploració i manipulació.

p3p4p5

LA MALETA DELS SENTITS

Ahir ens va arribar una maleta misteriosa amb unes capses que porten molt material, durant aquestes setmanes els nens podran descobrir el seu contingut a través del nou projecte que iniciarem dels 5 sentits. Cada setmana anirem obrint una i treballant un sentit en concret. Per aquest projecte, en principi, no cal que portin cap tipus de material, únicament el que s’especifica a sota,  a no ser que tingueu algun material molt rellevant i atractiu que es relacioni directament amb el sentit.

La organització del projecte serà:

16-20 gener: Vista

23-27 gener: Olfacte

30-3 febrer: Gust

6-10 Febrer: Oïda

13-17 Febrer: Tacte

Cada setmana, per a cada sentit els nens hauran de portar 3-4 retalls de revistes o imatges d’Internet per fer un mural a la classe i per enganxar al seu full, amb el seu nom. Exemple: “Vista” doncs una imatge d’un paisatge, de la neu…coses que es poden veure. “Gust” imatges d’un gelat, un entrepà… (Imatges no molt grans). És molt important la participació de tots els nens.

 

maleta1 maleta2

PROGRAMACIÓ TRIMESTRE

GENER

Dimarts 17: Visita a les cotxeres del TRAM (Besós). Sortida només pel matí. Sorteig de 2 acompanyants aquest dimecres 11 a les 13h al gimnàs.

FEBRER

Dimarts 14: Visita a la biblioteca. Matí

Dijous 16: Sortida al concert de la Dàmaris Gelabert al teatre Poliorama. Tot el dia. Sorteig d’un acompanyant per la sortida el dijous 9 de febrer a les 13h.

Divendres 24: Rua de Carnaval pel barri. Tema: emocions, la disfressa feta a casa o comprada.

Dilluns 27: Festa de lliure disposició.

MARÇ

Dijous 16: Visita al mercat del barri. Matí

Dilluns 20: Festa lliure disposició

ABRIL

Dijous 6: Sortida “La Granja” a Santa Maria de Palautordera. Tot el dia. Sorteig d’un acompanyant per la sortida el dijous 30 de març a les 13h al gimnàs.

Vacances setmana Santa: Ultim dia cole 7 d’abril. Inici classe 18 abril.

Ja s’anirà donant informació més detallada de les sortides quan s’apropi la data. Les sortides poden ser modificades segons el temps o diferents imprevists.

REGALS DE REIS

Els Reis no s’han oblidat de nosaltres i com tots s’han portat molt bé, avui ens hem trobat a la classe uns regalets que ens han deixat.

r1 r2 r3 r4

IMPORTANT: Demà dimarts a la tarda jugarem amb les joguines de Nadal que els han portat els Reis a casa. Però ja al matí ja les poden portar en una bossa marcada amb el nom. Cada nen pot portar una joguina (que no tingui moltes peces, que no sigui molt fràgil…).