Jacint Verdaguer: “Vora la mar”

Us presentem un vídeo inspirat en el poema “Vora la mar” de Jacint Verdaguer que han realitzat les alumnes de 4t dESO Marina Bolinches, Júlia Escalante, Laia Martín i Nerea Serrano. Esperem que us agradi!

Imatge de previsualització de YouTube
Publicat dins de iTERMESTV, Projectes | Deixa un comentari

NO ÉS NO!

Amb aquesta poesia de @heyzulu volem fer arribar a tothom que “No és no”. Si no dic res més és no. Si dic que sí, però després no, és no.

 

 

 

Paula Marco i Míriam Pastor.

Publicat dins de General, iTERMESTV | Deixa un comentari

ENTREVISTA A RAÚL MORRAL

En Raúl Morral, un ex alumne de l’institut Les Termes, ens ha vingut a fer una visita i hem aprofitat per fer-li una entrevista. A continuació us deixem el video.

 

 

Marta Pérez, Lidia de las Heras, Alba García.

Publicat dins de Entrevistes, iTERMESTV | Deixa un comentari

ENQUESTA SOBRE L’ANIME

L’anime és un tema actual que interessa als joves; per això hem realitzat una enquesta als alumnes de l’institut sobre l’anime.  Hi han participat 12 persones de tots els cursos.

Les preguntes realitzades han sigut:

 1. Saps què és l’anime? Tots els alumnes saben que és l’anime.
 2. Has vist alguna vegada anime? 8 de 12 n’han vist alguna vegada. La resta mai n’ha vist cap.
 3. Qué opines de la gent que veu anime? La majoria ha contestat que els sembla bé i 3 de 12 enquestats han posat que són frikis.
 4. Saps on s’originen? Tots coneixen el seu origen, que és el Japó.
 5. Quin és el teu anime preferit? 3 van coincidir amb One piece i la resta altres animes com Dragon Ball o cap.
 6. Quin és l’anime més conegut? Els tres animes que més s’han repetit són One piece, Naruto i Dragon Ball.
 7. En quina pàgina acostumes a veurel’s ? Animeflv o youtube.
 8. Quants animes has vist? Alguns no n’han vist cap i d’altres n’han vist entre 40 o més de 50.
 9. T’identifiques amb algun personatge en concret? Només 2 han contestat que s’identificaven amb un, Near de l’anime Death Note i Lovely. La resta no té cap personatge amb qui identificar-se.
 10. Recomanaries veure aquest tipus de sèries i per què? La majoria creu que sí perquè són entretinguts i veus coses que no surten a altres sèries.

Resultado de imagen de anime

Roger Guinot, Melisa Robles, Paula Flores i Laura Cano.

 

Publicat dins de Enquestes, General | Deixa un comentari

EL CAS DE LA MANADA

El Cas de La Manada és el nom amb què es coneix els esdeveniments relacionats amb un cas d’abús sexual (segons la sentència)/violació (segons la víctima) durant la matinada del 7 de juliol de 2016 a les festes de Sant Fermín. Un grup de cinc homes van abusar sexualment/ violar una jove de divuit anys a un portal en el centre de la capital de Navarra.

 

 • LA SENTÈNCIA:

L’Audiència de Navarra ha condemnat els cinc membres de ‘La Manada’ a nou anys de presó per abús sexual i no per violació ja que considera que no va haver-hi violència ni intimidació. Tot i això els vídeos parlen per si sols, ja que apareix la víctima acorralada contra la paret per dos dels processats i cridant. De fet, determinen que se senten gemecs de la víctima, però que reflecteixen dolor. Aquests són els quatre punts que dóna la sentència per parlar d’abús i no d’agressió sexual:

 

 1. L’agressió sexual requereix violència i el tribunal no l’aprecia.
 2. L’agressió sexual requereix intimidació i el tribunal no la veu.
 3. Els jutges no veuen intimidació però sí “prevalença”, superioritat.
 4. Abús sexual agreujat per existir penetracions.

 

 • DEFINICIÓ ABÚS SEXUAL: L’abús sexuales defineix com a una activitat sexual entre dues o diverses persones sense el consentiment d’una d’elles.

 

 • DEFINICIÓ D’AGRESSIÓ SEXUAL/VIOLACIÓ:

La violació és l’acte de mantenir relacions sexuals amb una altra persona sense el seu consentiment i, per tant, emprant la violència física, psicològica i emocional, usant mitjans que anul·lin el consentiment de la persona ofesa, o bé quan la persona ofesa no pot donar el seu consentiment

 

 • MANIFESTACIÓ PER LA MANADA:

Durant aquestes setmanes s’han fet múltiples manifestacions arreu del món per la sentència que han imposat als cinc acusats.

 

 • OPINIONS DE DIVERSES COMPANYES DE BATXILLERAT

Opinen que és una injustícia la sentència que han posat comparada amb altres casos no només de violació sinó d’altres temes. Elles creuen que mereixen la cadena perpètua, ja que ells en 9 anys poden sortir de la presó però el trauma que li queda a ella és per sempre. No és tan fàcil oblidar una violació com aquesta.

Corina Barac

Lucia Marco

Roger Nintcheu

Nerea Garcia 3rC

Publicat dins de Notícies, Opinió | Etiquetat com a | Deixa un comentari

ELS YOUTUBERS

QUÈ SÓN ELS YOUTUBERS?

Els youtubers són individus que utilitzen la xarxa social de vídeos més gran del mercat digital (YouTube) per postejar qualsevol tipus de contingut que pugui resultar entretingut, per generar així un gran nombre de reproduccions. De fet, YouTube paga als seus “YouTubers” de 90 euros a 1000 euros al dia depenent, per exemple, del nombre de visites que reben els seus vídeos.

Per comprovar si els nostres companys d’institut tenen coneixement sobre aquest tema, he entrevistat un alumne de cada curs des de 1r fins a 3r d’ESO. Aquestes són les respostes.

1r ESO

1. Qui és el teu youtuber preferit ? Willirex  i Rubius.

2. T’agradaria ser youtuber ? Per què? Sí , per fer somriure a la gent.

3. Què gravaries si fossis youtuber ? El que graven els youtubers.

 

2n

1. Qui és el teu youtuber preferit? Auronpley  i Rubius.

2. T’agradaria ser youtuber ? Per què? No perquè no m’agrada sortir per la pantalla.

3. Què gravaries si fossis youtuber ? Faria el mateix que els meus youtubers preferits.

 

3r

1. Qui és el teu youtuber preferit ? Willirex , Rubius i Auronpley

2. T’ agradaria ser youtuber ? Per què? Sí, per gravar vídeos graciosos que facin riure a la gent.

3. Què gravaries si fossis youtuber? Vídeos virals com els youtubers famosos.

 

 

Imagen relacionada

 

                                                                                    Alex Aguilera 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

INFORMATIU RÀDIO TERMES

La setmana passada els alumnes de 3r d’ESO van gravar un informatiu radiofònic amb l’ajuda del taller de ràdio Dial Jove. Si voleu escoltar-lo, cliqueu l’enllaç següent:

https://dialjove.com/2018/05/15/institut-les-termes/

 

 

 

 

Publicat dins de iTERMES RÀDIO, Notícies | Deixa un comentari

PREMI RAC1 NEREA SERRANO

La Nerea Serrano de 4t es va presentar a un concurs de microcontes organitzat per l’emissora de ràdio RAC1 en què  explicava la història d’un globus.  Ella ens revela que es va inspirar amb la pelicul·la de “Toy Story”. El seu microconte va sonar a la ràdio però encara no sabem si és la guanyadora; el que sí que sabem és que va quedar entre les 5 finalistes. La Nerea ens anima a participar-hi i nosaltres, també!!

Joselin Pilco i Marta Pérez.

Publicat dins de Entrevistes, iTERMES RÀDIO | Deixa un comentari

LA SETMANA DE L’ORIENTACIÓ

Com cada any, la setmana de l’orientació ha estat dedicada a informar els nois i noies de 4t de ESO i batxillerat sobre les diverses ofertes formatives. Durant aquesta setmana fan diferents activitats com ara xerrades, taules rodones o simulacions d’entrevistes de feina. La intenció d’aquesta setmana és aclarir les idees dels alumnes sobre el seu futur i que tinguin clar què volen fer després d’acabar 4t o batxillerat.

Ho entendreu millor veient el vídeo que hem gravat amb l’opinió dels participants.

 

 

 

Joselin Pilco i Marta Pérez.

Publicat dins de Entrevistes, General, iTERMESTV | Deixa un comentari

MALTRACTE PSICOLÒGIC DE LA PARELLA

Avui en dia els adolescents tenen parella i aquesta relació en alguns casos pot esdevenir tòxica, és a dir, que un dels enamorats és massa controlador i pot arribar a una situació de maltracte psicològic cap a la seva parella. Pensem que aquest tema és important i hem volgut fer una enquesta per saber si els nostres companys i companyes han patit mai aquesta situació. Els enquestats han estat els alumnes de 2n, 3r i 4t d’ESO.

La majoria dels enquestant han sigut noies, la majoria han tingut parella, s’han estimat voluntàriament, no les han fet sentir inferior als altres, no les han obligat a fer coses que no volien, tampoc les han allunyat de les seves amistats, no les han culpat dels seus errors ni tampoc les han insultat. La majoria d’enquestats explica que la seva parella no ha estat controladora, que el tracte davant dels seus amics ha estat igual, que mai ha influït en la seva manera de vestir ni els ha fet canviar de personalitat com tampoc els ha obligat a tenir relacions sexuals. La majoria de parelles han durat dos anys.

Respecte aquest tema la gent té diverses opinions. El més important en una relació és la confiança i la igualtat de condicions, cal fer sempre i per davant de tot el que vulguis i ningú t’ha d’obligar a fer res que no vulguis. Avui en dia moltes actituds possessives i degradants amb la gelosia estan normalitzades i la gent no es para a pensar-hi. Quan se n’adonen ja estan massa immersos en una relació tòxica. Respecte si pot canviar o no: lluitant i educant tot és possible.

Andrea Guix,Gisela Massa, Adriana Peredo i Lidia de las Heras.

Publicat dins de Enquestes, Opinió | Deixa un comentari