Què ha passat amb Twitter aquests dies?

Benvolguts/des professors/es,

Us informem que un dels objectius de la Coordinació TAC també és vetllar per a la seguretat a Internet d’entre els docents del nostre centre. I en aquest sentit s’aniran implementant accions que s’aniran donant a conèixer properament, així com la formació específica sobre aquest tema que també s’està realitzant presencialment.

En aquesta ocasió us hem d’aletar d’un possible hackeig als vostres comptes de Twitter.

Què ha passat amb Twitter aquests dies?

Aquesta setmana hem vist com Recep Tayyip Erdogan, el president de Turquia, carregava amb duresa contra Holanda i fins i tot deixava caure la possibilitat d’imposar-li sancions econòmiques. Això ha derivat, d’entre d’altres possibles motius, en milers de comptes hackejats exhibint un missatge de text amb referències nazis i pro-Erdogan.

Com saber si el nostre compte de Twitter està infectat?

Doncs hauríem d’entrar-hi i intentar detectar si hi ha quelcom estrany. Per exemple el símbol de l’esvàstica nazi o hastaghs com ara #Nazihollanda o #Nazialmanya junt amb un text, que també pot aparèixer amb un enllaç web que apunta a un vídeo penjat a Youtube.

S’hi pot llegir el missatge de “això és per donar-te una bofetada otomana”, essent la data de 16 d’abril una referència del dia en què Turquia celebrarà un referèndum sobre canvis en la seva Constitució que podrien mantenir Erdogan governant i en el poder fins el 2029.

La font de la notícia ens l’ha facilitat el sr. Roger Meix, asssessor TAC dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament a Tarragona: http://as.com/betech/2017/03/15/portada/1489583128_012465.html.