CHANEL 2018 ÉS TOT UN REFERENT CLÀSSIC!

Tos sabem, que els referents clàssics els podem trobar a tot arreu, des de la poma que et menges fins a una situació que està passant en el món en aquests mateixos instants. Doncs ara, una vegada més també apareixen en la moda.
Chanel va presentar la seva nova col·lecció “Cruceroper a l’estiu del 2018. Per què és un referent? Doncs, perquè la nova col·lecció de Karl Lagerfeld és una recreació del món antic, inspirada a l’Antiga Grècia.
La nova col·lecció tracta de nous vestits d’estil grec inspirats en la mitologia grega. A l’antiga Grècia, els vestits solien ser de teixits suaus i fins amb tons clars. També, arribaven fins als turmells. La col·lecció té com a intenció recrear aquests vestits. I per què? Per innovació i perquè són els vestits perfectes per passar un estiu calorós i a l’estic grec antic. I com no, també hi ha un lloc per al color negre amb molts detalls i perles brillants.

coleccion-chanel-cruise-2018-45 590c659d3e14ebe7603d05be0519b094

La joieria que més es fa notar en aquesta nova moda és: braçalets, collars choker, tiares, diademes, i sandàlies gladiadores, que imiten a les antigues sandàlies romanes.
Per als grecs, les joies servien per a ressaltar la bellesa del cos, sobretot la de la dona. També aportava un cert prestigi social. Gràcies a les joies aconseguien un bon prejudici i potenciar unes qualitats concretes. Els grecs utilitzaven les joies de diverses maneres: De premi, d’ofrenes als déus, en funerals, en rituals.
Els homes, però, utilitzaven menys joies, però encara així eren bastants. Portaven anells de ceràmica amb un segell que aportava prestigi. També portaven arracades i braçalets.

 

Beauty-Chanel-coleccion-crucero2017-2018-1

Les joies gregues estan caracteritzades per la seva gran elaboració i un ús de diversos materials. Solen estar separades per peces per tal de crear moviment i soroll.

4

 • Sabeu d’alguna altra marca que hagi fet alguna cosa semblant? Creieu que aquesta moda perdurarà?
 • Per què tornen a posar-se de moda les gladiadores?
 • Què és el que més us agrada de la moda grega? i de la romana?
 • Quines dees podeu identificar en la col·lecció Crucero de Chanel 2018?
 • Jo em quedo amb aquest ornament perquè imita la moneda de l’antiga Grècia, la dracma atenesa fent al·lusió a la seva deessa tutelar Atena. Per quins atributs la identifiqueu?
PARIS, FRANCE - MAY 03: A model,bag detail, walks the runway during Chanel Cruise 2017/2018 Collection at Grand Palais on May 3, 2017 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)

PARIS, FRANCE – MAY 03: A model,bag detail, walks the runway during Chanel Cruise 2017/2018 Collection at Grand Palais on May 3, 2017 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rocío Rodríguez Boza

1r de Batxillerat Humanístic

Etiquetes:

Comentaris: 2

 1. Aina 15 juny 2017 - 12:02 Contesta

  Jo també tenia l’entrada en esborrany per fer-ne un apunt! Chanel per la pròspera temporada d’estiu 2018 va presentar una col·lecció inspirada amb l’antiga Grècia. Ha portat el món antic a les passarel·les de Paris on va presentar la col·lecció. Tot i que els desfiles de Chanel són sempre impressionants però aquest cop ha superat les expectatives. Per l’esdeveniment el dissenyador Lagerfel va reconstruir les runes del Panteó d’Atenes i d’altres monuments al bloc on es va dur a terme la passarel·la.

  La col·lecció és caracteritza per tenir una gran quantitat de vestits a l’estil grec inspirant-se amb l’Elena de Troia i l’antiga Grècia. Presenta vestits estupendes per l’estiu frescos i còmodes, utilitzant una paleta de colors neutres i delicats amb tons blancs, cremes i trencats.

  Va complementar els vestits amb braçalet “chokers” , diademes i sandàlies gladiadores que ens transportaren encara més a l’antiga Grècia.

  Unknown-3Unknown

  Aina Blanch, 1er batxillerat humanístic.

   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *