Experimentem amb fulles de tardor.

Hem omplert la classe de fulles de tardor. Les hem classificat per colors i les hem tallat a trossets.  Hem triturat les fulles en un morter i hem afegit alcohol. Ho hem deixat reposar durant unes hores. Hem tingut molta paciència.
Després de colar el líquid li hem posat tires de paper de cuina.  Hem deixat el paper una bona estona i hem pogut veure el resultat.
Ens hem quedat molt sorpresos pels colors que han aparegut a la tira de paper. Són els pigments que estan amagats a les fulles. Sembla  màgia!

 

https://photos.app.goo.gl/XoA5FW0sC5zawo2v1

Sortida a Fontmartina.

El 17 de novembre vam anar cap a Fontmartina, al Montseny. Vam gaudir de la natura fent un agradable passeig. Els castanyers començaven a perdre les seves fulles i a nosaltres ens servien com a plomes índies. Vam trobar caus d’animals, senyals que va deixant el porc senglar per tot el bosc i vam poder fer petits descobriments sobre alguna planta. Va ser un gran dia per gaudir de la tardor i dels amics!

https://photos.app.goo.gl/xTe2knHIW64zBZ253

Els Inuits.

Doncs aquest curs “hem començat la casa per la teulada”: heu vist abans el concert de Nadal que d’altres activitats fetes durant el primer trimestre. Però com que tot allò que és bo es fa esperar, aquí comencen a arribar petits tastets d’algunes de les activitats d’aquest curs. Per començar, us deixem algunes imatges del projecte que hem treballat dels Inuits.

https://photos.app.goo.gl/qAi0f4igqEAlJyWY2

Llunes i estrelles mironianes.

Eren dos dels seus elements preferits, juntament amb els ulls que també i cridaven molt l’atenció.  Per aquest motiu hem treballat amb ells: els hem estampat, els hem ficat en una ampolla mironiana, els hem construït amb diversos materials… Després, hem anat a la sala de psicomotricitat a jugar amb les nostres llanternes i descobrir aquestes formes mitjançant la llum i la foscor i també per projectar els colors de les nostres ampolles mironianes.

Ens ho hem passat molt bé! I la por a la foscor… no hi ha aparegut per aquí!

https://goo.gl/photos/y6MKynXtMwiJSpqB8

Sortida: La primavera al Montseny.

El dia 2 de juny vam anar a Santa Maria de Palautordera, a una granja molt especial, per viure “La primavera al Montseny”. Vam fer les següents activitats:

ENS CONVERTIM EN RATOLINS: Necessitem la màgia per endinsar-nos en un bosc molt especial. Ens abracem als arbres per sentir la seva energia, olorem la natura i escoltem els seus sons…

EL BOSC MÀGIC: Un personatge fantàstic (una fada) ens explica com viuen a la primavera els habitants del bosc (dormen a l’hivern i ara es desperten) i fomenta l’amor i el respecte per la natura. L’haurem d’ajudar molt!

EL BOSC A LA PRIMAVERA: Passegem i observem el bosc alhora que descobrim les seves característiques a la primavera.

ELS ANIMALS A LA PRIMAVERA: Visitem els animals de La Granja en aquesta època de cria. Recordem quan vam anar a la granja per primera vegada!

LA PLANTA MÀGICA: Un personatge molt especial que lluita perquè tots els infants facin un petit gest diari per protegir el medi ambient. Ens regalarà una petita planta i ens proposarà un gran repte: cuidar-la la resta del curs.

 

https://goo.gl/photos/FBG6CNoUgBemhvQGA