Colònies Sta Maria de Palautordera

Per visualitzar les fotos cliqueu l’enllaç: https://goo.gl/photos/4TSJ6mZyE2yWWPzQ9

Aquest final d’etapa d’Educació Infantil hem pogut gaudir d’una nova experiència, plena d’il·lusió, emocions, somriures, aventures, convivència, aprenentatges…

Han estat unes colònies molt especials, on hem posat en joc les nostres emocions, les hem sentit, reconegut, compartit…

Hem fet diferents activitats durant la nostra estada:

  • Vam arribar i vam fer jocs de coneixença, amb una conversa grupal on ens situàvem com a comunitat responsable disposada a treballar la consciència del nostre entorn natural, el nostre planeta i com ciudar-lo per a cuidar-nos.
  • A la tarda vam fer un recorregut d’aventures, acompanyat de la pluja; al vespre, cadascú va escollir un animal de bosc, ens vam pintar la cara i vam començar una caminada per conèixer la seva riquesa;
  • Després de berenar, El circuit d’emocions! tot jugant als diferents espais vam anar treballant i experimentant amb el què sentiem…por, alegria, enuig
  • En acabar de sopar, vam tornar al bosc, amb les lots, per tornar a fer el recorregut del bosc, des d’una altra perspectiva. Escoltàvem els sons de la fauna de la zona, veiem les ombres,  fins i tot ens vam atrevir a apagar el llum dels lots per observar els estels!
  • Què divertit posar-nos junts el pijama, rentar-nos les dents, agafar el nostre peluix!… i quin ambient més acollidor, a les fosques amb el conte  que ens explica la mestra!
  • Al dia següent, no estem cansats, estem preparats per noves experiències. Visitem la granja, la vivim des de dins, en contacte directe amb els animals.
  • I per acabar, entrem a una zona del bosc on es troba la Fada del bosc, que ens explica la seva funció de vetlladora de l’entorn, ens va cantar, ens va fer jugar…i ens va encomanar el seu esperit màgic de l’amor i el respecte per la natura.

De segur, va ser una experiència molt enriquidora. Esperem mireu les fotos amb els vostres fills/es i us comparteixi l’experiència i l’emoció.

SORTIDA: EL BOSC A LA TARDOR

Vam anar al bosc del Montseny a viure els canvis de la natura a la Tardor. Vam passejar, observar, olorar, escoltar, tocar, tastar…vam fer un recull de fulles, fruits, escorça…vam veure rastres d’animals…
Ens va visitar la Quimeta! una senyora, experta en tot el que podem trobar al bosc, que ens va fer riure i ens va ensenyar la riquesa del que ens envolta i el respecte que cal tenir per la natura.
Vam gaudir junts, compartint aquest fantàstic dia a la natura. https://goo.gl/photos/46Ks5pjR3VqLjKjv8

https://goo.gl/photos/WWYZFDkwaufKXxdi8

 

Visita a la ceramista Roser Nadal

Hem introduit el tema de “ELS OFICIS” a l’aula. Aprenem què vol dir treballar, quins oficis hi ha, en què consisteixen …

I vam tenir el luxe de poder visitar un taller de veritat i viure en directe  l’ofici artesanal de CERAMISTA. La Roser Nadal i en Carles ens van ensenyar el seu espai de treball, els estris i materials que utilitzaven, algunes de les produccions a mig elaborar i d’altres ja acabades. També ens van explicar i mostrar com treballaven amb ceràmica i vidre.

Posteriorment, a l’aula, nosaltres també hem volgut fer de ceramistes, elaborant una rajola de fang i decorant-la.

VISITEM LA PEDRERA

El passat divendres, 4 de març vam anar a Barcelona, per veure d´aprop l´edifici de la Casa Milà de Gaudí. Vam poder vivenciar la màgica arquitectura d´aquest artista , que actualment estem descobrint. Va poder veure reflectida la passió que tenia l´arquitecte per la natura, així com experimentar la famosa tècnica del trencadís.

ESMORZAR DE TARDOR

Treballant els diferents aspectes de LA TARDOR, vam voler fer un tastet de fruites i fruits secs que trobem en aquesta estació. Raïm, poma, mandarina, magrana, codony, moniato, caqui, avellanes, ametlles, pinyons, nous…Els vam observar, vam treballar el seu nom, els vam tocar, olorar…i finalment…TASTAR!
Vam apreciar els colors de la tardor i vam parlar de la tradició.

SORTIDA A LA GRANJA

Ela alumnes de P3 hem treballat aquest trimestre el projecte d’un animal de la Granja, per això vam fem una excursió a la Granja de Palaudàries.
Allà vam donar de menjar a les vaques, vam munyir-ne una i vam tastar la seva llet, vam veure i agafar els pollets i els aneguets, vam donar menjar a les gallines, conills, vedelles, garrins i cabretes. Vam fer una volta amb en Romario (poni) i després de dinar ens vam portar a fer un tomb al remolc d’un tractor.
Ens ho vam passar superbé!!!!!!