El Delta del Llobregat

El passat 5 de juny vam anar d’excursió al  Delta del Llobregat. Ens esperàvem que plogués però en canvi, va fer molta calor. La nostra mestra Olga es va cremar!!!

Allà ens van explicar els diferents tipus d’aus que hi havia. A través d’uns prismàtics vam poder veure cames llargues, corriols camanegres, corriols petits i cabussets, entre d’altres. També vam saber que el Delta del Llobregat és molt important per a l’avifauna, ja que és un punt estratègic dins la ruta migratòria de la Mediterrània occidental que uneix Europa i Àfrica. Per això va ser declarat Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA), perquè acull importants poblacions d’ocells d’interès comunitari prioritari.

Després, com que estàvem fent el tema de les Plantes a Medi Natural, el nostre monitor ens va ensenyar el tipus de vegetació que hi havia. Per acabar la sortida, vam anar a la platja tot i que no ens vam poder banyar!!!

Ens ho vam passar molt bé i va ser una manera magnifica d’acabar el curs.

Classe de cinquè

CANTÀNIA

Hola! Som els alumnes de cinquè i aquest any, com és tradició a l’escola, hem participat a Cantània. És una activitat on l’escola ha treballat una obra, Partícules, durant l’any. El gran final és la nostra interpretació, una experiència musical inoblidable damunt de l’escenari.
La nostra cançó preferida va ser El Destí de l’Univers. Vam utilitzar alguns dels complements que portàvem: pompons, una ampolla amb pasta que simulava un shaker i una corona que era com una copa d’un arbre.
Voldríem agrair a la nostra mestra de música, l’ Eva Segura per la seva paciència i per haver-nos ensenyat tan bé les coreografies i també per ajudar-nos a entendre millor les lletres de les cançons.
Pels nostres pares va ser una sorpresa molt agradable. No s’esperaven que tot sortís tan perfecte i molts es van emocionar molt.
Va ser una experiència increïble!

Un dia de pàdel

El dimarts 29 de maig vam anar al Sergio Manzano a fer unes activitats de pàdel. Els nostres monitors es deien Daniel i Alexandra.

Primer vam estar practicant  i  fent diferents exercicis  per  escalfar.Després d’una estona,   quan  se’ns donava una mica millor vam començar a  fer partits. Al principi podíem tornar la pilota sempre que encara estigués
botant, que no quedés morta. Si a un equip se li quedava la pilota morta, l’equip contrari guanyava un punt. Després ja vam començar a fer partits una mica més “seriosos”, jugant 2×2 o 3×3.

Vam aprendre com donar-hi a la pilota i algunes regles bàsiques del pàdel.

Ens ho vam passar molt bé!

Alumnes de 6è

Llegim en parella

L’activitat “llegim en parella” consisteix en que un és el tutor i l’altre és l’alumne. Cada setmana teníem textos diferents: Un còmic, una auca, una notícia, un poema, una història, etc. Cada text tenia quatre parts: Abans de llegir, la lectura, la comprensió lectora i les activitats complementàries.

És una eina que ens ajuda no només a llegir més i millor, sinó també a millorar el nostre vocabulari i a aprendre coses noves.

Com a suggeriments necessitaríem més temps per acabar les activitats; també ens agradaria fer lectures amb altres cursos i triar nosaltres les lectures que més ens agradin i motivin i finalment, pensem que les preguntes haurien de ser més de pensar i de lògica i no tan infantils.

Competències bàsiques

Demà comencem les competències bàsiques, estem una mica nerviosos però la nostra tutora ens ha tranquil·litzat i ens ha dit que no ens posem nerviosos perquè les fan tots els nens i nenes de les escoles catalanes de sisè.

Aquestes proves duren tres dies, demà tenim el control de medi i el dimecres i el dijous el de castellà, matemàtiques, anglès i català.

Aquest any és el primer curs que es fa prova de medi, a veure que tal ens surt!

Ens hem preparat per fer-les el millor que hem pogut. Ens han dit que unes proves són més difícils que altres però que és molt important llegir bé els enunciats i entendre’ls.

Aquestes proves serveixen per veure si estem llestos per anar a l’institut.

Estem molt il·lusionats perquè volem aprovar tots.

Alumnes de 6è

 

EDUCACIÓ FÍSICA AL CARRER


Avui es celebra el dia de l’Educació Física al carrer. Per celebrar-ho, la nostra escola, junt amb l’Escola Bellvitge hem participat aquest matí en un circuit d’activitats i jocs físics realitzats al Parc de Bellvitge. Les activitats estaven muntades pels alumnes de 1r de Batxillerat de l’Institut Europa amb l’ajuda dels
seus professors. Ells han estat els encarregats d’explicar-nos les activitats que anàvem a fer.

Hem fet 6 estacions amb diferents activitats físiques.

 

 

Hem gaudit força de les activitats però hem acabat molt cansats.

Ha estat una bona experiència.

Mestra d’Educació Física

BIOMEDICINA DIVERTIDA

L’altre dia, el dilluns 9 d’abril, vam fer un taller de biomedicina.

El primer experiment que vam fer tractava de què un globus s’inflés amb l’ajut de la Marta i el Denís. Vam utilitzar bicarbonat i vinagre, el Denís va aguantar la proveta amb vinagre mentre que la Marta ficava el bicarbonat dins del globus. Després la Marta va posar el globus a la boca de la proveta i el globus es va inflar.
El segon experiment tractava de com saber si algun menjar era de mentida o de veritat. Llavors el científic va tallar una ceba i ens va repartir un microscopi a cada taula. Ens va ensenyar les cèl·lules de la ceba i així vam aprendre a diferenciar un menjar de veritat a un de mentida.

En el tercer experiment, ens van donar un got amb una mica d’aigua, ens la vam ficar a la boca i després la vam tornar al got. Ens van repartir unes pipetes per agafar l’aigua amb saliva i ficar-la a una proveta. Desprès ens van repartir sabó i alcohol. Vam agafar el sabó i l’alcohol i els vam ficar a la proveta. Els vam barrejar i va sortir el nostre ADN.

Ens va agradar molt, va ser molt divertit.

Andrea, Nerea i David

Sortida al camp de Beisbol (6è i 5è)

El passat 15 de Març 6è i 5è vam anar al camp de Beisbol de les 10h a les 12:30h del mati

Quan vam arribar vam fer uns equips barrejats 5è i 6è. Després d´això hi havien tres professors que cadascú anava amb un grup. Amb un d’ells ens vam posar en parelles i ens passàvem una pilota de beisbol i l’agafàvem amb un guant.
El segon exercici que ell ens va proposar va ser que per separat havíem de llençar la pilota a l´aire i agafar-la amb el guant.

El segon professor ens van dir que féssim tres grups.

Llavors hi havien 4 bases i cada equip havíem de córrer cap a la base que ens deien.

Amb el tercer professor havíem de donar-li amb el bat a la pilota que estava posada a un T-bat.

Per últim vam fer dos mini partits de Beisbol amb el nostre equip, el professor ens llançava la pilota.

 

Ens va agradar moltíssim !!!

Alumnes de 6è

 

ESMORZEM BÉ!

El passat divendres van venir dues infermeres per explicar-nos i treballar l’educació en quant a l’alimentació, concretament els esmorzars, l’àpat més important del dia. Hem de saber combinar els làctics, els cereals i les fruites; no hem de prendre tants dolços i aliments processats com són les pastes.

Ens van donar una enquesta que tenia preguntes relacionades amb la vida saludable. La salut és important per créixer bé i ser més intel•ligents. Uns dels consells és dormir les hores necessàries per tenir energia. Hem de menjar sa per evitar diabetis, obesitat i càries.

Quan vam entrar al menjador ens vam trobar moltes taules i cadires per seure. A les taules hi havia molts gots i plats amb pots d’oli. Al fons hi havia una taula amb aliments i nosaltres havíem d’elaborar-nos un esmorzar saludable.

El que teníem per menjar era pa integral, xocolata, iogurt, mandarina, galetes integrals, formatge, aigua, llet, Nesquik i també cereals. Eren bons i sans i, sobretot era saludable.

L’activitat va estar molt bé i ens va agradar molt, perquè vam aprendre més del que sabíem sobre la piràmide dels aliments. Després ens van donar l’esmorzar, al final estàvem molt plens. Tot això ens ha ensenyat a esmorzar bé i sa.

 

Pescaitos

Els/les alumnes de cinquè vam decidir fer un petit homenatge al petit Gabriel Cruz, desaparegut i posteriorment assassinat el 27 de febrer d’aquest mateix any.

Vam parlar sobre el tema i vam decidir escriure-li  unes paraules plenes de bons sentiments .

Aquest va ser el resultat…