El començament de 6è

El primer dia d’escola vam començar com sempre a les 9h. Vam explicar com ens havien anat les vacances i després ens van explicar com era el 6è curs. Esperem que no sigui tan difícil com 5è.

La nostra tutora és la mateixa de l’any passat.

A l’hora del pati ens vam retrobar amb tots els companys i companyes de l’escola.

Per la tarda ens van donar l’agenda i vam fer classe normal.

El primer dia, a la majoria, se’ns va fer molt curt.

Avui, després de casi una setmana des de l’inici del curs, hem fet el nostre primer examen.

És el nostre últim any a l’escola i ens hem d’esforçar tots en els estudis i en el bon comportament.

 

Que esperem de 6è

Creiem que 6è serà complicat i una mica trist, perquè és el nostre últim any a l’escola i després marxarem a l’institut i alguns ens separarem.

Pensem que serà un curs divertit perquè, com que som els grans de l’escola, farem coses diferents als altres anys com per exemple anar al Tibidabo a final de curs, tindrem la responsabilitat de vendre llibres per Sant Jordi, aprendrem a tocar la cançó de Nadal amb la flauta, diseccionarem un peix per veure-hi les seves parts, ajudarem en l’organització de les celebracions…

Segur que al final del curs la majoria plorarem perquè deixem l’escola i ens separem dels nostres companys/es.

 

Iniciem el curs

Ahir vam començar el nou curs escolar. Aquest any farem 5è i una de les sorpreses que ens hem trobat és que l’Olga torna a ser la nostra tutora.

Com que canviem de curs, també canviem de classe. La nova classe ens agrada més, sembla més espaiosa i bonica. La posició de les taules és el que més ens agrada.

Ara ens hem d’acostumar a entrar a la nova classe, aquests dos primers dies alguns de nosaltres ens hem equivocat i hem entrat a la classe de 4t.

Per alguns de nosaltres ahir va ser un dia emocionant, ens vam trobar amb els companys i companyes, vam poder sortir una mica abans al pati i les mestres no ens van posar deures.

Esperem aprendre moltes coses i gaudir molt d’aquest curs.

Els alumnes de 5è.

Esperem que 5è…

Aquest curs de 5è que comencem esperem que sigui divertit i emocionant, que no hi hagi baralles i que no sigui avorrit.

Sabem que serà més difícil i complicat que 4t, però esperem aprendre moltes coses i que no hi hagi molts controls, o que al menys no siguin molt difícils.

Ens agradaria fer moltes excursions perquè aprenem d’una manera diferent i divertida.

Al pati, quan érem petits, els grans ens xutaven la pilota, ara esperem que això no ens passi i guanyar a 6è jugant a futbol.

Esperem portar-nos bé amb tothom i gaudir molt d’aquest curs.

Un Carnaval inesperat

  • TOTA LA SETMANA DE SOL I ARRIBA DIVENDRES I PLOU.
  • EL NOSTRE ÚLTIM ANY HEM CELEBRAT EL CARNAVAL COM MAI.

3 de març de 2017

Com a tradició de la nostra escola vam celebrar Carnaval com cada any, malgrat la pluja. Es van haver de prendre decisions d’ última hora ja que aquesta festa sempre s’ havia celebrat al pati. Per aquest motiu les famílies no van poder entrar dins del centre per falta d’ espai. Tampoc es va poder celebrar el concurs, ja que aquestes participaven com a part del jurat. Es va utilitzar el vestíbul per situar als alumnes d’ Infantil, el porxo per la resta dels cursos i també el passadís d’ entrada al porxo que feia d’ unió als dos espais.

Vam entrar a les 15h i ens vam col·locar per cursos en els nostrereis llocs. Hi havia música de carnaval i una  ex-mare de l’ escola va presentar i animar la festa. Per començar el Carnestoltes va sortir a saludar a tots els alumnes  que el van rebre amb molta il·lusió . Després de desfilar va seure al seu tro. Va ser el moment que va començar la desfilada des dels més petits fins els més grans de l’escola. La majoria de disfresses estaven relacionades amb el tema del nostre projecte “Xifres i lletres”.

Els de P3 anaven d’ ovelletes i estaven molt bonics. Els de P4 anaven d’ abelles. Era una disfressa molt original i dolça com la mel. Els de P5 eren marietes molt divertides. Tots els alumnes d’ Infantil portaven la seva inicial enganxada al davant.

Sin título-2
Sin título-3

 

 

 

Alumnes de P3, P4 i P5

 

Sin título-4

Els alumnes de Cicle Inicial  portaven disfresses de científics bojos, de xifres i lletres, de col·lecció de llibres de Disney, de joc del Scrabble, de Darth Vader i de Hulk.

cof

cof

Alumnes de Cicle Inicial

Els de Cicle Mitjà vestien de guerrillers, de personatges de Star Wars, de vampirs, de lletres, d’ agents del FBI i de patinadores. També hi havia una fada, una super heroïna, una gota d’ aigua, unes calculadores, una sopa de lletres, un presentador de televisió i un jugador de futbol.

sdr

sdr

Alumnes de Cicle Mitjà

A cicle Superior van participar les disfresses de calculadores, d’ unicorn, de mol·lècules, d’ enamorats de Bellvitge, de Freddy krueger, de Chairmander, de Dònut, de xifres i lletres. Per últim tota la classe de 6è vam anar de científics bojos. Vam sortir amb molta alegria i ganes de fer el nostre ball que havíem preparat al llarg del mes. El vam ballar dues vegades: una al porxo i l’ altra al vestíbul. Seguidament els petits van tornar a fer una volta per acomiadar-se del Carnestoltes. Va ser el moment en que es va aprofitar per fer les fotografies de les disfresses. Com a cloenda la presentadora va acomiadar la festa i al Carnestoltes.

Sin título-5

 Sin título-6

Alumnes de Cicle Superior

Encara que no es va poder celebrar el concurs ni van poder entrar les famílies, va ser una festa molt original i divertida. L’alegria i la il·lusió eren presents a la festa. La recordarem tota la vida!

BLOG DE CICLE SUPERIOR

Classe de 6è

Projecte Interdisciplinar 6è

Durant uns dies, els nens i nenes de l’escola hem treballat un projecte interdisciplinar anomenat “Xifres i lletres”.

A 6è hem fet tot tipus d’activitats i hem après força coses:

  • Ens ha agradat convertir lletres en xifres.imatge-xifres-i-lletres
  • Hem vist que és bàsic conèixer les lletres i les xifres per comunicar-nos i facilitar el dia a dia.
  • Hem jugat amb les xifres i les lletres: jeroglífis, galindaines, anagrames, sopes de lletres, sudokus.
  • Hem treballat l’origen de les nostres xifres.
  • Hem dissenyat una auca a partir d’un poema.
  • Hem fet diversos circuits electrònics relacionats amb el projecte.
  • Hem après diferents tipus de llenguatges i alfabets: Braille, Morse i el de signes.

Hem treballat molt per parelles i en petit grup. Ha estat una feina molt cooperativa i participativa

Ens hem adonat que el tema del projecte era divertit i creatiu.

En finalitzar el projecte vam fer un dia de portes obertes pels nostres pares i els hi vam ensenyar tot
el que havíem fet, els hi va agradar molt.

Com a conclusió podem dir que hem treballat molt, però que ha estat molt enriquidor i ha valgut la pena.

Enllaç del Blog a Pinterest.