Chanti “Gran i Petit”

El passat dia 26 d’abril a la tarda ens va venir a visitar l’autor d’historietes (còmics) Santiago Andrés, conegut com a Chanti.

Els alumnes de 4t vam baixar a la biblioteca i vam descobrir el meravellós món del còmic a partir del llibre  “Gran i petit” , obra de l’autor argentí.

Chanti ens va explicar com va sortir la idea de fer aquest llibre. Ens va enseyar diferents formes de dibuixar un personatge i com inventar-nos un de nou.

Finalment vam visualitzar els dibuixos animats del còmic i va tenir temps de fer-nos una signatura individual per aquells que ho van demanar.

Si voleu saber més coses d’aquest autor aquí teniu la seva pàgina. Us recomanem llegir el seu llibre i visitar les seves pàgines.

http://mundochanti.blogspot.com

http://www.chanti.com.ar

Fotos en aquest enllaç. https://goo.gl/photos/Q4yZwwrJ2WMEtwcq9

Projecte i tallers romans 4tC

El projecte interdisciplinar d’aquest curs a l’escola són els invents. D’invents n’hi ha de molts tipus i en el cas de 4tC ens hem adonat que els romans van fer invents que encara perduren o que s’han anant millorant.

Durants unes setmanes hem buscat informació i hem intentat reproduir alguns d’ells. Algunes eres màquines simples: la catapulta, la balança i el molí d’aigua. D’altres eren per la higiene , com el sabó. Uns per controlar el temps: el rellotge d’aigua i el calendari julià. I a partir del calendari julià hem descobert que al món n’hi ha diferents tipus de calendaris. No tothom segueix el mateix tipus de calendari, tot i que s’han adaptat a conviure amb el majoritari. Alguns dels més interessants són: el calendari gregorià, islàmic,  xinès,  hindú o  hebreu.

BRGI1445