Visita a la biblioteca del poble.

La biblioteca de Ca l’Oliveres és un indret màgic on podem trobar contes que ens expliquen històries meravelloses que ens agrada escoltar. Si volem ens els poden deixar per emportar a casa, sempre i quan, en tinguem cura d’ells. També podem trobar llibres per aprendre un munt de coses. En Pepet i la Pepeta ens estaven esperant per explicar-nos la creació de la biblioteca o Masia de les Paraules.

Segur que més d’un voldrà tornar-hi!

https://photos.app.goo.gl/EW7kjcQkC1Vs5UYe2

Un petit tastet de Sant Jordi.

Com cada any, per Sant Jordi, els pares i mares de l’escola ens venen a explicar contes. Ens encanta perquè gaudim molt, doncs ho fan amb molta il·lusió, esforç i molt de “carinyo”. Els ho agraïm molt. Tornareu l’any vinent? Gràcies!

També vam anar a la biblioteca a veure una dramatització de la Llegenda de Sant Jordi feta pels mitjans de l’escola.

I com no, us deixem una foto de record del vestíbul de l’escola. Gràcies a les famílies de tots els nens i nenes d’Infantil, vam poder decorar-lo i va quedar espectacular!

https://photos.app.goo.gl/OaMyeJU7tsZXZPsu2

 

Visita a la Pedrera.

El dia 2 de març vam anar a Barcelona per visitar un edifici emblemàtic d’Antoni Gaudí: la Pedrera. Ens van fer un “tour” des de la planta principal fins al terrat, passant per les golfes. Vam poder veure des de mobles fins a elements decoratius i arquitectònics com sostres, portes, baranes…

Després, vam anar al taller on vam poder realitzar un trencadís amb rajoles i ciment de veritat.

Un cop al carrer i de camí al Palau Robert per dinar, vam poder veure els panots o rajoles del Passeig de Gràcia, que també va dissenyar el senyor Gaudí.

El món de Gaudí és màgic i fantàstic.

https://photos.app.goo.gl/TedxcTgFAaGa4PCF6

 

Traiem més suc a les taronges!

Continuem amb més activitats sobre les taronges. Volíem estampar taronges a plàstica però ens hem quedat sense pintura de color taronja. Així que, hem fet una màgia i… ho hem aconseguit!

Un altre dia, la mare de la Nuria ens visita i ens explica com es fa i per a què serveix l’oli essencial de taronja.

L’Eider ens porta una taronja especial, de color vermellós: una taronja sanguina. L’observem, la comparem amb la taronja que ja coneixem i la tastem.

I encara ens queda temps i ganes per tallar les taronges a rodanxes, a cercles, i posar-les a secar per fer una manualitat amb olor.

Sí que se’n poden fer de coses amb una taronja!

https://photos.app.goo.gl/foE6xvDIYHaaOYKu2

 

Fem suc de taronja.

Com que som a l’hivern hem volgut aprendre coses sobre una fruita d’aquesta estació: la taronja. L’hem observat, olorat… hem comprovat que té forma d’esfera i que si la tallem en dos trossos iguals podem aconseguir mitja taronja. Hem buscat informació a la seva etiqueta (nom i pes) i després ens hem volgut fer un suc amb un aparell de nom estrany: espremedora. Per últim deixar-ho tot ben net.

Era boníssim i molt sa!

https://photos.app.goo.gl/TeHoVhvx88QMIhwQ2

 

Experimentem amb fulles de tardor.

Hem omplert la classe de fulles de tardor. Les hem classificat per colors i les hem tallat a trossets.  Hem triturat les fulles en un morter i hem afegit alcohol. Ho hem deixat reposar durant unes hores. Hem tingut molta paciència.
Després de colar el líquid li hem posat tires de paper de cuina.  Hem deixat el paper una bona estona i hem pogut veure el resultat.
Ens hem quedat molt sorpresos pels colors que han aparegut a la tira de paper. Són els pigments que estan amagats a les fulles. Sembla  màgia!

 

https://photos.app.goo.gl/XoA5FW0sC5zawo2v1