V A G A – DIMECRES 17 DE MARÇ

Nota informativa als pares i mares dels nostres alumnes.

Us volem informar que avui dilluns el claustre de la nostra escola, majoritàriament, ha decidit fer VAGA aquest proper dimecres 17 de març de 2010.

El nostre centre participarà a la vaga convocada per tots els sindicats representatius de l’ensenyament públic i per tant aquest dia no hi haurà classe però disposarem d’uns serveis mínims per poder atendre als alumnes que vinguin a l’escola.

Us adjuntem la carta que han redactat els sindicats per explicar-vos els motius d’aquesta VAGA.

“Davant la política nefasta del conseller Maragall i per fer front a les noves mesures que, de manera totalment unilateral, està imposant el Departament d’Educació, tots els sindicats de l’educació proposem, de manera unitària, una nova VAGA i MANIFESTACIÓ el DIMECRES, 17 DE MARÇ.

A la retallada de plantilles, hi hem d’afegir l’incompliment de substituir totes les baixes des del primer dia, els contractes d’un terç de jornada al professorat interí i substitut, el decret del nou calendari escolar que imposa una setmana de vacances al febrer sense donar cap alternativa a les famílies que garanteixi l’atenció dels fills i filles. I, finalment, el nou decret d’autonomia que planteja una organització jeràrquica en els centres que fa molt difícil la participació del professorat i dels pares i mares en les decisions del centre, desregularitza les condicions de treball del professorat i estimula la creació de centres públics de diferent categoria.

Malgrat que els sindicats ens hem assegut a negociar, el Departament, no ha donat resposta a cap dels problemes plantejats. Així, per al proper curs no es preveu cap augment de professorat, fet que implica una reducció de plantilla, ja que amb 23.000 alumnes més, tindrem les aules encara més massificades. Tampoc no es garanteix una plaça pública a tots els pares i mares que han triat per aquesta opció: s’estan tancant grups de batxillerat i això vol dir que en centres que només en tenien un grup, els nois i noies ja no l’hi podran pas fer, tampoc no s’han creat prou places de cicles formatius i hi ha una llarga llista d’espera a les escoles de persones adultes.

Creiem que tot plegat és un greu atac contra l’educació pública i la seva qualitat, i és per això que fem una crida als pares i mares a discutir la problemàtica de l’educació, les mesures que proposa el Departament i les nostres queixes i contrapropostes. Us convidem, també, a donar SUPORT A LA VAGA i a participar activament a la MANIFESTACIÓ que tindrà lloc el mateix 17 DE MARÇ a les 12 h a la plaça Universitat de Barcelona.

La defensa de l’ensenyament públic és cosa de tots i totes i per això us animem a participar en les nostres protestes.”